Acer Altos easyStore - ukládání dat

6. 11. 2007 15:35    Rubrika: Tiskové zprávy

Konečně řešení síťového ukládání dat pro malé podniky a dokonce i spotřebitele

Acer Altos easyStore - ukládání dat

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost Acer, čtvrtý největší prodejce osobních počítačů (zdroj: údaje firmy Gartner za 2. čtvrtletí 2007), dnes představila inteligentní řešení síťového ukládání dat Altos easyStore, které je určeno pro malé a středně velké kanceláře i pro domácí sítě.

Zařízení Altos easyStore, které se vyznačuje snadným nastavením a obsluhou, nabízí kapacitu až 3 TB pro ukládání dat na čtyřech pevných discích. Jednoduché webové rozhraní umožňuje uživatelům ze segmentu malých a domácích kanceláří i běžným spotřebitelům zvolit konfiguraci RAID a zabezpečit cenná data proti ztrátě. Acer Altos easyStore lze používat i v prostředí se smíšenými operačními systémy – Windows, Mac a Linux, a proto je ideální pro samostatné profesionální uživatele, kteří intenzivně pracují s velmi důležitými daty, např. průmyslové designéry a architekty.

Altos easyStore rovněž umožňuje plánovat rutinní úkoly, např. prostřednictvím automatického zálohovacího klienta, a tedy dokazuje, že se jedná o optimální systém a nástroj pro obnovení dat. Prudký rozvoj mobilních technologií vyžaduje pravidelné zálohování dat a jejich ochranu proti poškození či ztrátě. Altos easyStore dále zvyšuje bezpečnost dat díky podpoře úrovně RAID 5, 10 a 1 a ochraně heslem na úrovni uživatele nebo skupiny.

V porovnání s exponenciálním nárůstem nároků na kapacitu pro ukládání dat v malých podnicích i v domácnostech představuje Acer Altos easyStore zanedbatelnou investici do zabezpečení a ochrany dat. Profesionální digitální soubory, soubory MP3, digitální fotografie, DVD filmy, které lze stáhnout, a digitální videofilmy představují jen několik aplikací, které vyvolávají poptávku po spolehlivém a snadno ovladatelném řešení pro ukládání dat v prostředí malých a domácích kanceláří a domácností.

Funkce Acer Altos easyStore

• Snadné nastavení a správa
Nastavení a správa Altos easyStore jsou založeny na webovém grafickém uživatelském rozhraní s intuitivním ovládáním a provádějí se jen v několika krocích.

• Síťové ukládání dat Altos easyStore zajišťuje jednoduché sdílení souborů v síti a nabízí až 3 TB diskového prostoru pro sdílená data, a tedy dokáže splnit stále rostoucí nároky na paměťovou kapacitu a sdílení souborů. Sdílené složky jsou spravovány podle uživatelských jmen či skupin a tím je zvýšena úroveň bezpečnosti správy.

• Automatické zálohování
Zařízení Altos easyStore, které je vybaveno zálohovacím klientem a softwarem pro obnovení dat pro prostředí operačního systému Windows, zajišťuje zálohování celého systému a obnovení dat. Operační systém i data mohou být zachráněny a obnoveny v případě selhání disku, porušení souboru, náhodného vymazání souboru či útoku virů.

• Obnovení systému
Dojde-li k poškození disku, resp. jeho části, funkce PXE boot zajistí rychlé obnovení systému a omezí odstávku systému na nejkratší možnou dobu. Klienti mohou být zavedeni na dálku prostřednictvím protokolu PXE ze zálohy systému a poté je možné obnovit systémový disk. Jestliže počítač nepodporuje PXE boot, klienty lze zavést z disku CD-ROM pro zotavení systému a systémový disk je obnoven ze zálohy v zařízení.

Typické scénáře řešení
• ukládání souborů sdílených pracovními skupinami v malých podnicích
• ochrana dat a systému malých kanceláří
• rozšíření kapacity pro ukládání dat pro notebooky a osobní počítače
• ochrana dat a bezpečné ukládání pro domácí sítě

Tiskové zprávy

Diskuse