Acer P3 a X3 - nové řady displejů

22. 10. 2007 16:06    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Acer, čtvrtý největší prodejce osobních počítačů (zdroj: údaje firmy Gartner za 2. čtvrtletí 2007), představila nové řady spotřebitelských širokoúhlých LCD displejů Acer P3 a X3, které jsou určeny pro domácnost nebo malé kanceláře.

Acer P3 a X3 - nové řady displejů

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Displeje řady P3 byly vyvinuty a navrženy pro uživatele, kteří kladou důraz na image a dokáží ocenit eleganci s prvky výrobků vyšší třídy doma nebo v kanceláři, jakož i vynikající kvalitu a jedinečný výkon, jaký je potřebný pro zobrazení datových a multimediálních aplikací ve vysoké kvalitě. Širokoúhlé displeje s poměrem stran 16:10 jsou nabízeny ve čtyřech velikostech 24”, 22”, 20” a 19” a vynikají nápadným designem a elegantním lesklým černým rámečkem.

Monitory Acer řady X3 představují ideální volbu pro uživatele, kteří chtějí moderní širokoúhlý displej s vynikajícím poměrem ceny za pixel a špičkovým výkonem v atraktivním tenkém provedení, vhodném do domácnosti i do kanceláře. Širokoúhlé displeje 16:10, které jsou nabízeny ve čtyřech velikostech 24”, 22”, 20” a 19”, jsou opatřeny stříbrným šasi špičkové kvality.

Displeje obou řad P3 a X3 využívají nejmodernější zobrazovací technologie, které zaručují lepší čitelnost textů psaných drobným písmem i dokonalejší podání barevných multimédii. Inteligentní displeje Acer reprodukují ostrý obraz při přehrávání videofilmů a digitálních snímků v nejvyšší kvalitě díky jedinečnému kontrastnímu poměru až 3000 : 1 a krátké době odezvy 5 ms.

Všechny spotřebitelské displeje jsou vybaveny dvěma vstupy: analogovým VGA D-sub a digitálním DVI s podporou HDCP. Technicky progresivní displej P243W je navíc vybaven rozhraním HDMI pro obrazový a zvukový signál ve vysokém rozlišení. HDMI přenáší a dokonale zobrazuje audiovizuální signály ve vysokém rozlišení z originálního zdroje.

Tyto výkonné širokoúhlé displeje jsou vybaveny nejmodernějšími technologiemi Acer.
Obě řady jsou vybaveny technologií Acer eColor Management, která přizpůsobuje výkon panelu různým prostředím, světelným podmínkám a preferovanému zobrazení. Acer eColor Management optimalizuje podání obrazu podle scénáře zvoleného uživatelem z mnoha možností: standardní režim (normální nastavení pro běžné použití displeje), textový režim (vhodný pro zobrazování dokumentů, listů tabulkových kalkulátorů atd.), grafický režim (zajišťuje nejvyšší kvalitu barevných obrázků) a uživatelské režimy (které umožňují nastavit přesně základní nastavení a přizpůsobit zobrazení vlastním požadavkům).
Adaptive Contrast Management (ACM) přizpůsobí v případě potřeby kontrastní poměr vstupního obrazu a zajistí na výstupu věrný a kvalitní obraz. Každá scéna je analyzována na vstupu na úrovni šedé barvy a na výstupu dochází k modulaci luminance a Gamma křivky. Výsledkem je u dynamických scén výrazně kvalitnější a barevně prokreslenější obraz. Acer Adaptive Contrast Management zaručuje nižší spotřebu a úsporu energie. Displeje obou řad X3 a P3 dosahují kontrastního poměru 2000:1 až 3000:1.

Acer eDisplay Management je nová aplikace vyvinutá pro displeje obou řad X3 a P3, která umožňuje přesně nastavit všechny funkce, které jsou běžně ovládané tlačítky OSD na čelním panelu. Acer eDisplay Management je určena pro ovládání jasu, kontrastu a ostrosti (volba nativního rozlišení), barevné rovnováhy a teploty. Každé přizpůsobené nastavení lze uložit a rychle vyvolat pro různé aplikace nebo světelné podmínky.
Displej s vysoce oceňovanou funkcí rozdělení plochy displeje umožňuje uživatelům jednoduše zvolit a nastavit oblast displeje nezávisle na pracovní ploše. Tato funkce je neobyčejně užitečná pro zajištění optimálního zobrazení v každém okně, které otevřete pro jinou aplikaci.

Acer eDisplay rovněž podporuje další nástroje s přidanou hodnotou, jako např. ochranu proti krádeži, řízení barev a nástroj pro správu majetku pro manažery MIS, kteří mohou dálkově ovládat nastavení displeje.

Displeje řady P3 jsou navíc vybaveny technologií Acer CrystalBrite, která reprodukuje obraz téměř v realistické kvalitě s jedinečnými barevnými odstíny. Displeje Acer CrystalBrite jsou opatřeny neobyčejně jemným a vysoce lesklým povrchem, který se vyznačuje vynikajícími filtračními vlastnostmi a rychlým vykreslením obrazu. Tento speciální povrch omezuje odraz interních a externích světelných zdrojů a zaručuje jedinečné barvy v místnosti i mimo ni.

Záruka
Na displeje řady X3 a P3 je poskytována dvouletá záruka typu mail-in.

Tiskové zprávy

Diskuse