Kingston - slaví výročí 20 let

18. 10. 2007 13:32    Rubrika: Tiskové zprávy

Kingston Technology slaví 20 let plných pamětí

Zakladatelé John Tu a David Sun oslavují dvě dekády úspěchů v bouřlivém odvětví
Společnost Kingston Technology Company, Inc., největší nezávislý výrobce paměťových produktů na světě, dnes oznámila, že oslavuje dvacet let své aktivní činnosti. Byla založena 17. října roku 1987 a nabízela tehdy jediný typ paměti pro trh, který právě paměti velmi potřeboval – dnes společnost Kingston® prodává přes 2.000 paměťových produktů a v roce 2006 dosáhla rekordních tržeb ve výši 3,7 miliardy USD.

Spoluzakladatel společnosti Kingston John Tu říká: „Před dvaceti lety jsme s Davidem prodělali katastrofální finanční krizi a z tohoto temného období se zrodil Kingston. Ani jeden z nás jsme si nedokázali představit, jak bude Kingston vypadat za dvacet let. Máme pořád onen pocit 'nastartování'. David i já jsme přesvědčeni, že tato společnost je jedinečná. Podle mého názoru je to především zásluha všech obětavých zaměstnanců, kteří u nás v Kingstonu pracují.“

David Sun, druhý spoluzakladatel, k tomu dodává: „Společnost Kingston se rozrostla a uspěla díky úsilí našich zaměstnanců a prodejců, a také díky zákazníkům – ti všichni přispěli k současnému postavení naší společnosti. Tato partnerství s námi přetrvala až do nynější skvělé doby navzdory tvrdým podmínkám na trhu a věříme, že tyto vztahy, které jsme rozvíjeli během uplynulých dvaceti let, vydrží i mnohá příští desetiletí.“

Prvním produktem, který společnost Kingston Technology uvedla v roce 1987 na trh, byly paměťové moduly Single In-Line Memory Module (SIMM). Během roku 1999 společnost rozšířila řady produktů a představila paměti ValueRAM® pro prodejce počítačových sestav ze samostatných komponentů, po nichž v roce 2002 následovalo uvedení řady HyperX® – vysokorychlostních pamětí určených pro hráče a počítačové nadšence.

V roce 2003 se společnost Kingston Technology dále rozšířila díky vstupu na trh pamětí typu flash. Mezi uvedenými produkty byly paměťové karty CompactFlash®, Secure Digital™ a MMC.

Činnost společnosti Kingston Technology Inc. vyjádřená v příjmech překročila mezník 1 miliardy USD v roce 1995, kdy celkové prodeje dosáhly částky 1,3 miliardy USD. V roce 2006 společnost Kingston Technology zaznamenala rekordní tržby ve výši 3,7 miliardy USD.

Společnost Kingston Technology v současné době celosvětově zaměstnává přes 4.000 lidí a své produkty dodává do 3.000 míst ve více než 100 zemích na celém světě.