Canon imagePROGRAF iPF8000S a iPF9000S - velkoformátové tiskárny

5. 10. 2007 18:52    Rubrika: Tiskové zprávy

Nové produkční velkoformátové tiskárny Canon nabízejí bezkonkurenční rychlost a nejnižší provozní náklady

Canon imagePROGRAF iPF8000S a iPF9000S - velkoformátové tiskárny

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

• Nové osmibarevné velkoformátové tiskárny imagePROGRAF iPF8000S a iPF9000S s šířkou tisku 44” a 60” kombinují vysokou rychlost a kvalitu obrazu s nejnižšími provozními náklady
• Ekonomický režim snižuje spotřebu inkoustu až o 20 %

Canon dnes uvedl na trh dvě nové osmibarevné velkoformátové tiskárny, které zákazníkům z oblasti reklamního a produkčního tisku přinášejí vysokou kvalitu obrazu, bezkonkurenční rychlost a možnost významného snížení provozních nákladů.
Tiskárny imagePROGRAF iPF8000S a iPF9000S s šířkou tisku 44” (1117mm) a 60” (1524mm) ve srovnání s aktuálně dostupnými tiskárnami své kategorie dosahují nejnižších provozních nákladů. Tato skutečnost spolu s vysokou kvalitou i rychlostí tisku přispěje k dalšímu růstu podílu společnosti Canon na trhu velkoformátových tiskáren s pigmentovými inkousty na vodní bázi.

imagePROGRAF iPF8000S a iPF9000S využívají zcela novou konfiguraci barev, která zvyšuje efektivitu tisku. Osm barev inkoustu přenáší na tiskové médium celkem 30 720 trysek ve dvanácti řadách. Obě zařízení tak dosahují vysoké rychlosti tisku i při rozlišení 2400 x 1200 dpi. Tisková kapacita obou zařízení dosahuje až 37,4 m² barevných výstupů za hodinu.

Vysoké rychlosti nové tiskárny dosahují díky snížení počtu průchodů hlav nad tiskovým médiem. K vysoké produkční kapacitě i snižování nákladů přispívá systém dodávky inkoustu s vnitřními zásobníky v tiskárně, které fungují jako „mezisklad“ mezi zásobníky inkoustu a tiskovými hlavami. Zásobníky inkoustu je navíc možné měnit bez přerušení tisku. Rychlé zpracování tiskových úloh podporuje také integrovaný pevný disk s kapacitou 80 GB pro uložení opakovaných tiskových úloh.

Ve standardním tiskovém režimu používají modely imagePROGRAF řady S sedm barev, které zahrnují černou nebo matnou černou, vhodný typ inkoustu tiskárna vybírá podle typu založeného média. Tiskárny nabízejí také tisk v ekonomickém režimu, který zajišťuje uchování vysoké kvality obrazu a zároveň snižuje spotřebu foto Cyan a foto Magenta inkoustu. Správné využití této funkce přispívá ke snížení celkové spotřeby inkoustu až o 20 %.

„imagePROGRAF iPF8000S a iPF9000S přinášejí do reklamního a tiskového sektoru unikátní kombinaci rychlého tisku a prokazatelného snížení provozních nákladů,“ říká Martin Lucký, manažer CBS pro velkoformátový tisk. „Minulý rok jsme v Evropě dosáhli 12% podílu na trhu s LFP a jsem přesvědčen, že dnes představené stroje nám pomohou získat další zákazníky.“

Obě tiskárny používají nový systém interní kalibrace barev, který upravuje barevné rozdíly mezi jednotlivými tiskovými hlavami nebo tiskárnami. To znamená, že barevné odchylky na výtiscích způsobené tiskem na dvou různých tiskárnách nebo změnou tiskové hlavy lze upravit již během 10 minut – za tuto dobu vestavěný nástroj provede kalibraci a další nastavení. Tiskárny imagePROGRAF iPF8000S a iPF9000S disponují také funkcí automatické korekce podávání tiskových médií, která minimalizuje výskyt chyb vzniklých nesprávným založením papíru.
Zařízení imagePROGRAF iPF8000S a imagePROGRAF iPF9000S budou na evropském trhu v prodeji od října 2007.

Tiskové zprávy

Diskuse