Google Nelson Mattos - viceprezident pro vývoj

27. 9. 2007 11:24    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Google jmenovala viceprezidenta pro vývoj pro region Evropy, Blízkého východu a Afriky. Stal se jím Nelson Mattos Ph.D. Jmenování viceprezidenta pro tento region podtrhuje snahu společnosti Google poskytovat špičkové služby uživatelům z těchto oblastí a zároveň využít místních počítačových talentů ku prospěchu lidí v Evropě i na celém světě.

Google Nelson Mattos - viceprezident pro vývoj

Nelson Mattos bude sídlit v kancelářích Google ve švýcarském Curychu a bude mít na starost globální programátorské projekty, které budou organizovány v Evropě, na Blízkém východě a v Africe. Zároveň bude odpovědný za vývoj místních produktů a inovace. Nelson Mattos působil před nástupem do společnosti Google 15 let na různých pozicích v IBM –naposledy pracoval jako hlavní programátor a viceprezident pro informační a uživatelské technologie ve výzkumné a vývojové divizi společnosti (IBM Research).

„Jsme velice rádi, že můžeme v Googlu Nelsona přivítat a těšíme se na spolupráci při realizaci projektů lokálního i globálního významu. V těchto zemích je hodně mladých talentovaných programátorů, a proto je tu i obrovský potenciál pro lokální vývoj produktů, které mohou pomáhat při zlepšování života lidí po celém světě,“ říká Alan Eustace, hlavní viceprezident společnosti Google pro technologii a výzkum.

„Jsem velice vděčný za příležitost oslovit místní talenty a spolupracovat v rámci regionu na vývoji produktů s globálním dosahem. Naši programátoři v Evropě, Rusku i Izraeli už pracují na řadě významných projektů – od map přes zlepšování kvality vyhledávání a inzerce až po mobilní aplikace. Těšíme se, že v budoucnu toho budeme moci dělat ještě víc,“ prohlásil ke svému jmenování Nelson Mattos.

Společnost Google má v současné době v Evropě, na Blízkém východu a v Africe 11 výzkumných a vývojových středisek. Nacházejí se v Londýně (Velká Británie), Aarhusu (Dánsko), Trondheimu (Norsko), Lulee (Švédsko), Krakově (Polsko), Moskvě a Petrohradu (Rusko), Haifě a Tel Avivu (Izrael), Curychu (Švýcarsko) a Dublinu (Irsko). V regionu Evropy, Blízkého východu a Afriky Google zaměstnává zhruba 2 500 lidí.