Polycom - rekordní růst

24. 10. 2007 20:04    Rubrika: Tiskové zprávy

Polycom pokračuje v rekordním růstu

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Hospodářské výsledky za třetí čtvrtletí opět potvrzují vedoucí postavení společnosti Polycom mezi výrobci řešení pro hlasovou a video komunikaci. V uvedeném období firma vykázala konsolidované čisté výnosy ve výši \$233.9 milionu, což přestavuje silný nárůst oproti \$165 milionům za stejné období loňského roku. Stejně pozitivní růst zaznamenal Polycom i za celých prvních devět měsíců tohoto roku, kdy tržby činily \$666.6 milionu oproti \$495.9 milionům za stejné období roku 2006.

Vedle už tradičně velmi silné pozice Polycomu na trhu videokonferenčních systémů stojí za růstem tržeb zejména zvyšující se zájem o řešení pro hlasovou komunikaci, jmenovitě stále se zvyšující prodeje IP telefonních přístrojů. Tento trend je dobře patrný na rozdělení tržeb. Zatímco v roce 2006 připadal na videokonferenční řešení podíl 71% a na hlasovou komunikaci 29%, letos byl již podíl produktů pro hlasovou komunikaci 39% a videokonferencí 69%.

V závěru letošního roku a v roce 2008 společnost Polycom předpokládá další pozitivní vývoj, který je dán očekávaným úspěšným prodejem nových HD produktů řady HDX9000, HDX8000 a HDX4000 stejně jako osvědčených systémů Polycom RPX, TPX a RMX.

Polycom také profituje ze strategické spolupráce s předními telekomunikačními a IT výrobci, mezi něž patří například společnosti Avaya, Cisco, IBM, Nortel, Alcatel-Lucent a 3COM. Velmi významné je i partnerství se společností Microsoft, která spolupracuje s Polycomem při závádění svého nového produktu Microsoft Office Communications Server 2007. Telefonní přístroje řady Polycom CX určené pro platformu Microsoft OCS 2007 se tak stanou důležitou součástí produktového portfolia společnosti.

Tiskové zprávy

Diskuse