FSC - bezpapírové zdravotnictví

22. 10. 2007 16:15    Rubrika: Tiskové zprávy

MD Comfortní, bezpapírové zdravotnictví

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Firmy Fujitsu Siemens Computers a Intel ve spolupráci se společností MD Access představí na veletrhu Invex zdravotnický systém MD Comfort. Systém byl vyvinut s ohledem na specifika a požadavky českého zdravotnictví a přináší do ordinací intuitivní vedení zdravotnické dokumentace i snadné vykazování plateb zdravotním pojišťovnám. Produkt MD Comfort běží na počítačích Fujitsu Siemens a je plně kompatibilní se systémem elektronických zdravotních karet IZIP. Umožňuje tak v tomto systému informace snadno vyhledávat i do něj data automaticky odesílat. Díky automatickým aktualizacím softwaru přes vzdálenou správu se lékař nestará o systém a může se plně věnovat svým pacientům.

„V rámci sady řešení MD Comfort přinášíme na tuzemský trh nástroje, které lékaři šetří čas a zefektivňují a usnadňují mu práci," vysvětlil MUDr. Zdeněk Hřib ze společnosti MD Access, jež je dodavatelem systému MD Comfort. „Lékařům zjednoduší nejen administraci záznamů o pacientech a komunikaci s pojišťovnou, ale také jim umožní připravit se na platby ve zdravotnictví," dodal.

Fujitsu Siemens Computers, jejíž vybrané počítače jako jedny z mála na trhu splňují normu EN60601-1-2 pro elektronická zařízení ve zdravotnictví, dodává pro lékařský systém MD Comfort osvědčené osobní počítače, notebooky a zařízení Tablet PC. Vše se bude nabízet v kompletním balíčku MD Pack. Ostatně, všichni návštěvníci veletrhu Invex se mohou s těmito zařízeními po celou dobu veletrhu osobně seznámit v pavilónu F na stánku Fujitsu Siemens Computers (č. 35).

„Naše zařízení zvyšují efektivitu práce – nemusíte stále odbíhat zjistit údaje do kanceláře, a usnadňují komunikaci s pacienty – i nepohyblivým pacientům lze na lůžku snadno vysvětlit případný lékařský zákrok. Podobně ulehčuje také komunikaci s ostatním personálem – například vytisknout zprávy a dokumenty lze kdekoliv na oddělení,“ uvedl Tomáš Rutrle, generální ředitel české pobočky Fujitsu Siemens. „V loňském roce jsme úspěšně dokončili pilotní projekt na Neurologickém oddělení Fakultní nemocnice Na Bulovce a v současné době nám běží dalších deset podobných projektů v různých nemocnicích po celé České a Slovenské republice,“ dodal.

Lékařský systém MD Comfort bude nabízen s moderním počítačem s velkým 19palcovým LCD displejem a multifunkční tiskárnou s kopírkou a komplexním servisním zabezpečením v ordinaci lékaře. Mozkem celého systému je energeticky úsporná procesorová technologie vPro od společnosti Intel. Ta mimo jiné zajišťuje ochranu citlivých dat pacientů a umožňuje vzdálenou správu celého systému.

Více informací je možné získat také na eHealth konference, která se bude konat na brněnském výstavišti v rámci veletrhu Invex v pátek 26. října v pavilonu A3, sál Morava od 10 do 15 hodin.

Tiskové zprávy

Diskuse