Acer Aspire easyStore - centrum domácí zábavy

20. 10. 2007 10:51    Rubrika: Tiskové zprávy

Centrum domácí zábavy – nový způsob správy rostoucích digitálních archívů

Acer Aspire easyStore - centrum domácí zábavy

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost Acer, čtvrtý největší prodejce osobních počítačů (zdroj: údaje firmy Gartner za 2. čtvrtletí 2007), představila Aspire easyStore, nové domácí zařízení pro správu digitálních médií, která pronikají ve stále větší míře do každodenního života domácností.

Aspire je nejen srdce digitálního domova, ale i domácí knihovna s digitálním obsahem. Fotografie z prázdnin a sbírky filmů a hudebních skladeb, do níž přispívají každý den všichni členové rodiny, lze konečně uložit na jednom místě a zavést v nich pořádek. Teď už nepřijdete o fotografie a hudební skladby zapomenuté v nejrůznějších domácích zařízeních a každý člen rodiny získá přístup ke snímkům, videosnímkům a hudebním skladbám, které ukládají ostatní rodinní příslušníci. Vaše data jsou navíc v zařízení Aspire easyStore ve větším bezpečí. Aspire easyStore chrání vaše důležité soubory, jako např. snímky z nezapomenutelných letních prázdnin, proti potencionálním chybám člověka i stroje.

Aspire easyStore je ideální pro fotografy, kteří potřebují ukládat digitální snímky a nechtějí si pořizovat další USB pevný disk, pro uživatele, kteří vlastní několik počítačů a chtějí si udělat pořádek v digitálních archívech, pro rodiny s více digitálními přístroji, které si chtějí jednoduše vyměňovat soubory, ukazovat fotografie a předvádět filmy, i pro uživatele, kteří si chtějí bezpečně uložit důležité soubory, jako např. fotografie svého právě narozeného potomka.

Přístroj Aspire easyStore lze připojit k domácí síti bezdrátově, a tedy nejste omezeni při volbě umístění připojovacími kabely. Přístroj je ideální pro domácí prostředí, protože je neobyčejně tichý a úsporný a díky malým rozměrům (16 x 18 x 21 cm) ho můžete postavit na libovolné místo, např. do knihovny, vedle televizního přijímače či do rohu pracovny.

Aspire easyStore s maximální kapacitou 2 TB pojme až 500 000* digitálních fotografií, 300 000* hudebních nahrávek ve formátu MP3 a 4285* hodin filmů. Všechny fotografie, hudební skladby a filmy mohou být nyní uloženy na jediném místě - v Aspire easyStore. Celá rodina získá větší volnost při volbě zábavy. Můžete např. poslouchat svou oblíbenou hudbu v pokoji, zatímco ostatní rodinní příslušníci pouštějí přátelům své nejmilejší skladby ve formátu MP3 uložené ve stejném přístroji easyStore, a nebo můžete sledovat svůj oblíbený film, zatímco váš partner se současně dívá na nahraný televizní pořad. Vestavěné servery UPnP AV a DLNA umožňují snadné připojení a streamování digitálního obsahu na kompatibilních mediálních přehrávačích bez ohledu na to, kde jsou právě umístěny, zda v ložnici nebo v obývacím pokoji.

Důležité soubory a vzácné vzpomínky jsou v přístroji Aspire easyStore v naprostém bezpečí. Každý den Aspire easyStore automaticky ukládá kopie důležitých souborů podle vaší volby z připojeného zařízení doma a nebo ze zařízení zapojeného v síti. Jestliže dojde ke ztrátě souborů z důvodů náhodného vymazání, nesprávné funkce počítače nebo selhání pevného disku, přehrajete si je jednoduše zpátky z přístroje Aspire easyStore. Ale to není všechno. Aspire easyStore spolehlivě chrání i vaše vzácné soubory pro případ selhání některého ze čtyř pevných disků, jimiž je vybaven.

Aspire easyStore je nejen univerzální, ale i snadno ovladatelné zařízení. Do provozu ho uvedete ve třech jednoduchých krocích: Zapnete ho, připojíte k síti síťovým kabelem (který je součástí dodávky) nebo bezdrátově a vložíte disk CD-ROM do domácího počítače. Jakmile je přístroj automaticky nalezen v bezdrátové síti, je okamžitě připraven k použití.

Tiskové zprávy

Diskuse