Canon imagePROGRAF iPF710 a iPF610 - velkoformátové tiskárny

5. 10. 2007 18:44    Rubrika: Tiskové zprávy

Canon posiluje svou pozici na CAD a GIS trzích uvedením zařízení imagePROGRAF iPF710 a iPF610

Canon  imagePROGRAF iPF710 a iPF610 - velkoformátové tiskárny

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

• Canon představil své nejrychlejší tiskárny řady iPF pro CAD a GIS prostředí
• Nové velkoformátové tiskárny imagePROGRAF iPF710 a iPF610 podporují tiskové jazyky HP-GL/2 a HP-RTL

Canon dnes uvedl na trh dvojici tiskáren pro CAD, GIS
a kancelářský velkoformátový tisk s nejvyšším výkonem ve své třídě.
Velkoformátová tiskárna imagePROGRAF iPF610 je určena k tisku technických výkresů i reklamních plakátů do velikosti A1 (24"). Plnobarevný výstup v návrhovém režimu s rozlišením 1200 dpi na běžném papíru svým uživatelům nabízí za pouhých 33 sekund. imagePROGRAF iPF710 využijí zákazníci pro tisk o řád rozměrnějších aplikací, a to s rychlostí až 56 sekund na výstup v maximálním formátu A0 (36"). Vysoká rychlost tisku přitom neznamená ústupky v oblasti kvality – pět barevných inkoustů dokáže zajistit zářivé barvy s jemnými přechody a kontrastní tisk textu.

Obě zařízení využívají tiskový jazyk GARO a jsou kompatibilní s jazyky HP-GL/2 a HP-RTL. Nechybí ani podpora HDI pro zajištění kompatibility se všemi rozšířenými aplikacemi v oblasti GIS a CAD.

„Nové tiskárny imagePROGRAF jednoznačně směřují k posílení naší pozice v oblasti velkoplošného tisku, “ říká Martin Lucký, manažer CBS pro velkoformátový tisk. „Oba stroje nabízejí zákazníkům konkurenční výhodu díky nejvyšší rychlosti ve své třídě, kompatibilitě s širokou řadou aplikací a nekompromisní kvalitě výstupů.“

Tiskárny imagePROGRAF iPF710 a iPF610 navazují na dlouholetý vývoj tiskových technologií Canon. Používají přesnou technologii tiskových hlav Canon FINE s více než 15 000 tiskovými tryskami, které vytvářejí kapky inkoustu o velikosti 4 pl. Mikroskopická velikost kapek zajišťuje produkci přesných a ostrých tisků v minimálním rozlišení 1200 dpi. Tenké linie a malé znaky mohou uživatelé reprodukovat bez jakéhokoli zkreslení od síly čáry 0,04mm s odchylkou do 0,1 procenta.

Nové velkoformátové tiskárny jsou osazeny vysoce výkonným procesorem Canon
L-COA, který zajišťuje rychlé a přesné zpracování obrazu. Tiskárny imagePROGRAF iPF710 a iPF610 využívají reaktivní systém pěti barevných inkoustů, který zabraňuje rozpíjení barev a udržuje trvalou konzistenci výstupu i na běžném nepotahovaném papíru. Další výhodou nových tiskáren iPF je snížená hladina hluku a snadné ovládaní prostřednictvím velkého LCD panelu.

Canon imagePROGRAF iPF710 a iPF610 nahrazují modely imagePROGRAF iPF700 a iPF600 a na evropském trhu budou v prodeji od září, resp. října 2007.

Tiskové zprávy

Diskuse