Cognos 8 BI - nové špičkové řešení

8. 11. 2007 20:08    Rubrika: Tiskové zprávy

Business Intelligence a Corporate Performance Management jako předpoklad úspěchu v hospodářské soutěži

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Cognos (NASDAQ: COGN; TSX: CSN) je celosvětově největším a nejúspěšnějším poskytovatelem řešení pro Business Intelligence a Performance Management. Ty umožňují fundované, koordinované, rychlé a důsledné plánování a rozhodování na všech úrovních podniku. Znamenají tak rozhodující výhodu v konkurenčním srovnávání.

Rychle rostoucí množství dat a přibývající komplexnost podniků a organizací, nevyhnutelně vyžadují lehce ovladatelná a na IT postavená řešení pro řízení podniku. Potřeba průhlednosti a požadavky na vyšší kvalitu dat potřebných k rozhodování jsou čím dál vyšší. „Řešení Cognosu splňují požadavky stále rostoucího trhu a nabízejí rychlý přehled o všech datech a trendech potřebných pro rozhodování. Všichni uživatelé ze všech oblastí podniku mohou s řešeními od Cognosu kdykoli samostatně sledovat dění v oblasti své odpovědnosti, provést potřebné analýzy a vyhotovit zprávy,“ vysvětluje Rob Asche, prezident a CEO Cognosu.

Softwarová řešení Cognosu neumožňují ovšem jen analýzu daného stavu, ale nabízejí jak zpětný pohled a vyhodnocení minulých podnikových rozhodnutí, tak rovněž předpovědi a plánování. Cognos tak pokrývá všechny fáze cyklu řízení a umožňuje integrovaný Corporate Performance Management (CPM), který je základním kamenem pro trvalé zvyšování výkonu podniku. Řešením Cognosu důvěřuje již 23 000 zákazníků ve 135 zemích světa. Jako největší nezávislý poskytovatel řešení pro Performance Management a Business Intelligence si Cognos zákazníky získává nepřetržitými inovacemi a svou dlouholetou expertizou. Špičkovým produktem firmy Cognos je nové řešení Cognos 8 BI.
Cognos 8 BI – nejvyšší standard pro Business Intelligence
Cognos 8 BI umožňuje efektivní řízení podniku, protože zásobuje manažery na všech úrovních podniku ucelenými, přesnými informacemi, a tím radikálně zvyšuje výkonnost podniku. Tento systém v jednom jediném produktu spojuje všechny funkce BI a lze ho jednoduše zapojit do stávající infrastruktury s různými systémy a zdroji dat. „Na trhu jedinečný systém Cognos 8 BI nabízí úplnou šíři funkcí BI – od reportingu a analýzy až po scorecards, dashboards, vyhledávání a mnohé další,“ říká Rob Ashe, prezident a GEO Cognosu. Cognos 8 BI tak v jednom produktu nabízí stabilní technologickou základnu pro standardizaci BI a Performance Management. Jako jediný na trhu nabízí také jednu hladinu zero-footprint pro uživatele, programátory a správce. Produkt je z tohoto důvodu lehce ovladatelný, lze ho efektivně integrovat do existujících prostředí a lehce udržovat. S pomocí důležitých informací ve správném jazyce a ve vhodném formátu pomáhá podnikům při rychlém rozhodování. Udělování licence, postavené na roli uživatele, nabízí zákazníkovi nutnou pružnost, aby mohl rychle implementovat potřebné funkce, když jsou vyžadovány.

Přehled funkcí
Cognos 8 BI nabízí přístup ke všem datům v podniku a zajišťuje tak použitelnost funkcí BI jako reporting, analýza, dashboarding, scorecarding a sledování událostí (Event Management). Informační sila jsou minulostí, protože základem při hledání rozhodnutí je neomezený přístup k datům. Zatímco jiná na trhu dostupná řešení vyžadují různé nástroje, nabízí Cognos jednotný pohled na data a přesahující možnosti dotazování.

Tiskové zprávy

Diskuse