Acer - třetí místo v prodeji osobních počítačů

22. 10. 2007 16:17    Rubrika: Tiskové zprávy

Třetí čtvrtletí 2007 bylo neobyčejně příznivé pro společnost Acer, které se podařilo znovu získat třetí místo na světě v prodeji osobních počítačů a dosáhnout podílu na trhu 8,1 %.

Analytická firma Gartner zaznamenala celosvětové zvýšení prodejů osobních počítačů o 14,4 %. Především trhy v pacifické části Asie a v oblasti EMEA vykázaly nejvyšší nárůst 23,4 % resp. 16,4 %.

V této souvislosti vyniká úspěch společnosti Acer, která se stala nejrychleji rostoucí společností. Za období od července do září oznámila jedinečný nárůst 58 %, což představuje čtyřnásobek ve srovnání s celosvětovým trhem. Tento vynikající výsledek, který nemá obdoby v celém počítačovém průmyslu, jí vynesl třetí místo v celkovém prodeji osobních počítačů.

Firma Gartner v komentáři k nedávné akvizici uvedla, že tato strategie umožní společnosti Acer v nadcházejících měsících dále zvýšit náskok před bezprostředními konkurenty.

“Tyto výsledky nejsou nijak překvapující. Naše zaměření na výrazný, funkční design, zavádění nových technologií a ucelený obchodní model se projevily výrazným zvýšením prodejů v oblastech, v nichž jsme si upevnili vedení,” prohlásil Gianfranco Lanci, president Acer Inc. “Synergické spojení se společností Gateway nám umožní dosáhnout vyváženějších tržeb v roce 2008 a uvést na trh komplexnější řešení pro naše zákazníky.”

Tiskové zprávy

Diskuse