Telefónica O2 - více svobody datovému roamingu

14. 11. 2007 16:24    Rubrika: Tiskové zprávy

Telefónica O2 přináší více svobody datovému roamingu

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Telefónica O2 Czech Republic, která je vedoucím poskytovatelem telekomunikačních služeb v zemi, pokračuje i nadále ve zlepšování nabídky svých roamingových produktů. Nový tarif pro datový roaming mobilních služeb je dostupný po celém světě ve všech sítích, které umožňují datový roaming prostřednictvím technologií GPRS nebo 3G (UMTS). Kromě nižších cen nabízí tento tarif také jednodušší a přehlednou strukturu zemí, které jsou rozděleny do tří geografických zón, nezávisle na zvoleném lokálním operátorovi. Zákazník - využívající předplacené nebo paušální mobilní služby - se tak již nemusí obávat vyšších nákladů při využívání jiných sítí a tyto výhody se nyní rozšiřují i do zemí, ve kterých společnost Telefónica O2 nepůsobí.

Od 15. listopadu 2007 bude tento nový datový tarif aplikován na všechny uživatele předplacených i paušálních služeb, kteří využívají datové služby v zahraničí.

"Zákazníkům dokazuje, že postupné zlevňování roamingových produktů je naší dlouhodobou strategií. Zároveň chceme, aby všechny naše služby byly dostatečně transparentní. Proto jsou naše nové datové tarify založeny na jednoduchém a přehledném principu," komentuje novu nabídku Matts Johansen, ředitel pro marketing v korporátním a podnikatelském segmentu společnosti Telefónica O2.

Podle této nové koncepce jsou všechny země rozděleny do tří zón: EU, ostatní evropské země a zbytek světa. V rámci těchto zón jsou data účtována vždy jednotným způsobem, přičemž ceny jsou pro všechny místní operátory stejné. Zákazník se tak již nemusí zabývat tím, která síť je levnější. Zákazníci rovněž ocení, že účtovaná částka není závislá na přenosové technologii, ale je stejná jak pro GPRS, tak také pro EGDE, UMTS či HSDPA. Přenesená data se účtují po 100 KB.

Datové balíčky
K novému tarifu pro datový roaming bude od 20. listopadu 2007 zákazník moci využít i některý z cenově ještě výhodnějších balíčků pro zvolený objem dat. Ten mohou paušální zákazníci vyčerpat během svého zúčtovacího období, majitelé předplacených karet pak do 30 dnů. V daném období je možné mít aktivovaný pouze jeden balíček, po vyčerpání stanoveného objemu je další užívání zpoplatněno standardními cenami dle tarifu. Všechny datové balíčky jsou platné pro celý svět. Výjimkou je pouze balíček 250MB , který lze využít pouze v zemích Evropské unie a bude nabízen v rámci promo akce od 20. listopadu 2007 do 29. února 2008.

Aktivace
Datové balíčky je potřeba si aktivovat. Zákazníci mohou službu jednoduše aktivovat přes *11.. Zákazníci předplacených služeb mohou aktivaci provést zasláním SMS ve tvaru Data x (kde x je objem dat), na číslo 999 225.

Tiskové zprávy

Diskuse