CES - technologie určené pro využití v automobilech

19. 10. 2007 17:14    Rubrika: Tiskové zprávy

Elektronika pro automobily nabírá tempo na veletrhu International CES 2008

CES  -  technologie určené pro využití v automobilech

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

CES je centrem technologií pro automobily – také díky závodní dráze BMW/Intel
a hlavnímu tematickému proslovu předsedy představenstva GM

Na mezinárodním veletrhu spotřební elektroniky 2008 International Consumer Electronics Show® (CES®), největší výstavě technologií z oblasti spotřební elektroniky, se budou vystavovat nejnovější technologie pro použití v automobilech – k vidění bude BMW Sauber F1 Team Pit Lane Park jako nový předmět zájmu BMW a Intelu a hlavní tematický proslov Ricka Wagonera, předsedy představenstva a CEO společnosti GM. Mezinárodní veletrh CES přichází znovu do Las Vegas a bude se konat od 7. do 10. ledna.

CES bude především zaměřen na nejnovější technologie určené pro využití v automobilech, včetně pokroků u přenosných GPS navigátorů, funkcí diferencovaných podle lokality, videa v autě, bezdrátových technologií a integrovaných produktů, jež kombinují zábavu, navigaci a bezpečnost. Očekává se, že se tržby za technologie určené pro využití uvnitř automobilů vyšplhají v roce 2007 na 10 miliard USD a celkové příjmy z dodávek v kategoriích mobilního videa a navigace by se podle prognóz měly zvýšit o 41 procent a dosáhnout až 2,3 miliardy USD.

„CES je jedním z největších veletrhů technologií pro automobily – plochu asi 18.600 čtverečných metrů věnovanou elektronice pro automobily využívá přes 230 vystavovatelů,“ řekla Karen Chupková, hlavní viceprezidentka pro akce a konference společnosti Consumer Electronics Association (CEA®), která mezinárodní veletrh CES pořádá. „Letošní show se poprvé v historii veletrhů CES bude moci pochlubit hlavním tematickým proslovem a bude napěchována konferencemi, TechZones a partnerskými programy.“

Hlavní atrakcí je BMW Sauber F1 Team Pit Lane Park¬¬ – na CES bude jejich první předvedení ve Spojených státech. Návštěvníci uvidí závody naživo a kaskadérské akce na 90 metrů dlouhé dráze, které budou předvádět závodní týmy BMW Sauber F1 a Formula BMW, a navíc si budou moci užít závody, hry a takzvané „technology zones“. Na dotazy budou odpovídat i experti na závody formule 1.

Rick Wagoner, předseda představenstva a CEO společnosti General Motors Corp., pronese hlavní projev v 16:30 v úterý 8. ledna.

Mezi hlavní vystavovatele elektroniky pro automobily na veletrhu CES patří: Alpine Electronics, Clarion Corp. of America, Delphi, Eclipse, Directed Electronics Inc., JVC, Kenwood, Mitek Corp, Sirius Satellite Radio, THX, TomTom a XM Radio. Stejně jako dosud bude celá severní hala výstavního centra v Las Vegas (Las Vegas Convention Center – LVCC) věnována elektronice pro automobily a bude soustřeďovat většinu mobilních vystavovatelů. Automobilové jeviště v severní hale bude hostit společnost CNET.

Na veletrhu CES 2008 bude přes 20 TechZones. Prodejci automobilů, firmy zabývající se instalacemi a výrobci se mohou zaměřit a zkoumat například následující oblasti:

• Lokálně diferencované služby (Location Based Services – LBS) – Tato oblast se zabývá nejmodernějšími technologiemi, jejichž cílem je poskytovat mobilní služby zaměřené na osobní potřeby uživatelů v závislosti na jejich poloze, kdy operátor mobilní sítě může služby nabízet diferencovaně a zvyšovat tak ziskovost.

• IP technologie – Na této TechZone můžete získat informace o nejnovějším vývoji hlasového přenosu přes IP sítě (Voice-over-IP) a integrovaných technologiích od vystavovatelů, mezi nimiž budou přední společnosti zajišťující telefonické spojení, provozovatelé kabelových sítí a poskytovatelé internetových služeb.

• Komunikační a bezpečnostní systémy vozidel – Tato oblast se věnuje systémům pro aktivní bezpečnost, jako jsou například varování před srážkou, opuštění jízdního pruhu a příliš vysoká rychlost před zatáčkou, které nabízejí bezpečnostní výhody pro inteligentní silniční provoz.

Na programu konferencí o technologiích pro automobily budou například tato témata:
• CES Mobile Entertainment (Mobilní zábava na CES) – Od trhu, který před několika lety prakticky neexistoval, k celosvětovému fenoménu s obratem v miliardách dolarů – mobilní zábava je zde a bude i nadále. Jak se však bude vyvíjet? Navštivte tato setkání a uvidíte – i uslyšíte – budoucnost jednoho z nejrychleji rostoucích oborů a nejoblíbenější kategorie spotřební elektroniky.

• Overcoming the Challenges of Going Green (Jak se vyrovnat s nároky na šetrnost k životnímu prostředí) – Odstranění olova přineslo celou řadu změn pro výrobu, zpracování a spolehlivost elektronických produktů. Tento program bude zkoumat výzvy spojené s přechodem na bezolovnatou výrobu, a nabídne východiska pro budoucnost.

• CES Mobile Electronics Installer Boot Camp (Výcvikový tábor CES pro instalátory mobilní elektroniky) – Program pro certifikované profesionály pro mobilní elektroniku (Mobile Electronics Certified Professional – MECP) bude opět zlatým hřebem mezinárodního veletrhu CES. Tento konferenční program vám zprostředkuje setkání s našimi ASE partnery, čestná pozvání na každoroční recepci Divize CES pro mobilní elektroniku, setkání zaměřená na instalace prováděné na zakázku, OEM technologie a tipy od expertů v oboru, produkty jako reklamní dárky a prohlídka severní haly CES s osobním průvodcem po této doméně klíčových hráčů v oblasti technologií určených pro využití v automobilech.

• In-Vehicle Technology Knowledge Track (Poznávací cesta technologiemi pro automobily) – Obsahuje akce jako například: Jak využívat mobilní technologie na cestách: Co čeká elektroniku pro auta, Tržní navigace na navigačním trhu, Postup procesu integrace infrastruktury vozidel (Vehicle Infrastructure Integration – VII), Obchodní modely integrace infrastruktury vozidel, Trh s příslušenstvím a OEM a Komunikační zařízení pro automobily.

• Connect2Car: The Automobile’s Convergence with Consumer Electronics SuperSession (Super seminář „Připojte se ke svému vozu“: sbližování automobilů a spotřební elektroniky) – organizovaný společně asociací Convergence Transportation Electronics Association (CTEA) a SAE International.

Více informací o novinkách na veletrhu 2008 International CES, které se budou odehrávat před ním, v jeho průběhu a po něm, včetně informací o vystavovatelích na CES, konferencích a TechZones můžete získat na adrese www.CESweb.org.

Tiskové zprávy

Diskuse