GTS Novera - virtuální ústředna IP telefonie

6. 11. 2007 15:48    Rubrika: Tiskové zprávy

Virtuální ústředny přinášejí výhody IP telefonie také středním a menším firmám

Celonárodní telekomunikační operátor GTS Novera očekává do budoucna širší využívání služeb na bázi VoIP v segmentu malých a středních podniků. Připravil proto službu Novera virtuální ústředna, která umožňuje firmám volat zdarma mezi jednotlivými pobočkami. Virtuální ústředna je plně outsourcované řešení vnitropodnikové komunikace s minimálními nároky na provoz a možností snadného ovládání přímo z běžně používaných kancelářských aplikací. Oproti klasické pobočkové ústředně přináší až 35% úsporu nákladů.

Postupná konvergence telekomunikačních a IT služeb a posun k systémové integraci na straně telekomunikačních operátorů a větší využívání telekomunikačních řešení na bázi IP protokolu na straně zákazníků – to jsou moderní světové trendy v telekomunikacích.

IP telefonie nahrazuje ve vnitrofiremní komunikaci klasické pobočkové ústředny
IP telefonie je jednou z oblastí, u kterých se prakticky projevuje postupné prolínání odvětví telekomunikací a IT. Pro telekomunikačního operátora je příležitostí nabídnout zákazníkům služby nad rámec samotného telekomunikačního připojení. Podle predikcí společnosti Arthur D. Little budou v roce 2010 dvě třetiny telefonních linek v podnicích připojeny prostřednictvím ústředny podporující protokol IP – od klasických ústředen s možností využití IP až po virtuální ústředny na bázi IP protokolu, které jsou realizovány na infrastruktuře telekomunikačního operátora a zákazníkovi poskytují maximální flexibilitu.

„Postupné zavádění služeb na bázi VoIP je konkrétním příkladem uplatňování konvergence telekomunikací a IT. Telekomunikační řešení v takovémto případě přesahuje do oblasti IT a propojuje výhody obou kategorií: vysokou kvalitu obvyklou v telekomunikacích a široké možnosti obvyklé v IT,“ říká Miloš Mastník, ředitel divize strategie a produktu společnosti GTS Novera, a dodává: „IP telefonie do budoucna překoná vnímání, které je dnes poměrně časté – že jde o volání přes internet, sice zdarma, ale s nezaručenou kvalitou. Z pohledu telekomunikačního operátora znamená IP telefonie službu s garantovanou kvalitou, vysokou bezpečností a širšími možnostmi pro zákazníka, než nabízejí klasická telekomunikační řešení. Taková je i služba Novera virtuální ústředna.“

Novera virtuální ústředna –firemní řešení se širšími možnostmi a nižšími náklady
Nově představená služba Novera virtuální ústředna je nadstavbou služby Novera IP komplet. Je určena pro střední a malé podniky a představuje plně outsourcované řešení vnitrofiremní komunikace umožňující mezipobočkové volání zdarma. Jde o centralizovanou správu všech firemních lokalit bez nutnosti tuto ústřednu vlastnit, provozovat či časem jakkoli draze rozšiřovat.

Společnost, která se pro službu Novera virtuální ústředna rozhodne, platí pouze za využívanou službu a nemusí vynakládat žádné počáteční investice do pořízení klasické pobočkové ústředny. Novera virtuální ústředna je škálovatelná a je možno ji snadno přizpůsobit aktuálním potřebám zákazníka. Uživatelé virtuální ústředny ocení zejména jednoduchost ovládání (přímo z kteréhokoliv počítače v kanceláři) a její kompatibilitu s ostatními firemními systémy (CRM, ERP atd.). Samozřejmostí je smluvně garantovaná kvalita služby a doplňkové aplikace, které sledují okamžitý i celkový provoz ústředny na centrále i ve všech pobočkách.

Provoz ústředny je velmi nenáročný a jakékoliv změnové požadavky nevyžadují doplňkové investice a složité zásahy do celého systému tak, jak je tomu u klasických pobočkových ústředen. Naprostou většinu změn je možné řešit uživatelským způsobem s využitím běžné počítačové aplikace.

Služba Novera virtuální ústředna je vhodná pro firmy s celkovými výdaji na telekomunikace již od deseti tisíc Kč měsíčně. To znamená, že ji mohou využívat i společnosti s malým počtem linek na pobočce, jimž se dosavadní klasická ústředna nevyplatila. Služba umožňuje využívat stejný rozsah funkcionalit, jaké jsou k dispozici na centrále, i na kterékoliv z jejích poboček. Celé virtuální řešení přináší výrazné až 35% snížení pořizovacích nákladů a redukci provozních nákladů až o 20 % oproti klasické pobočkové ústředně.