Acer Aspire M5 - univerzální stolní počítače

6. 11. 2007 09:13    Rubrika: Tiskové zprávy

Univerzální stolní počítače pro zábavu řady Acer Aspire M5

Acer Aspire M5 - univerzální stolní počítače

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Oživte svá multimédia

Společnost Acer, čtvrtý největší prodejce osobních počítačů (zdroj: údaje firmy Gartner za 2. čtvrtletí 2007), dnes představila nejnovější stolní osobní počítač Aspire řady M5, který je určen pro domácí uživatele. Tito uživatelé očekávají systém vybavený funkcemi, které by splnily jejich nároky na zábavu i na vzdělání. Zcela nové provedení v převážně černé barvě ve spojení s elegantním logem Acer s LED diodami odráží nejnovější trend v oblasti designu. Nejpoužívanější porty byly přesunuty na horní část počítače kvůli snadnějšímu přístupu a volitelná dvířka optických mechanik s převratným tlačítkem usnadňují přístup z jakékoli polohy. Průhledný kryt černých mediálních šachet s upravenou konstrukcí je vybaven automatickým hydraulickým ovládáním, které zajišťuje plynulý pohyb.

Počítač Acer Aspire M5, založený na jedinečné koncepci „univerzální zábavy“, spojuje nejmodernější technologii ve zcela novém a elegantním provedení, které usnadňuje přístup k vnitřním dílům v případě modernizace nebo údržby. Šrouby byly nahrazeny jednoduchými úchyty, které usnadňují uživateli přístup do počítače – stačí pouze otevřít skříň a vyměnit nebo instalovat pevný disk, optickou mechaniku či kartu do PCI slotu.

Počítače řady M5 nabízejí jedinečné multimediální zážitky: Modely M5100 a M5610 jsou vybaveny rozhraním s portem HDMI, který využívá jediný kabel pro přenos televizního signálu s vysokým rozlišením a veškerého digitálního obsahu, uloženého v osobním počítači v nekomprimovaném formátu. Toto rozhraní odstraňuje konverzi analogového signálu a zaručuje přenos zvuku a obrazu v nejvyšší kvalitě jediným kabelem, který nahrazuje až osm kabelů pro přenos zvuku a pět kabelů pro přenos obrazu. Jestliže si uživatel vybere některou volitelnou VGA kartu ATI Radeon s vysokým výkonem a podporou DirectX10, získá to nejlepší z obou světů spolu s funkcí Dual-View a navíc i novou úroveň grafického výkonu při současném zachování originálních funkcí HDMI a možnosti používat dvě nezávislá zobrazovací zařízení.

Navíc je zaručena vynikající úroveň poslechu díky zvuku surround s 7.1 kanály s vysokým rozlišením. Tento standard integrované zvukové karty příští generace nabízí úžasnou kvalitu zvuku, jednoduché uživatelské rozhraní a nespočet jedinečných režimů poslechu, jako např. multi-streaming (různé zvukové streamy jsou posílány do různých zařízení), online gaming (zvuková stopa hry je reprodukována na stereoreproduktorech, zatímco hlasy hráčů lze poslouchat ve sluchátkách) a digital home (video a audio DVD mohou být přehrávány na televizoru/stereozařízení v obývacím pokoji a jiný člen domácnosti může současně poslouchat hudbu na počítači).

Počítač řady Aspire M5 nabízí vysoký výkon těm, kteří hledají systém, jež by splnil veškeré nároky na rodinný počítač: Multimédia, internetové aplikace (prohlížení webových stránek, elektronická pošta a chatování), jakož i kontrola rozpočtu domácnosti. Počítače řady M5 jsou nabízeny ve čtyřech verzích – M5100, M5610, M5620 a M5630.

Aspire M5100

Počítač Aspire M5100 s dvoujádrovým procesorem AMD Athlon 64 X2 je vybaven čipsetem AMD 690G a grafickou kartou ATI Radeon X1250, která podporuje Media Center, což je součást operačního systému Vista Home Premium, jakož i grafické standardy s vysokým rozlišením.

Aspire M5100 je dodáván s výstupem HDMI (High-Definition Multimedia Interface). HDMI nabízí jednoduchý a neobyčejně efektivní způsob přenosu video a audiosignálů ve velmi vysoké kvalitě jediným kabelem, a tedy je jasné, že Aspire M5100 ideálně doplňuje televizory HD-ready i moderní systémy pro zábavu.
Platforma AMD LIVE! počítače Aspire M5100 umožňuje dokonale ovládat oblíbený digitální obsah a připojit, ukládat, distribuovat, vyvolávat a sledovat digitální mediální obsah v několika místnostech v celém domě.
Počítač Aspire M5100 je rovněž vybaven volitelným digitálním a analogovým hybridním televizním tunerem a nejmodernějšími technologiemi určenými pro zábavu – např. doplňkovým programem Acer Zone, Windows Vista a 7.1kanálovým prostorovým zvukem pro zvýšení kvality multimediální zábavy.

Aspire M5610

Počítač řady Aspire M5610 vybavený nejnovějšími procesory Intel Core 2 Duo nebo Quad a grafikou ATI Radeon Xpress 1250 je dodáván s technologií pevných disků SATA 2. Aspire M5610 je založen na neobyčejné univerzálnosti hardwarového vybavení: optické mechanice ze široké nabídky (DVD RW-Dual, DVD-ROM a HD DVD), pevném disku s kapacitou až 750 GB a dostatečném prostoru pro další rozšiřování, který zajišťují dvě šachty 5.25” a šest šachet 3,5”.
Aspire M5610 je vybaven rozhraním HDMI, k němuž lze připojit audiovizuální přijímač nebo televizor s podporou vysokého rozlišení jediným kabelem.

Aspire 5620

Stolní počítač Aspire M5620 je špičkové domácí digitální zařízení, které umožňuje používat veškeré aplikace pro zábavu a zvýšení produktivity. Počítač podporuje technologii Intel Viiv, procesor Intel Core 2 Duo nebo Quad, čipset Intel G33, architekturu paměti DDR2 a pevné disky Serial ATA. Technologie Intel Matrix Storage Technology nabízí snadno nastavitelné řešení RAID pro lepší ochranu dat. Volitelná optická mechanika HD-DVD nebo Blue-ray podporuje výjimečné video ve vysokém rozlišení a umožňuje uživatelům sledovat digitální obsah ve vysokém rozlišení, který je v současné době stále oblíbenější, a tím rozšiřuje možnosti počítače Aspire M5620 pro zábavu. Karta s televizním a rozhlasovým tunerem (volitelným) změní stolní počítač v centrum domácí zábavy.

Aspire M5630

Aspire M5630 je výkonný systém pro zábavu, který podporuje technologii Intel Viiv, což je platforma navržená pro snadný přístup, správu a sdílení digitálního obsahu v rámci domácnosti.

Počítač Acer Aspire M5630 je vybaven procesorem Intel Core 2 Duo či Intel Core 2 Quad a nejnovějším operačním systémem Windows Vista Home Premium, a má tak dostatečný výkon pro nejmodernější multimediální aplikace a hry. Počítač je dodáván s čipsetem Intel G31- ICH7DH s podporou paměti dual-channel DDRII, pevným diskem SATA s kapacitou až 750 GB a 7.1 kanálovým zvukem s vysokým rozlišením, který zaručuje dokonalý poslech a zážitek jako v kině.

Počítače řady Acer M5 jsou dodávány s předinstalovaným originálním operačním systémem Windows Vista Home Premium nebo Vista Home Basic. Doplňkový předinstalovaný software zahrnuje Microsoft Office 2007 Trial, sadu programů Acer Arcade Live, Acer Empowering pro zvýšení výkonu systému, snížení hlučnosti, ochranu dat a snadnější obnovení systému, dále Norton Internet Security 2007, Adobe Reader 7.0, CyberLink PowerDVD a NTI CD-Maker Gold.

Na počítače je poskytována dvouletá záruka typu mail-in pro domácí zákazníky.

Tiskové zprávy

Diskuse