Servodata - výsledky prodeje Red Hat

13. 11. 2007 15:50    Rubrika: Tiskové zprávy

Servodata se stala největším distributorem operačních systémů Red Hat v regionu CEE

Společnost Servodata, přední evropský distributor komponent a infrastruktury podnikových řešení, ohlásila výsledky prodeje operačních systémů Red Hat. V meziročním porovnání byl zaznamenán nárůst o rekordních 75 %, který významnou měrou přispěl k tomu, že se Servodata stala největším distributorem Red Hatu v regionu CEE (Central and Eastern Europe), tedy v zemích střední a východní Evropy.

„Na získání pozice distribuční jedničky pro operační systémy Red Hat v oblasti CEE jsme velmi hrdí,“ řekl Martin Malý, ředitel divize EMC společnosti Servodata. „Důvodem výrazného nárůstu je zejména trvale se zvyšující prodej linuxových operačních systémů pro servery. Uvedené výsledky jednoznačně ukazují na expanzi obliby řešení postavených na bázi Linuxu.“

Ke konci září roku 2006 dosáhla Servodata z prodeje operačních systémů Red Hat obratu ve výši 1,1 milionu amerických dolarů, ke stejnému datu letošního roku činily obraty již přes dva miliony amerických dolarů. Samotným prodejem softwaru Red Hat ovšem aktivity Servodat nekončí. Dceřiná společnost Datascript organizuje rovněž unikátní vzdělávací programy a kurzy (RHCT a RHCE), určené budoucím odborníkům na systémy Red Hat. Od poloviny roku 2005 do září 2007 vyškolil Datascript již více než 120 odborníků na Red Hat Enterprise Linux, z toho více než 50 RHCE – špičkových certifikovaných inženýrů pro Red Hat. Během letošního roku bude ve všech kurzech vyškoleno dalších nejméně 150 odborníků na systémy Red Hat. Servodata společně s Datasriptem plánují i pokročilé architektonické kurzy a další rozšíření programu na podporu Red Hatu.