IBM POWER6TM - Křišťálový disk

24. 10. 2007 20:08    Rubrika: Tiskové zprávy

Dvoujádrový procesor IBM POWER6TM získává Křišťálový disk

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost IBM Česká republika získala na včerejším slavnostním vyhlášení veletrhů INVEX – DIGITEX jednu z hlavních cen odborné poroty Křišťálový disk. Oceněn byl IBM POWER6TM, nejrychlejší čip na světě, jaký byl dosud vyroben.

Dvoujádrový procesor POWER6TM s taktem 4,7 GHz nabízí dvojnásobnou rychlost oproti předchozí generaci POWER5TM, a přitom ke svému provozu a chlazení spotřebovává prakticky stejné množství elektřiny. To znamená, že zákazníci mohou pomocí nového procesoru buď o 100 procent zvýšit výkon svých aplikací, nebo prakticky o polovinu snížit spotřebu energie.

Čip POWER6 TM je vyrobený nejmodernější 65nanometrovou technologií IBM a využívá řadu technických vylepšení, jichž bylo dosaženo během pětiletého úsilí ve výzkumu a vývoji. Je to první unixový mikroprocesor, který dokáže zpracovávat aritmetické výpočty s plovoucí desetinnou čárkou na úrovni hardwaru, ty byly dosud zpracovávány pouze softwarově. Tato možnost dává obrovskou výpočetní výhodu podnikům, jež používají složité daňové, finanční a ERP programy.

Hlavní výhody mikroprocesoru POWER6 TM :
- MAXIMÁLNÍ RYCHLOST - Dvoujádrový procesor IBM POWER6 s taktem 4,7 GHz nabizí dvojnásobnou rychlost oproti předchozí generaci POWER5 TM
- ÚSPORA ENERGIE - Zákazníci mohou pomocí nového procesoru buď o 100 procent zvýšit výkon svých aplikací, nebo prakticky o polovinu snížit spotřebu energie

Křišťálový disk je 17. ročník prestižní soutěže o nejlepší produkt podle hodnocení odborné akademie složené ze 40 uznávaných profesionálů z řad odborných novinářů a akademické sféry, kteří v letošním roce vybírali ze šesti desítek vybraných produktů, které jsou nepřehlédnutelnými novinkami letošního roku.

Více informací o produktu a jeho vlastnostech naleznete na ibm.com/cz/power6 .

Tiskové zprávy

Diskuse