Acer - akcie Gateway

13. 10. 2007 09:12    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Acer Inc. úspěšně uzavřela veřejnou nabídku na akcie firmy Gateway, Inc.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Acer Inc. (TWSE: 2353; LSE: AM50), oznámila, že její dceřiná společnost Galaxy Acquisition Corp., kterou má ve stoprocentním vlastnictví, úspěšně uzavřela veřejnou nabídku na koupi akcií firmy Gateway, Inc. (NYSE: GTW). Platnost nabídky vypršela ve středu 10. října 2007 v 17.00 newyorského času.

K datu ukončení nabídky byly platně nabídnuty celkem asi 322 931 202 akcie Gateway, které nebyly staženy (včetně 13 370 772 akcií nabídnutých se zaručeným dodáním). Tyto akcie představují přibližně 86,09 % zředěných kmenových akcií firmy Gateway v oběhu. Všechny akcie, které byly platně nabídnuty a nebyly řádně staženy z nabídky, byly přijaty ke koupi.

J.T. Wang, předseda a generální ředitel společnosti Acer, uvedl: “Chci poděkovat všem, kteří se podíleli na této úspěšné a rychlé transakci. Vzhledem k přátelskému a kooperativnímu průběhu celé akvizice věříme, že spojení s firmou Gateway proběhne stejně snadno. Vítáme Eda Colemana a celý talentovaný tým Gateway v rodině podniků Acer a těší nás, s jakým nadšením zaměstnanci a zákazníci firmy Gateway přivítali její začlenění do naší skupiny. Naše celosvětová přítomnost a strategie založená na prodeji produktů více značek bude pro zákazníky neobyčejně přínosná a v budoucích letech urychlí růst nové společnosti.“

Společnost Acer rovněž oznámila záměr firmy Galaxy Acquisition Corp. uplatnit opci podle podmínek smlouvy a plánu fúze a nakoupit přímo od Gateway další akcie, které jí spolu s akciemi již koupenými v rámci veřejné nabídky umožní získat více než 90 % akcií Gateway v oběhu.

Na základě uplatnění opčního práva se předpokládá, že firma Galaxy Acquisition Corp. bude fúzovat s Gateway. Nově vzniklá společnost, která bude dále působit pod názvem Gateway, se stane přidruženou společností Acer a bude v jejím nepřímém 100% vlastnictví. Po ukončení fúze bude každá kmenová akcie Gateway v oběhu (tzn. akcie, jež není v držení akcionářů, kteří řádně uplatnili výhradní práva minoritních akcionářů podle delawarského zákona) směněna na právo získat částku 1,90 USD za akcii, jíž dostane držitel v hotovosti bez srážky a bez úroku. Předpokládá se, že k fúzi dojde 16. října 2007, popř. okolo tohoto data, a kmenové akcie Gateway přestanou být obchodovány na newyorské burze.

Tiskové zprávy

Diskuse