Sony Ericsson K660i - elegantní mobilní telefon

8. 11. 2007 09:20    Rubrika: Tiskové zprávy

Sony Ericsson K660i: dostupné HSDPA

Sony Ericsson K660i - elegantní mobilní telefon

Dnes představený mobilní telefon Sony Ericsson K660i uvítají uživatelé, kteří od mobilního telefonu očekávají kromě poutavého designu také pracovní funkce. K660i disponuje propracovaným e-mailovým klientem a podporuje rychlé datové přenosy HSDPA i EDGE. Přístroj tak zajišťuje plynulé prohlížení internetových stránek, rychlé stahování objemných e-mailů i multimediálních souborů. Novinkou je možnost prohlížení internetových stránek v horizontální poloze přístroje. K660i nabízí mimo jiné i dvoumegapixelový fotoaparát, podporu paměťových karet nebo FM rádio.

Společnost Sony Ericsson také představila nový headset HBH-PV703. Ten i přes velmi kompaktní rozměry nabízí možnost pohodlného telefonování s čistým zvukem.

Elegantní model K660i přináší řadu nových vylepšení. Jednou z novinek je možnost horizontálního prohlížení internetových stránek, kterému je přizpůsobeno i ovládání telefonu. Po spuštění internetového prohlížeče se u hlavní klávesnice přístroje objeví speciální svítící ikony pro jeho snadné ovládání. Vše je přizpůsobeno tak, aby prohlížení internetových stránek bylo jednoduché stejně jako v počítači. Dalším bonusem jsou přednastavené interaktivní mapy, které uživatele nasměrují na správnou cestu nebo čtečka RSS pro neustálý přísun nových informací.

Podpora sítí třetí generace umožňuje společně s velkým dvoupalcovým displejem pohodlné vyřizování videohovorů, již zmíněné prohlížení internetových stránek nebo čtení e-mailů. Sony Ericsson K660i je připraven na standardní push e-mail klienty. Veškerá data je možné ukládat na paměťovou kartu Memory Stick Micro™ (M2™). V balení přístroje uživatelé naleznou kartu s kapacitou 256 MB.

V přístroji K660i nechybí ani oblíbená funkce rozpoznávání hudby TrackID™. Díky ní má uživatel možnost zjistit název písničky nebo jméno interpreta tak, že si nahraje několik vteřin pro něj neznámé skladby a jedním stiskem tlačítka odešle pořízený záznam do databáze Gracenote. Ta písničku rozpozná a zašle veškeré o ní dostupné informace zpět do mobilního telefonu.

Design přístroje podtrhuje efektní chromovaný proužek po obvodu přístroje. U černé varianty je proužek vínový a u bílé zelenkavý.
Sony Ericsson K660i bude uveden na český trh na přelomu března a dubna roku 2008.

Sony Ericsson Bluetooth™ headset HBH-PV703

Společnost Sony Ericsson dnes představila bezdrátový headset HBH-PV703. Headset je klasické konstrukce, nabízí velmi vysoký výkon, čistý zvuk a malou hmotnost. Díky malé velikosti a nízké hmotnosti je jeho použití komfortní i během dlouhých hovorů. Kompaktní rozměry nejsou na úkor délky hovoru a kapacity baterie. Ta nabízí až 10 hodin hovoru a až 350 hodin v pohotovostním režimu na jedno nabití. Headset HBH-PV703 podporuje možnost opakovaného vytáčení posledně volaného čísla.

Sony Ericsson Bluetooth Headset HBH-PV703 je kompatibilní s telefony Sony Ericsson vybavenými technologií Bluetooth™. Na trh bude uveden v průběhu prvního čtvrtletí 2008 a to v černém a šedém barevném provedení.

Sony Ericsson K660i – charakteristiky:
• Čtečka RSS
• Internetový prohlížeč NetFront™
• Instant Messaging klient
• Vyhledávač Google
• Google mapy
• 2.0“ QVGA displej s horizontálním zobrazením internetového prohlížeče
• RSS ticker
• Klávesové zkratky pro přístup na web
Fotoaparát
• 2 megapixelový fotoaparát
• 4x digitální zoom