Hitachi - videokamery s Blu-ray disky

3. 10. 2007 20:56    Rubrika: Tiskové zprávy

které promění domácí videa na mistrovské filmy s úplným vysokým rozlišením

Hitachi - videokamery s Blu-ray disky

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Natáčejte a ukládejte v plném vysokém rozlišení 1920 x 1080
– budete se cítit téměř jako byste byli přímo na místě!

Společnost Hitachi obohacuje domácí videa o hollywoodský rozměr díky uvedení videokamer s Blu-ray disky – prvních videokamer na světě, které ukládají domácí videa v úplném rozlišení 1920x1080 (Full HD) na disková média Blu-ray a které jako první na světě představují skutečně ucelené řešení pro úplné vysoké rozlišení od snímání přes ukládání až po výstup. A výsledek? Zachycené vzpomínky, které budou mít stejnou intenzitu, čistotu a emoce, jako měly v okamžiku, kdy se staly – naprosto nedostižný audiovizuální zážitek, jenž diváky vtáhne do skutečnosti téměř stejně tak, jako by byli přímo na místě.
Obě videokamery budou v obchodech v celé Evropě k dostání od října 2007 a budou vybaveny diskovými mechanikami Blu-ray s průměrem disků 8 cm, které umožňují záznam v úplném HD rozlišení 1920x1080, snímacím CMOS senzorem s rozlišením 5,3 megapixelu, což je nejvyšší rozlišení na světě, hybridní technologií s Blu-ray disky a harddiskem (HDD), procesorem pro zpracování obrazu Picture Master Full HD a rozhraním HDMI, díky němuž bude snímání, ukládání a výstup filmů probíhat jako naprosto jedinečně ucelené zpracování obrazu s úplným HD rozlišením.

Blu-ray disky umožní přehrávání maximálního možného Full HD rozlišení na zařízeních kompatibilních s technologií Blu-ray, jejichž základna v současné době stále roste, takže nyní si uživatelé budou moci své filmy komponovat na „supervelikost“ největších plochých televizorů s vysokým rozlišením a jejich filmy budou mít stejnou kvalitu obrazu, která je jinak vyhrazena pouze pro nejnovější filmové tituly.

Nemáte k dispozici přehrávač Blu-ray disků, herní konzoli s Blu-ray disky nebo počítač s Blu-ray mechanikou, a přesto chcete mít zážitek z Full HD rozlišení 1920x1080? Žádný problém: nové videokamery nabízejí rozhraní HDMI, takže své filmy můžete přehrávat přímo z kamery na celé řadě televizorů s vysokým rozlišením, které mají HDMI port.

Novými modely jsou Hitachi BD70E, jenž má jednu mechaniku pro záznam Blu-ray disků a současně DVD Multiformat+ médií, která dokáže uložit až jednu hodinu záznamu ve Full HD rozlišení 1920x1080, a model BD7HE, což je hybridní videokamera s Blu-ray disky a harddiskem – harddisk má kapacitu 30 GB a mechanika dokáže zapisovat 8 cm Blu-ray disky a Multiformat+ DVD disky. Oba modely používají 8 cm Blu-ray disky nebo DVD-RAM, RW, R a +RW* média o průměru 8 cm, díky čemuž jsou kompatibilní jak s novými optickými disky Blu-ray, což je nový standard pro záznam Full HD obrazu, tak zpětně s většinou oblíbených a levnějších 8 cm DVD formátů.

Vzpomínky budou lepší
„V Evropě je téměř 100% televizorů s plochou obrazovkou HD Ready, čili připravených pro vysoké rozlišení, a prognózy předpovídají, že v roce 2010 bude mít HDTV televizory více než 106,2 miliónů domácností,“ uvádí Roland Fritsch, ředitel marketingu produktů společnosti Hitachi Digital Media Group. „Připravená dostupnost HD zvyšuje u spotřebitelů laťku očekávaných vizuálních zážitků. Nyní chtějí, aby jejich vlastní filmy měly tutéž kvalitu, vyznění a čistotu jako současné HD programy, filmy a hry – zvláště při promítání doma na velkoformátových LCD a plazmových televizorech.

Díky našim novým Blu-ray videokamerám se toto stalo skutečností. Můžete natáčet a zaznamenávat nejostřejší obraz s úplným HD rozlišením na Blu-ray disky s vysokou kapacitou, které se velmi rychle stávají novým srovnávacím standardem pro HD filmy. Výsledky jsou neuvěřitelné. Ve vysokém rozlišení vaše vzpomínky zůstanou čerstvé navždy – stejně plné zážitků a života jako byly v danou chvíli – a s nedostižnou úrovní kvality, díky níž můžete vidět, slyšet, zažít a procítit mnohem více než dosud.“

Hybridní technologie s Blu-ray disky a HDD – filmy ve vysokém rozlišení bez počítače
Ti, kdo hledají nejvyšší kvalitu, praktické používání a všestrannost, ocení, že hybridní model BD7HE s Blu-ray diskem i s harddiskem dokáže natáčet a ukládat až 4 hodiny záznamu v HD kvalitě na interní HDD. Natočený materiál je možné editovat do výsledné filmové podoby přímo v kameře – před vypálením na několik Blu-ray disků stiskem jediného tlačítka – to vše bez nutnosti připojovat videokameru k PC nebo jinému výstupnímu zařízení.
Tím se nejen šetří čas a úsilí spojené se zapojováním a přenosem souborů do PC, ale kratší je i doba vypalování disků. Kamera BD7HE používá kompresi společnosti Hitachi MPEG 4 AVC/H.264 pro vysokorychlostní kopírování souborů s úplným HD rozlišením na Blu-ray disky. Díky této hybridní technologii s Blu-ray disky a HDD je model BD7HE ideální volbou pro vytváření vícenásobných kopií Blu-ray disků s Full HD záznamem, které tak lze rychle a snadno sdílet s členy rodiny a přáteli.

Kompatibilní dnes i zítra
V případech, kdy má prioritu spíše doba záznamu než kvalita vysokého rozlišení, je možné kamery přepnout na záznam ve standardní kvalitě (HS). V tomto režimu může videokamera BD70E poskytnout 2 hodiny záznamu a interní harddisk modelu BD7HE pojme až 8 hodin.

Kromě možnosti záznamu na Blu-ray disky jsou oba modely kompatibilní s DVD Multiformat+, takže stejně jako ostatní videokamery Hitachi dokáží zapisovat na většinu oblíbených 8 cm DVD médií ve formátech DVD-RAM, DVD-RW, DVD-R a +RW*. Uživatelé si mohou vybrat přímý záznam ve standardní kvalitě na tradiční DVD disky s ohledem na nižší cenu vzájemného sdílení záznamů a jeho pohodlného přehrávání na standardních DVD přístrojích.

Roland Fritsch k tomu dodává: „I v případě, že ještě nemáte možnost na svém televizoru přehrávat úplné HD rozlišení 1920x1080, můžete si přesto natáčet a ukládat filmy ve vysokém rozlišení na Blu-ray disky přímo v kameře a budete tak míst jistotu, že vaše vzpomínky máte k dispozici v nejvyšším dostupném rozlišení – takže si je budete moci připomenout v budoucnu, až se rozhodnete své stávající vybavení obnovit.“

Videokamery používají kompaktní 8 cm Blu-ray disky s kapacitou 7,5 GB v zapisovatelném (BD-R) i přepisovatelném (BD-RE) formátu, které nabízejí přední výrobci digitálních médií, jako například Maxell.

* pouze u modelů se systémem PAL

Tiskové zprávy

Diskuse