Nokia 8800 Arte a Sapphire Arte - styl a elegance

14. 11. 2007 16:20    Rubrika: Tiskové zprávy

Nokia 8800 Arte a Nokia 8800 Sapphire Arte bezpochyby nadchnou všechny, kteří si potrpí na styl a eleganci

Nokia 8800 Arte a  Sapphire Arte - styl a elegance

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost Nokia představila dvojici luxusních mobilních telefonů určených nejnáročnějším zákazníkům, kteří si zakládají na stylu. Nové modely Nokia 8800 Arte a Nokia 8800 Sapphire Arte přinášejí všechny vymoženosti 3G sítě do vysoce uznávané sady mobilů Nokia 8800, které se pyšní elegantním, vytříbeným stylem inspirovaným přírodou. Nokia 8800 Arte se objeví v prodeji ve čtvrtém čtvrtletí roku 2007 za odhadovanou maloobchodní cenu 1000 eur bez daní a dotací. V prvním čtvrtletí roku 2008 bude následovat Nokia 8800 Sapphire Arte, jejíž maloobchodní cena by měla činit přibližně 1150 eur bez daní a subvencí.

„Tyto dva nové mobilní telefony lze považovat za měřítko kvality a úrovně technického zpracování," uvedl Heikki Norta, hlavní viceprezident divize Mobile Phones společnosti Nokia. „Vysoce kvalitní materiály a hladké plochy jsou příjemné na dotek, zatímco vytříbený, minimalistický design působí stejně půvabně na pohled. Díky výjimečnému smyslu pro detail jsou modely Nokia 8800 Arte a Nokia 8800 Sapphire Arte konstruovány tak, aby měly nadčasový design."

Nokia 8800 Arte a Nokia 8800 Sapphire Arte spojují elegantní vzhled s vysokou funkčností. „Bezešvá“ kovová a skleněná konstrukce dodává telefonům Nokia 8800 Arte a Nokia 8800 Sapphire Arte bezkonkurenční styl, zatímco součásti ukryté pod povrchem jsou výsledkem ryze inovativních řešení. Poklepáním na ocelovou plošku pod displejem se zobrazí analogové hodiny, které ukazují čas ve své nejklasičtější podobě. Příchozí hovory lze u modelu Nokia Arte elegantně ztišit pomocí funkce „otočením ztlumte", která majiteli umožňuje nenápadně telefon přepnout do tichého režimu jednoduchým otočením displejem dolů. Mezi další moderní funkce patří:

- Displej OLED s rozlišením 2.0“ QVGA 240x320 pixelů a schopností zobrazit až 16 milionů barev
- 3,2 megapixelový fotoaparát s automatickým zaostřením a 8násobným digitálním zoomem
- Možnosti 3G sítě
- Kapacita vnitřní paměti 1 GB
- MicroUSB konektor „vše v jednom“
- Kovové a skleněné součásti s povrchovou úpravou proti otisku prstů

Nokia 8800 Arte i Nokia 8800 Sapphire Arte se vyznačují vysoce kvalitní kovovou a skleněnou kompozicí, která jim dodává klasický, charakteristický styl. Spolehlivý výsuvný systém – tvořený vysoce kvalitními ložisky a speciálním pružinovým mechanismem – je zárukou toho, že telefony jsou příjemné na dotek i na pohled. Výjimečnost modelu Nokia 8800 Sapphire Arte dále zvyšuje hlazený ocelový kryt zdobený pravým safírem a měkkou kůží. Díky němu telefon působí ještě skvostnějším a smyslnějším dojmem.

V souladu s tradicí vkládat do svých luxusních mobilů exkluzivní soundtracky vyzvala společnost Nokia mezinárodně uznávané duo hudebních producentů, Petera Krudera a Richarda Dorfmeistera, aby vytvořením speciální kompilace obohatili tyto nové přístroje o svůj vynikající hudební styl. Majitelé modelů Nokia 8800 Arte a Nokia 8800 Sapphire Arte si tedy budou moci užívat exkluzivní videotrack a soundtrack od dua Kruder & Dorfmeister s vizuálními efekty Fritze Fitzkeho.

Nokia 8800 Arte a Nokia 8800 Sapphire Arte jsou k dispozici se sadou příslušenství, které doplňuje jejich vynikající vlastnosti. Patří sem elegantní headset Nokia BH-803 Bluetooth s funkcí Active Noise Cancellation (aktivní potlačení hluku) a dotykovým nastavováním hlasitosti. Na bezpečnosti a kultivovanosti získávají oba modely díky kožené kapse s plátěnou podšívkou a samostatnému stolnímu stojanu.

Tiskové zprávy

Diskuse