Acer Aspire 2920 - ultrapřenosný notebook

22. 10. 2007 16:23    Rubrika: Tiskové zprávy

Acer představuje novou řadu Aspire 2920: První ultrapřenosný notebook s designem Gemstone

Acer  Aspire 2920 - ultrapřenosný notebook

Společnost Acer, čtvrtý největší prodejce osobních počítačů (zdroj: údaje firmy Gartner za 2. čtvrtletí 2007), představila první ultrapřenosný notebook Aspire 2920 s výjimečným designem Gemstone.

Barvy představují jedinečný výraz vzhledu a spolu s tvarem jsou považovány za nejvýraznější prvek designu. Aspire 2920 zdůrazňuje přirozenou eleganci a jednoduchost koncepce designu Gemstone společnosti Acer. Nový notebook Acer nabízí mobilním uživatelům čisté tvary, vysoký výkon a snadnou přenosnost.

Styl a multimedia
Aspire 2920 je lehký notebook s dokonalou multimediální výbavou, který však váží pouhé 2 kg. Notebook je vybaven neobyčejně jasným 12.1” širokoúhlým LCD panelem (s rozlišením 1280x800 pixelů), čipsetem Mobile Intel GM965 Express s integrovanou 3D grafikou a Intel Graphics Media Accelerator X3100 až s 358MB videopamětí a technologií Intel Dynamic Video Memory Technology 4.0, jakož i podporou Microsoft DirectX 9 a DirectX 10. Počítač Aspire 2920, který má výdrž při provozu na baterie až 4,5 hodiny, zaručuje dlouhou mobilní multimediální zábavu.

Univerzální notebook s reproduktory Dolby Home Theater Virtual Surround Sound zprostředkuje uživatelům jedinečný obrazový a zvukový zážitek s neobyčejně živým prostorovým zvukem při sledování filmů, poslechu hudby a hraní her. K silnému prožitku ze sledování filmů přispívá i předinstalovaná sada programů pro zábavu Acer Arcade. Sada Arcade je tvořena dvěma technologiemi Acer CinemaVision a Acer ClearVision, které omezují zkreslení obrazu a zvyšují jeho kvalitu.

Aspire 2920 nabízí vynikající výkon založený na progresivním procesoru Intel Core 2 Duo, úplnou bezdrátovou připojitelnost Wi-Fi CERTIFIED (dvoupásmové řešení IEEE 802.11a/b/g/Draft-N WiFi Certified solution pro provoz ve čtyřech režimech nebo dvoupásmové řešení 802.11a/b/g pro provoz ve třech režimech Intel PRO/Wireless 3945ABG) a úplný soubor rozhraní pro jakýkoli způsob připojení: Gigabit LAN, volitelné rozhraní WPAN (Bluetooth 2.0) a modem pro vytáčené spojení.

Ultrapřenosný počítač řady Aspire 2920, který je dodáván s řešením Acer videokonference s podporou VVoIP (Voice and Video over IP), webovou kamerou CMOS Acer CrystalEye, vestavěnou v horní části rámu LCD displeje, technologií Acer VisageON pro sledování tváře a technologií Acer PrimaLite, je dokonale připraven na nejmodernější IP komunikaci. Vybrané modely jsou rovněž vybaveny telefonem Acer Xpress VoIP, který podporuje nejrozšířenější aplikace pro chatování, jako např. Skype, MSN Messenger a Windows Live Messenger. Při videokonferencích zajišťuje technologie PureZone zrušení ozvěny a potlačení šumu a tím přispívá k dosažení krystalicky čistého zvuku.