Siemens HiPath Trading - řešení na bázi IP

23. 10. 2007 08:39    Rubrika: Tiskové zprávy

Nový HiPath Trading od společnosti Siemens jako první trading řešení čistě na bázi IP nabízí větší mobilitu a integraci procesů

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Hektické prostředí na burzách se brzy ještě zrychlí a stane se výkonnějším a mobilnějším díky historicky prvnímu trading systému na bázi IP (Internet Protocol), který představila společnost Siemens Enterprise Communications na výroční konferenci a výstavě pořádané asociací Securities Industry and Financial Markets Association (SIFMA) v New Yorku.

Nová IP aplikace HiPath Trading System V4.0, která je založena na architektuře otevřené komunikace společnosti Siemens Enterprise Communications, zásadně změní způsob obchodování díky integraci procesů, médií a mobilních funkcí v doposud nerealizovatelném rozsahu. Například SIP (Session Initiation Protocol) a aplikační rozhraní umožní snadnou integraci CRM (Customer Relationship Management) softwaru, hlasových záznamů, instant messagingu, údajů o dostupnosti a řady dalších funkcí zvyšujících produktivitu.

Prostřednictvím těchto funkcí lze v záznamech o transakcích ukládat jak data o zákazníkovi a historii obchodního vztahu, tak i hlasové nahrávky. Makléři vzájemně vidí, kdo z nich je na příjmu, a mohou tak stiskem jediného tlačítka zahájit konferenci pracovní skupiny. Mobilita, kterou zajišťuje komunikační protokol SIP, pak makléřům umožňuje sledovat rychlý vývoj obchodních případů, ať už se nacházejí v obchodovací místnosti či kdekoliv na světě.

Burzy a investiční domy mohou hostovat HiPath Trading System V4.0 ve svých datových centrech prostřednictvím aplikace HiPath 8000 Communication, HiPath 4000 Real-Time IP System, či jakéhokoliv jiného komunikačního systému na bázi SIP. Linuxové servery systému nabízejí zvýšenou spolehlivost a dostupnost; každý server je škálovatelný až pro 1000 uživatelů a 4000 linek. Vzhledem k tomu, že jde čistě o IP architekturu, mají zákazníci možnost spojit hlasové a datové funkce v jediné síti, čímž se výrazně zjednodušuje provoz a snižují se celkové provozní náklady.

V oblasti koncových zařízení je k dispozici jednak zcela nový hardwarový VoIP klient Hector (High End Communications Terminal Open Range) s dotykovou obrazovkou a rozsáhlou sadou funkcí, jednak softwarové klienty na bázi Windows XP. Každý z uvedených modelů nabízí podporu multimediálních funkcí, včetně hlasu, e-mailu, videokonferencí a instant messagingu. Systém rovněž podporuje existující TDM (Time-Division Multiplexing) terminály a umožňuje přechod z TDM architektury.

Společnost The Energy Authority (TEA) představuje jednu z řady instalací trading systému HiPath ve více než třiceti zemích světa. TEA, vedoucí hráč v oblasti veřejného obchodování s energií a řízení rizik ve Spojených státech, nedávno vyměnil svou telefonní síť. „TEA reprezentuje 39 dodavatelů elektrické energie, kteří jsou závislí na dostupnosti našich systémů. Spolehlivost a podpora, kterou Siemens poskytoval v případě našeho předchozího systému, nám spolu s funkcionalitou jejich nového řešení výrazně usnadnila výběr,“ říká John Heighes, manažer odboru infrastruktury a provozu TEA. „Díky tak výkonnému řešení, jakým je HiPath Trading System, získáváme výrazný náskok před svou konkurencí.“

„Architektura otevřené komunikace společnosti Siemens je klíčem k rozsáhlé IP funkcionalitě, kterou náš nový systém HiPath Trading nabízí burzám a investičním společnostem na celém světě,“ říká Dr. Gerhard Baur, ředitel divize profesionálních služeb a řešení v oblasti financí, Siemens Enterprise Communications. „Funkce systému slibují výrazný nárůst produktivity v prostředích, kde záleží na vteřinách a jde o milionové a miliardové obchody. Produktivitu navíc zvýší i další výhody systému, jakými jsou správa přítomnosti v rámci pracovních skupin a mobilita.“
Nejnovější verze HiPath Trading prokazuje snadnost integrace řešení a služeb Siemens do existujících infrastruktur a obchodních procesů. Upevňuje pozici konceptu otevřené komunikace a představuje další krok v rozšiřování univerzálních komunikačních systémů napříč sítěmi a médii beze změn a omezení na straně uživatele.

Tiskové zprávy

Diskuse