D-Link DES-3052P - stohovatelný přepínač

10. 10. 2007 20:55    Rubrika: Tiskové zprávy

D-Link přidává do známé rodiny xStack stohovatelný přepínač se 48 porty a PoE

D-Link  DES-3052P - stohovatelný přepínač

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nový přepínač s mnoha funkcemi podporuje PoE na všech 48 portech a nabízí podnikům bezpečné a rozšiřitelné síťové řešení

Společnost D-Link, dodavatel end-to-end síťových řešení pro podniky i domácnosti, přidala první stohovatelný řiditelný přepínač se 48 porty, který podporuje napájení přes Ethernet (PoE), do svojí oblíbené řady přepínačů xStack. Umožnila tak malým a středním podnikům (SMB) sestavit bezpečnou a výkonnou síť, kterou je možné snadno rozšiřovat spolu s růstem podniku.

D-Link® xStack DES-3052P je řiditelný stohovatelný přepínač na 2. vrstvě (L2) se 48 10/100Mb/s porty, 4 gigabitovými porty a 2 Combo SFP sloty. Verze DES-3052P tohoto přepínače je vybavena podporou PoE na všech portech. Spolu s dalšími funkcemi, jako je zvýšené zabezpečené sítě, řízení šířky pásma a rozšířené možnosti správy, je xStack DES-3052P cenově dostupný přepínač, který přináší ověřené výsledky.

„Stále více malých a středních podniků usiluje o lepší zabezpečení svých sítí a potřebuje řiditelný přepínač s velkou hustotou portů, který pokryje jejich síťové, bezpečnostní a PoE potřeby. Díky podpoře ACL, RADIUS autentizace, hostování VLAN a vazeb IP-MAC přináší DES-3052P velmi ekonomické řešení těchto požadavků,“ řekl George Cravens, Technical Marketing Engineer D-Link Systems, Inc.

Každý port DES-3052P dokáže poskytovat až 15,4 W pro napájení zařízení kompatibilních s PoE, což představuje na všech 48 portech celkový výkon až 370 W. Tím se odstraní nutnost umisťovat zařízení blízko elektrických zásuvek a ušetří se za instalaci dodatečných napájecích kabelů. Pro napájení zařízení, která nejsou kompatibilní s PoE, lze použít PoE adaptéry, například D-Link DWL-P50.

DES-3052P podporuje mnoho zabezpečovacích funkcí včetně D-Link Safeguard Engine™ obsahující důmyslný mechanizmus pro detekci útoku proti centrálnímu procesoru přepínače a provedení nápravných opatření proti útočícímu rozhraní. Má také podporu pro přístupové seznamy (ACL), 802.1Q Virtual LAN (VLAN), a hostování VLAN pro lepší zabezpečení a využití šířky pásma. Virtuální sítě poskytují prostředky pro zabezpečení každé vysílací domény a jejich vzájemné oddělení, což zabraňuje uživatelům v jedné VLAN získat přístup ke zdrojům v jiných síťových segmentech.

D-Link DES-3052P podporuje různé metody řízení priority paketů, aby zajistil kvalitní přenos dat (QoS) ve vytížené síti. Kromě toho podporuje mnoho standardních protokolů pro správu zařízení včetně SNMP, RMON, Telnet, webového rozhraní, SSH/SSL protokolů a DHCP Relay Option 82. D-Link také zjednodušuje správu zařízení pomocí Single IP Management (SIM) – užitečného nástroje, který umožňuje konfigurovat, monitorovat a udržovat několik přepínačů z libovolné pracovní stanice přes jedinou IP adresu.

Tiskové zprávy

Diskuse