Skype 3 Skypephone - internetový telefon

30. 10. 2007 19:37    Rubrika: Tiskové zprávy

STISKEM JEDINÉHO TLAČÍTKA

Skype 3 Skypephone - internetový telefon

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění



Společnosti Skype, přední společnost v oblasti komunikace přes Internet, a mobilní operátor 3 představily nový cenově dostupný mobilní telefon, který umožňuje volat zdarma mezi uživateli služby Skype a posílat okamžité zprávy přímo z telefonu ostatním na Skypu kdekoli na světě.

Mobilní telefon 3 Skypephone je plně vybavený internetový telefon s podporou sítí 3G se zabudovanou službou Skype. Kromě hovorů přes Skype je možné telefon používat pro běžné volání a lze jej využívat pro přístup k širokému spektru dalších internetových služeb společnosti 3.

Zákazníci mobilního operátora 3, kteří budou používat 3 Skypephone, budou moci telefonovat přes Skype a posílat okamžité zprávy stiskem jediného tlačítka, i když budou na cestách. Jedná se o první případ, kdy mobilní operátor nabídl pro masový trh zařízení, které je přímo navržené pro telefonování zdarma přes Internet z mobilního telefonu. Nyní je tak možné zdarma volat kterémukoli z 246 miliónů registrovaných uživatelů Skype a stačí k tomu mobilní telefon 3 Skypephone.

Michael van Swaaij, současný CEO společnosti Skype, k tomu říká: „Skype je nyní skutečně mobilní. Používání tohoto nového telefonu je neuvěřitelně snadné a umožňuje vám volat zdarma pomocí Skype – i když budete na cestách – ostatním uživatelům služby Skype bez ohledu na to, v které části světa se mohou nacházet. Snadnější to již být nemůže – zastrčte si Skype do kapsy a můžete z mobilu volat zdarma přes Skype a posílat bezplatně okamžité zprávy stiskem jediného Skype tlačítka.“
A Michael van Swaaij ještě dodává: „Společnost Skype původně přišla s nabídkou bezplatného volání mezi jednotlivými počítači a nyní, ve spojení s mobilním operátorem 3, nabízíme totéž pro mobilní hovory. Díky společnosti 3 udělal Skype obrovský krok kupředu v mobilní aréně. Musí to být skutečně takto inovativní operátor jako právě 3, kdo se postaví tradičnímu způsobu smýšlení a nabídne druh produktu, kterého se ostatní operátoři dosud obávají.“

Kevin Russell, CEO společnosti 3 UK, řekl: „Mobilní operátor 3 chce zpřístupnit mobilní Internet pro každého. Abychom toho mohli dosáhnout, vycházíme z toho, že služby musí být snadno použitelné a za dostupnou cenu. Komunikace jsou hlavní funkcí mobilních zařízení současné doby. Skype je přední společností v oblasti komunikace přes Internet. Proto aby Skype mohl být mobilní a přinášet stejným způsobem internetové volání zdarma, je zde dostupný telefon s podporou sítí 3G. Tento mobil má potenciál masivně zvýšit přístup k volání přes Internet.“

Mobilní telefon 3 Skypephone vyvinuly společnosti Skype a 3 v partnerské spolupráci se společností Qualcomm a je postaven na platformě Qualcomm BREW, jež umožňuje fungování Skype ve spojení se základními funkcemi mobilního telefonu, jako je například adresář a posílání zpráv.

Mobilní telefon 3 Skypephone bude ještě letos k dostání v UK, Austrálii, Rakousku, Dánsku, Hong Kongu, Itálii, Irsku, Macau a Švédsku. Hovory mezi uživateli Skype uskutečňované prostřednictvím telefonu 3 Skypephone budou zdarma pro paušální zákazníky anebo pokud bude váš kredit PAYG 3 měsíčně doplňován. V UK je cena mobilního telefonu 3 Skypephone 49,99 GBP při používání kreditu PAYG nebo je zdarma při uzavření smlouvy. **

Od 2. listopadu bude telefon 3 Skypephone k dostání v obchodech 3Stores v celém Spojeném království a prostřednictvím internetových stránek Skype i operátora 3 bude k dodání včas před Vánocemi. V UK je možné 3 Skypephone ode dneška předběžně objednat. Pokud jste dosud Skype nepoužívali, můžete si vytvořit Skype účet na stránkách www.skype.com a stáhnout si zdarma software do svého počítače. Stejně tak je možné si Skype účet otevřít přímo z telefonu 3 Skypephone.

** Platí zásady a podmínky FUP (fair use policy). Ceny a podmínky v jednotlivých zemích naleznete na internetových stránkách společnosti 3.
** Volání zdarma se týká hovorů a okamžitých zpráv mezi uživateli služby Skype uskutečňovaných ze sítě mobilního operátora 3 (v některých zemích lze rovněž využít roaming přes sesterskou síť operátora 3).

Funkce mobilního telefonu 3 Skypephone:

Mobilní telefon 3 Skypephone podporuje sítě 3G, je vybaven 2 megapixelovým fotoaparátem, přehrávačem MP3, umožňuje sledovat mobilní televizi a používat Internet, takže budete mít stále čím se bavit, pokud by vám došla témata k rozhovoru. Navíc je malý a elegantní, dodává se v černém nebo bílém provedení s modrým nebo růžovým proužkem.
Telefon 3 Skypephone dále obsahuje následující funkce:

o Plně integrované funkce Skype, včetně kontaktů, historie hovorů a indikace stavu pro příjem (presence)
o Přístup k aplikacím Java a 3D hrám, dvě hry jsou ve výbavě
o Fotoaparát s rozlišením 2 megapixely
o Surfování po Internetu
o Bluetooth
o Hmotnost: 86 g
o Rozměry: 100 x 44 x 13,6 mm
o Pohotovostní doba výdrže baterie: 320 hodin
o Výdrž baterie při hovoru: 270 minut
o Výdrž baterie při video hovoru: 170 minut
o Velikost displeje: 2,0" (5 cm), rozlišení QCIF (176 x 220)
o Počet barev: 262 000
o Interní paměť: 16 MB
o Externí paměť: rozšiřitelná až na 1 GB microSD

Příslušenství dodávané s telefonem:

o Baterie 1150 mAh
o Kryt baterie (magnetický)
o Osobní stereo handsfree sada
o USB kabel
o Síťová nabíječka
o CD–ROM se softwarem pro připojení k PC
o Paměťová karta 256 MB microSD (bez adaptéru)
o Návod k použití od společnosti 3
o Rychlý průvodce pro Skype

Tiskové zprávy

Diskuse