ASUS DVD DRW-2014 L1T - vypalovačka

4. 10. 2007 18:40    Rubrika: Tiskové zprávy

Vysokorychlostní přenos dat 20X DVD±R

ASUS DVD DRW-2014 L1T -  vypalovačka

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Vypalovačka ASUS DVD DRW-2014 L1T vyniká rozhraním SATA a prvkem LightScribe

ASUSTeK Computer Inc. (ASUS), přední dodavatel kompletních 3C řešení, představuje novou optickou mechaniku DVD DRW-2014 L1T s technologií LightScribe pro přímé označení disků. Tato moderní jednotka DVD RW nabízí vysokorychlostní zápis 20X DVD±R a čtení 8X DVD±R (DL) a 14X DVD-RAM. Kromě toho přináší až pětkrát rychlejší přenos dat než je v současné době běžné u standardů DMA33 s rozhraním SATA.

Univerzální podpora mediálních formátů
ASUS DRW-2014 L1T nabízí bleskovou rychlost zápisu na disk pro 20X DVD- i 20X DVD+ a umožňuje tak čtení a zapisování mediálních formátů DVD-Writeable/Rewriteable a DVD+Writeable/Rewriteable. Díky této dvojí formátové podpoře může nová mechanika vytvářet DVD, které lze přehrávat a číst na většině jednotek DVD-ROM a DVD přehrávačů. Mezi její další funkce patří 6X DVD-Rewrite, 8X DVD+Rewrite, 16X DVD-ROM, 48X CD-Write, 32X CD-Rewrite, 14X DVD-RAM a 48X CD-ROM, díky čemuž dále rozšiřuje možnosti flexibilního a vysokorychlostního využití.

ASUS DRW-2014 L1T mimo jiné přebírá některé inovační technologie, které je možno nalézt pouze u optických jednotek společnosti ASUS.

Vysoká rychlost a kreativní možnosti označení disku
Kromě toho, že se nová mechanika DRW-2014 L1T může pochlubit rychlostí 20X DVD, nabízí uživatelům díky inovační technologii LightScribe možnost vytvořit si vlastní označení disku. Technologie LightScribe se skládá ze tří částí: jednotky DRW-2014 L1T, barevných disků kompatibilních s programem LightScribe a vypalovacího programu na bázi LightScribe. Když uživatel vypálí svá data na disk, jednoduše disk převrátí, aby bylo možno na druhou stranu provést grafickou úpravu spolu s příslušným textem, čímž disk získá označení na profesionální úrovni.

QuieTrack – Ticho a stabilita
Inovační technologie QuieTrack byla vyvinuta s cílem snížit v nejvyšší možné míře hlučnost jednotky při současném zvýšení stability. Skládá se ze dvou převratných prvků: AFFM (Airflow Field Modification) a AVRS (Auto Vibration Reducing System).

Airflow Field Modification - Úprava proudění vzduchu
Hluk a vibrace představují dva hlavní problémy, které obtěžují uživatele při práci s vysokorychlostní jednotkou. Princip AFFM spočívá v tom, že nerovnoměrné proudění vzduchu ve vnitřních prostorách jednotky mění v proudění plynulé, čímž je nejlépe dosaženo tichého a stabilního provozu.

Auto Vibration Reducing System - Automatický systém pro snížení vibrací
Technologie AVRS je koncipována tak, aby byly minimalizovány vibrace způsobené motorem a rezonancí mezi jednotlivými komponentami. AVRS má za cíl snížit vibrace a hluk způsobovaný nevyváženými částmi rotačních součástí.

FlextraLink™ – Aby se z disků nestaly jen tácky
Ke znehodnocení disků dochází často kvůli problémům s vyrovnávací pamětí, kdy systém nedokáže udržet stabilní tok dat do vypalovačky. Tím na disku vznikají tzv. prázdná místa. Technologie FlextraLink™ tuto chybu při vypalování odstraňuje tak, že označí místo, kde bylo zapisování přerušeno a poté, když je tok dat opět obnoven, začne se zapisováním na stejném místě.

FlextraSpeed™ – Zajištění optimální rychlosti záznamu
FlextraSpeedTM trvale monitoruje záznamová média a nastavuje optimální rychlost zapisování tak, aby bylo dosaženo co nejlepší kvality záznamu. Výsledkem je zvýšená přesnost a spolehlivost při čtení, zápisu a přepisu. Optimální provozní rychlost také výrazně snižuje hluk, zvyšuje životnost motoru a šetří zdroje CPU.

Jednotka DRW-2014 L1T je k dispozici ve třech barevných kombinacích – bílá, černá a béžová.

Základní charakteristika parametrů:
- 20X DVD-Write/6X DVD-RW/20X DVD+Write/8X DVD+ReWrite/8X DVD±R (DL)/16X DVD-ROM/14 X - DVD-RAM/48X CD-Write/32X CD-ReWrite/48X CD-ROM
- Možnost vodorovného i svislého umístění
- Podpora DAO, TAO, SAO, Packet Write
- Podpora Windows Vista/XP/NT/2000
- Formáty: DVD-ROM, DVD+R, DVD+RW, DVD-R, DVD-RW, DVD-Video, DVD-RAM, CD-R, CD-RW, - - - CD-DA, CD-ROM Mode1, CD-ROM/XA Mode2, Photo CD, CD-I, CD-Extra, CD-Text
- Rozhraní: SATA
- Rozměry: 148 x 42,3 x 172,4 mm, 690g
- Součástí je poslední NERO 7.0

Více informací o produktech společnosti ASUS naleznete na webových stránkách společnosti www.asus.com nebo http://cz.asus.com

Tiskové zprávy

Diskuse