Nokia Mail for Exchange 2.0 - zvyšuje výkon Nokia Eseries

2. 10. 2007 20:42    Rubrika: Tiskové zprávy

Nokia uvádí na trh vylepšené řešení mobilní elektronické pošty pro Microsoft Exchange server, přináší mobilní email širšímu spektru uživatelů, přidává nové funkce

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Nokia oznámila novou verzi softwarového klienta pro mobilní elektronickou poštu Mail for Exchange, určeného zákazníkům podnikové sféry, kteří používají Microsoft® Exchange Server spolu s telefony Nokia Eseries či s vybranými modely řady Nokia Nseries. Nový klient poskytuje lepší uživatelské prostředí a umožňuje i na mobilních telefonech přístup k oblíbeným funkcím Microsoft Exchange Serveru, jako je například vyřizování žádostí o schůzku a hledání v adresáři. Klientská aplikace Mail for Exchange, která je pro větší pohodlí uživatele přizpůsobena funkcím telefonu, poskytuje komplexní mobilní emailové řešení pro podniky, které používají Microsoft Exchange Server. Mail for Exchange 2.0 je již dostupný ke stažení.

Mobilním telefonům Nokia Eseries dává Mail For Exchange všechny funkce a výhody plnohodnotné elektronické pošty a je pro mobilní telefon nativní, což znamená, že funkce jako doručená pošta, kalendář a kontakty jsou do mobilů Nokia Eseries hladce začleněny. Mail for Exchange dále rozšiřuje základnu telefonů Nokia jako přední platformu po mobilní elektronickou poštu, jež také zahrnuje podporu pro Nokia Intellisync Mobile Suite, Lotus Domino, Novell GroupWise, a emailová řešení jako Yahoo, Hotmail a Gmail určená běžným spotřebitelům.

"Exchange Server 2007 obsahuje vestavěné funkce pro mobilní přístup, jež dávají uživatelům více, než se očekává," řekl Jeff Ressler, ředitel Microsoft Exchange. " S těmito novými funkcemi Exchange pro mobilitu, k nimž patří práce s podnikovými adresáři na dálku, možnost přijímat a odmítat pozvání na schůzku a další vylepšení, mohou majitelé telefonů Nokia Eseries a Nokia Nseries díky programu Mail for Exchange 2.0 pracovat i na cestách."

"Jako prostředek k podnikové mobilitě usnadňuje naše nabídka integrovaných řešení firmám a operátorům instalaci mobilních technologií," řekl Antti Vasara, senior viceprezident divize mobilních zařízení společnosti Nokia. "Nabídka klienta Mail for Exchange na našich mobilních telefonech Nokia Eseries souzní s naším cílem vyřešit problémy, jež s mobilizací firem nastaly, což je rozšiřování výběru mobilních aplikací pro naše zákazníky a přitom zajistit ochranu jejich stávajících investic."

Mail for Exchange 2.0 používá protokol Microsoft Exchange ActiveSync® a je kompatibilní s Microsoft Exchange Server 2003 a Exchange Server 2007. Další výhody programu Mail for Exchange 2.0 jsou:

- flexibilní, finančně efektivní řešení pro vedoucí IT, kteří mohou v prostředí Microsoft Exchange naplno pracovat s mobilními telefony Nokia Eseries
- vyšší produktivita díky možnosti práce s doručenou poštou, kalendářem a kontakty na mobilních telefonech Nokia Eseries včetně možnosti kompletní manipulace s přílohami a správy žádostí o schůzky a odpovídání na ně
- rozšířením počítačových funkcí na mobilní telefony optimální využití investic vložených do Microsoft Exchange Serveru

Pro uživatele telefonů Nokia Eseries je tento klient k dispozici přímo z telefonu prostřednictvím bezplatné aplikace Download!. Tohoto klienta si mohou z webových stránek Nokia for Business stáhnout i zákazníci společnosti Nokia s kompatibilními telefony.

Při celoplošných podnikových instalacích mohou úseky IT použít software Nokia Intellisync Device Management, který jim zajistí nejen vzdálenou bezdrátovou instalaci klienta u zaměstnanců, ale i nezbytné připojení k serveru a nastavení přihlašovacích údajů uživatelů.

Kompatibilita
Exchange Server 2003, SP1 a SP2 (verze protokolu ActiveSync 2.0, 2.1 a 2.5). Microsoft Windows Small Business Server 2003 SP1 a R2. Exchange Server 2007. Kompatibilní s přístroji Nokia E50, Nokia E60, Nokia E61, Nokia E61i, Nokia E65, Nokia E70, Nokia E90 Communicator, Nokia N73, Nokia N76, Nokia N80 a Nokia N95.

Tiskové zprávy

Diskuse