HP - energeticky úsporné servery

26. 9. 2007 19:17    Rubrika: Tiskové zprávy

HP rozšiřuje portfolio serverů se čtyřjádrovými procesory

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost HP rozšířila svou řadu víceprocesorových serverových systémů, které poskytují zákazníkům vyšší výkon a nižší náklady.

Energeticky úsporné servery, postavené na novém čtyřjádrovém procesoru Intel® Xeon® řady 7300, jsou určeny pro zákazníky, kteří provozují datově náročné podnikové aplikace jako databáze, analytická řešení, plánování podnikových prostředků a rozsáhlé platformy e-mailu či posílání zpráv ve virtualizovaných prostředích.

Server HP ProLiant DL580 G5 určený pro montáž do skříně a HP ProLiant BL680c G5, první blade server HP se čtyřjádrovým procesorem, nabízejí díky dvojnásobnému množství procesorových jader výrazně vyšší výkon. DL580 G5 má navíc oproti svému předchůdci dvojnásobnou kapacitu paměti. Tato vylepšení nabízejí zákazníkům větší výpočetní výkon a paměť pro zvýšení výkonu aplikací, na nichž stojí jejich podnikání.

„HP má dlouhou historii v uvádění inovativních serverových platforem na trh v pravý včas,“ řekl James Mouton, senior viceprezident a ředitel divize Industry Standard Servers společnosti HP. „Tyto systémy umožňují zákazníkům reagovat na rychle rostoucí potřeby v oblasti virtualizace a energetické účinnosti.“

Vyladěno pro virtualizaci a úsporu energie
HP ProLiant DL580 G5 je čtyřprocesorový server, který se ideálně hodí pro virtualizaci a nasazení v kriticky důležitých datových centrech. Procesorový výkon a velká paměťová kapacita serveru DL580 G5 přispívá k vyšší produktivitě pracovníků, kteří tak mohou spravovat menší počet výkonnějších serverů s lépe fungujícími aplikacemi.

Server HP ProLiant BL680c G5 až se čtyřmi procesory Intel řady 7300 a velkou paměťovou kapacitou pro datově náročné aplikace také poskytuje špičkový výkon. BL680c G5 je součástí portfolia HP BladeSystem, při jehož vývoji se přímo počítalo s virtualizací, úsporou energie, jednoduchým nasazením a správou.
„Díky čtyřjádrovým procesorům Intel Xeon řady 7300 poskytují servery HP ProLiant výkon a energetickou efektivitu, která nemá obdoby,“ řekl Tom Kilroy, viceprezident a ředitel Digital Enterprise Group společnosti Intel Corporation. „Nové systémy se čtyřmi sockety pro čtyřjádrové procesory Xeon nabízejí celkem 16 jader. HP tak poskytuje zákazníkům vynikající úroveň škálovatelnosti, výkonu ve virtualizaci a podpory pro kriticky náročné aplikace.“

Náročné požadavky v oblasti virtualizace a energetické účinnosti oba servery splňují také pomocí následujících softwarových nástrojů pro správu:
• HP Insight Power Manager umožňuje zákazníkům omezit příkon na určitou hodnotu a zvýšit tak počet serverů ve skříni nebo šasi při současném snížení celkových nákladů.

• HP ProLiant Essentials Virtual Machine Management Pack (VMM) slouží pro centrální správu a ovládání fyzických serverových prostředků i virtuálních počítačů, takže už není nutné používat samostatné konzoly pro virtuální počítače.

Společnost HP také oznámila společné rozhodnutí definovat spolu s Microsoftem referenční platformu datového skladu, jež se bude skládat z připravovaného produktu Microsoft SQL Server 2008, serveru ProLiant DL580 G5 a diskových polí HP StorageWorks 50 Modular Smart Array. Tato platforma má pomoci podnikům nasazovat řešení datových skladů SQL Server 2008 s jistotou a předvídatelnými výsledky.

Dlouhodobé prvenství z hlediska výkonu
V oblasti zpracování online transakcí poskytuje HP ProLiant DL580 G5 s procesorem Intel Xeon 7300 nejvyšší výkon standardizovaného serveru. V typové úloze TPC-C vytvořil rekordní výsledek 407 079 tpmC @ \$1,71/tpmC. Tento výsledek je lepší než nedávný výsledek serveru IBM Power6 System p570, přitom cena serveru HP je méně než poloviční.(1)

Výsledky nedávno provedeného testu typovou úlohou standardní dvouvrstvé aplikace SAP® Sales and Distribution, které byly zveřejněny 3. září 2007, ukázaly, že blade server HP ProLiant BL680c G5 se čtyřmi čtyřjádrovými procesory (4 procesory/16 jader/16 vláken) obsloužil 3 500 uživatelů aplikace SAP SD s průměrnou dobou odezvy dialogu 1,97 sekundy. Dosáhl přitom hodnot 17 550 SAPS, 351 000 plně zpracovaných položek objednávek za hodinu a 1 053 000 kroků dialogů za hodinu. Využití CPU bylo vyváženo mezi všemi procesory centrálního serveru na úrovni 99 procent a průměrná doba požadavku na databázi (dia/upd) byla 37 ms/22 ms.(2)

Dostupnost a ceny
Servery HP se čtyřjádrovými procesory jsou již k dispozici. Cena serveru DL580 G5 začíná na hranici 9 219 dolarů, server BL680c G5 lze pořídit od 9 669 dolarů.(3)

Další informace o serverech HP ProLiant a HP BladeSystem jsou k dispozici na webových stránkách www.hp.com/go/proliant a www.hp.com/go/bladesystem.

Tiskové zprávy

Diskuse