UMAX TS-209, TS-109Pro a TS-209Pro - QNAP servery

16. 10. 2007 16:11    Rubrika: Tiskové zprávy

Vyšší výkon i do firemního prostředí

UMAX TS-209, TS-109Pro a TS-209Pro - QNAP servery

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění



UMAX ve spolupráci s taiwanskou společností QNAP Systems představuje další z řady All-in-One NAS serverů TS-209, TS-109Pro a TS-209Pro, které míří nejen k domácím uživatelům, ale díky podpoře Windows ADS (Active Directory Service) i do firemního prostředí.

Stále více roste potřeba nejen data zálohovat, ale také je efektivně obsluhovat (kdykoliv a odkudkoliv) a sdílet s dalšími uživateli na internetu nebo v lokální síti. A to vše s důrazem na vysoký výkon přenosu dat. Všechny QNAP servery charakterizuje relativně jednoduchá instalace v několika krocích a snadná obsluha přes webové rozhraní. Díky tomu jsou tyto servery určeny i běžným uživatelům, kteří nejsou IT profesionály. Velmi dobře si také rozumí s multimediálními přehrávači, které lze takto využít pro streamování videa přímo po síti a potěšit se z kvalitního High Definition obrazu i zvuku.
Model TS-209 vychází z oblíbeného dvoudiskového modelu TS-201. Novinkou je zde výkonnější procesor Marwell SoC 500MHz, díky němuž je dosažený výkon přenosu dat až 27 MB/s v FTP read módu. Podpora dvou SATA disků umožňuje dosáhnout celkovou kapacitu až 2 TB. Při instalaci zařízení lze zvolit typ raidového pole 0 nebo 1. Speciální HHS technologie (HDD Health Scanning) preventivně skenuje vadné bloky na disku a tím snižuje potenciální možnost ztráty dat. Tento model zvolí uživatelé, kteří preferují vysoký výkon, zvýšenou bezpečnost svých dat nebo využijí maximální kapacitu zařízení.
Totožný procesor obsahují i další dvě novinky - modely TS109Pro a TS209Pro. Řada implementovaných funkcí jako file server, FTP server, web server, iTunes server, print server, dowload station a další jsou důkazem mimořádných schopností těchto kompaktních All-in-One řešení. Důkazem je i trojnásobný stupeň zálohování dat. Kromě Q-RAID 1 mirroring funkce (kopie dat na externí USB nebo e-Sata disk) lze díky aplikaci NetBak Replicator snadno zálohovat/ obnovit data přímo z PC nebo notebooku. Skvělá funkce Remote Replication umožňuje odkudkoliv po internetu replikovat data na další NAS zařízení řady TS. Nasazení do firemního prostředí umožňuje podpora Windows Active Directory, díky které se výrazně zrychlí a zjednoduší správa účtů všech uživatelů a skupin.

Doporučená maloobchodní cena modelu TS-209 je 8999 Kč s DPH, TS-109Pro stojí 8499 Kč s DPH a model TS-209Pro je nabízen za 9999 Kč s DPH. Všechny uvedené modely se dodávají bez instalovaného pevného disku a uživatel si tak může flexibilně zvolit potřebnou kapacitu dle svých potřeb. Záruka 2 roky.

Tiskové zprávy

Diskuse