Fujitsu Siemens Computers - Invex 2007

13. 10. 2007 09:08    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Fujitsu Siemens Computers na veletrhu Invex 2007

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Fujitsu Siemens Computers bude po delší odmlce opět prezentovat své výrobky a řešení na předním IT veletrhu v České republice Invex 2007. Během pěti výstavních dní, od 23. do 27. října 2007, se budou moci všichni návštěvníci na stánku 35 v pavilonu F seznámit s téměř kompletním portfoliem produktů Fujitsu Siemens Computers. K vidění budou nejžhavější novinky včetně dvou produktů přihlášených do soutěže Křišťálový disk – serveru PRIMERGY TX120 držícího tři světová prvenství a notebooku LIFEBOOK S6410, nejlehčího modelu s 13,3“ displejem a modulární šachtou na trhu. Ochuzeni nebudou ani profesionálové, pro které je přichystána prezentace podnikových řešení.

Dalším tématem bude ekologie ve spojení s informačními technologiemi. Společnost Fujitsu Siemens Computers si je vědoma zodpovědnosti vůči životnímu prostředí a ekologicky šetrné počítače vyrábí již delší dobu. Uplatňuje přitom přístup zaměřený na celý životní cyklus výrobku – od návrhu přes výrobu, používání výrobku až po ukončení jeho životnosti a recyklaci. Na podzim letošního roku mimo to doplníme řadu našich produktů šetrných vůči životnímu prostředí „Green PC“ a uvedeme na trh první ekologický počítač SCALEO určený do domácností. V blízké době se tak staneme historicky prvním dodavatelem IT na světě, který nabídne kompletní řadu produktů šetrných vůči životnímu prostředí určených pro datová centra, kancelář, na cesty i do domácností.

Mezi nejzajímavější novinky, jež si budou moci návštěvníci přímo na našem stánku 35 v pavilonu F prohlédnout, můžeme bezpochyby zařadit zcela novou řadu notebooků ESPRIMO Mobile. Nová řada ESPRIMO Mobile představuje dokonalý doplněk řady LIFEBOOK. V této linii profesionálních notebooků budou na veletrhu představeny tři špičkové konfigurace ESPRIMO Mobile U9200, M9400 a D9500, které jsou v souladu s pojetím produktových řad Fujitsu Siemens Computers kompatibilní s dostupným příslušenstvím, jako je například replikátor portů nebo přídavná baterie. Zároveň je nyní v prodeji také základní třída ESPRIMO Mobile V, která je vybavena nejnovější technologií procesorů Intel a je navržena s ohledem na optimální poměr cena/výkon.

Z novinek v oblasti profesionálních mobilních řešeních chceme upozornit na nový LIFEBOOK S6410. Díky hmotnosti pouhých 1,7 kg je nejlehčím notebookem s 13,3“ displejem a modulární šachtou na trhu. Výdrž jeho baterie vám umožní pracovat mimo kancelář po celý pracovní den. Model LIFEBOOK S6410 představuje špičku i v oblasti konektivity – díky vestavěnému rozhraní UMTS/HSUPA nabízí mobilní přístup k internetu téměř kdykoli a kdekoli. Pamatováno bylo i na zabezpečení, součástí standardní výbavy je proto biometrický snímač otisků prstů, tělo z hořčíkové slitiny, klávesnice odolná proti polití a pevný disk chráněný před otřesy a nárazy pomocí čidla ShockSensor. Případné ztrátě dat zabrání vestavěná funkce RecoveryButton. LIFEBOOK S6410 tak dnes stojí na samém vrcholu výpočetních a komunikačních technologií.

Pozornost si jistě zaslouží také inovovaný model LIFEBOOK P7230, určený mobilním profesionálům na cestách. Inovovaný LIFEBOOK P7230 zajišťuje ještě rychlejší připojení k internetu a nabízí vyšší výkon díky integrovanému UMTS standardu HSUPA a procesoru Intel Core Duo. Vylepšeny byly také vlastnosti vestavěné kamery ConfCamera.

U stolních počítačů bude k vidění nová řada profesionálních PC ESPRIMO 5925 EPA, jež dále posouvá standard kategorie úsporných PC. Nové modely profesionálních PC ESPRIMO P5925 EPA v provedení microtower nebo ESPRIMO E5925 EPA minidesktop kombinují osvědčené ergonomické a úsporné funkce, jimiž je společnost Fujitsu Siemens Computers proslulá, s nejnovější čipovou sadou společnosti Intel a zdrojem napájení s koeficientem účinnosti 80 %. Díky tomu je spotřeba elektrické energie těchto systémů v porovnání s dva roky starými počítači nižší téměř o 45 %.

Dalším úsporným počítačem je nové ESPRIMO Q5020, nástupce oblíbeného modelu ESPRIMO Q5010. Nové ESPRIMO Q5020 je vybaveno nejnovější čipovou sadou Intel® GM965 a dvěma paměťovými sloty s kapacitou až 4 GB. Nabízí veškeré funkce a výkon moderního profesionálního PC v elegantním provedení malých rozměrů. ESPRIMO Q5020 je určeno především pro podniky, jejichž provozní prostory musí působit stylově. Díky hmotnosti necelé dva kilogramy a rozměrům 5 \xD7 16,5 \xD7 16,5 cm se také snadno přenáší. Model ESPRIMO Q5020 má až o 30 % nižší spotřebu než běžný počítač a od agentury EPA (Environmental Protection Agency) obdržel ekologickou známku Energy Star® 4.0. Díky skvělému konceptu chlazení je navíc velmi tichý.

Z oblasti serverů zmíníme pouze jeden z našich vstupních a zároveň nejmenších modelů. Server PRIMERGY TX120 je první server na světě určený pro kancelářské prostory bez samostatné serverovny. PRIMERGY TX120 zároveň drží tři světová prvenství: Především je to nízká spotřeba energie rovnající se žárovce. Při plném zatížení je maximální příkon konfigurace s procesorem Dual-Core Intel Xeon UP pouhých 163 W, což s sebou nese i značnou úsporu elektrické energie. Dalším trumfem jsou menší rozměry. PRIMERGY TX120 má v porovnání s běžnými servery v provedení tower pouze třetinovou velikost. A konečně je to nízká hlučnost – model TX120 je nejtišším serverem ve své třídě. Produkovaný hluk je o 50 % nižší než u běžných tower serverů. Hlučnost PRIMERGY TX120 je 28 decibelů (dB) v úsporném režimu a 31 dB za plného provozu.

Nezapomeneme ani na multimediální produkty určené do domácností. Jejich vlajkovou lodí je multimediální domácí centrum zábavy SCALEO EV. To uživatelům nabízí kontrolu nad všemi televizními programy, DVD, hudbou, filmy, fotografiemi a rozhlasovými stanicemi prostřednictvím jediného dálkového ovladače. Toto domácí PC se skvělým designem je vybaveno technologií Intel® Viiv™ a díky vylepšené skříni a technologii chlazení komponent je velmi tiché. Pro moderní rodiny představuje ideální odpověď na různé požadavky stran zábavního systému a zároveň řeší potřebu rychlého počítače pro domácí kancelář. Jeho vzhled je navržen tak, aby dokonale zapadl do obývacího pokoje, a díky tichému chlazení komponent jeho provoz nijak neruší.

Vaší pozornosti by neměly uniknout ani nové modely vystavovaných LCD panelů SCENICVIEW P19-3, P20W-3, P22W-3 a dalších. Nejzajímavější vlastností vybraných modelů LCD monitorů – nepočítaje skvělé technické parametry – je záruka nulového výskytu vadných bodů. Tento druh záruky (kromě standardní tříleté) se vztahuje na všechny nově uváděné modely profesionálních monitorů řady SCENICVIEW Premium a řady SCALEOVIEW H a platí 6 měsíců od data prodeje koncovému zákazníkovi.

Tiskové zprávy

Diskuse