Nokia N82 - multimediální přístroj

14. 11. 2007 16:00    Rubrika: Tiskové zprávy

Nokia N82 – revoluce ve spojení fotoaparátu s multimediálním přístrojem

Nokia N82 - multimediální přístroj

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Nokia představila špičkový fotoaparát, navigační řešení a multimediální počítač s internetovým připojením – vše v jednom přístroji

Společnost Nokia představila nejnovější multimediální přístroj, uzpůsobený pro fotografovaní, navigaci a připojení k internetu. S integrovanými nástroji určenými k hledání a objevování míst, zachycení unikátních okamžiků a k jejich okamžitému sdílení zprostředkovává přístroj Nokia N82 nadšeným fotografům dosud nepoznaný zážitek z fotografování.

Objevujte, zachyťte a sdílejte
Přístroj Nokia N82 vám umožňuje prostřednictvím navigace objevit zajímavá místa ve vašem okolí; svá dobrodružství pak můžete zdokumentovat díky fotografickým funkcím vysoké kvality. O své zážitky se můžete bezprostředně podělit prostřednictvím jediného kliknutí, kterým snímky nahrajete na web.

Nokia N82 nabízí kromě A-GPS navigace, 5megapixelového fotoaparátu, xenonového blesku, optiky Carl Zeiss a připojení k internetu také všechny funkce multimediálního přístroje, typické pro řadu Nokia Nseries. Podobně jako předchůdce tohoto modelu, tedy Nokia N95, je Nokia N82 nejnovějším ztělesněním skutečně všestranného přístroje, který nabízí mnoho vlastností v jednom těle.

„Fotografické funkce mobilních přístrojů prošly v posledních pěti letech nesmírně rychlým vývojem. S přístrojem Nokia N82 jsme dosáhli takové dokonalosti v kvalitě fotografií, rychlosti a jednoduchosti v ovládání fotoaparátu, že tento přístroj nejen zastiňuje všechny ostatní mobilní přístroje s fotoaparátem na trhu, ale také představuje velmi důstojnou alternativu klasických digitálních fotoaparátů,“ říká Satu Ehrnrooth, vedoucí skupiny Nokia Nseries Cameras, divize Multimédií společnosti Nokia. „Kromě špičkového fotoaparátu Nokia N82 nabízí také navigaci a s ní spojené objevování nových míst, poslech oblíbené hudby, surfování na internetu, hraní her, online chat a přístup ke globální komunitě web 2.0, ať jste kdekoli. Díky širokopásmovému bezdrátovému připojení se všestrannost opět rozšířila - Nokia N82 nabízí vše, co potřebujte, ve vaší kapse.“

Objevujte svět
Výkonné navigační řešení A-GPS a předem instalovaná* aplikace Nokia Mapy vám pomohou objevit a najít nová místa, ať již v cizí zemi nebo za rohem. Všechna standardní prodejní balení Nokia N82 nabízí zdarma na zkušební dobu navigaci s hlasovým průvodcem*. Další rozšiřující funkce, jako například průvodce městy či delší čas používání navigace, je možné dokoupit.

S výběrem z více než 15 milionů turistických cílů můžete vyhledat ty nejzajímavější památky, nejživější bary či nejvyhlášenější restaurace a nechat se k nim dovést, ať jste kdekoli. Také můžete poslat části mapy či trasu svým přátelům přes MMS, nebo si uložit snímky mapy z displeje do galerie přístroje.

Zachyťte své zážitky
S 5megapixelovým fotoaparátem, výkonným xenonovým bleskem a optikou Carl Zeiss vyfotíte pozoruhodně živé fotografie, a to i za špatných světelných podmínek. Rychlá aktivace fotoaparátu, automatické ostření s vyhrazeným přídavným světlem a rychlé přepínání mezi fotografií a video záznamem v kvalitě blízké DVD činí z Nokia N82 skutečně praktický a spolehlivý nástroj pro zachycení a vyprávění vašeho životního příběhu.

S 2GB microSD kartou, dodávanou ve standardním prodejním balení Nokia N82*, můžete v přístroji uložit až 900 fotografií ve vysokém rozlišení či 84 minut videozáznamu vysoké kvality.

„Přístroj Nokia N82 přináší dosud nejlepší fotoaparát a navigační řešení v jednom stylovém, prémiovém přístroji. Představte si možnosti, které tento přístroj nabízí, a způsob, jakým obohatí vaše každodenní zážitky. Sofistikovaný design a lesklý povrch oslovuje muže a ženy, kteří si jsou vědomi svého stylu a chtějí oslnit nejnovější technologií,“ dodal Satu Ehrnrooth.

Sdílejte svůj příběh
Vysokorychlostním Wi-Fi připojením a přístupem k online komunitám prostřednictvím jediného kliknutí vám Nokia N82 zjednodušuje sdílení vašich zážitků a objevů. Ve chvíli, kdy si prohlížíte snímek či video, stačí jeden stisk klávesy pro jeho uploadování, zatímco vy dál můžete využívat přístroj pro jiné účely.

Své přátele můžete také ohromit multimediální prezentací s hudbou a efekty – buď na displeji s vysokým rozlišením, nebo na kompatibilní televizi.
Přístroj Nokia N82 nabízí nové 3D multimediální menu organizované podle typu funkcí a praktický orientační senzor, který umožňuje, aby menu rotovalo podle toho, zda se přístroj nachází v horizontální či vertikální poloze. Pro rychlý přístup k zábavním funkcím podporuje Nokia N82 také internetové služby Nokia Ovi, včetně hudebního obchodu Nokia, herní platformy N-Gage** a aplikace Nokia Mapy.

Přístroj Nokia N82 nyní vstupuje na klíčové trhy, předpokládaná prodejní cena činí 450 eur bez daní či dotací.

Společnost Nokia připravila na středu 14. listopadu 2007 virtuální uvedení telefonu, která začíná ve 13:00 středoevropského času. Můžete jej sledovat na www.nseries.com/TrueStories. Tento webový přenos bude možné shlédnout na vyžádání i později.

* Obsah prodejního balení se může lišit v závislosti na konkrétním trhu a/či operátorovi/dodavateli služeb.
**Spuštění herní platformy se plánuje na pozdější dobu letošního roku.

Tiskové zprávy

Diskuse