Gesto Communications - spolupráce s Microsoft

16. 11. 2007 11:37    Rubrika: Tiskové zprávy

Microsoft a Gesto Communications spolupracují při zavádění produktů pro jednotnou firemní komunikaci

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Microsoft uvedla na český trh 14. listopadu 2007 nové nástroje pro jednotnou firemní komunikaci. Firmy využívající možností moderních komunikačních nástrojů tak mohou významným způsobem ušetřit finanční prostředky, zefektivnit týmovou spolupráci a tím i fungování celé společnosti.

Při implementaci těchto řešení na tuzemském trhu budou spolupracovat vybraní systémoví integrátoři. Patří mezi ně rovněž společnost Gesto Communications, jakožto distributor video a audiokonferenčních zařízení a technologií značky Polycom.

Systémy firemní komunikace se dnes musí vypořádat hned s několika trendy. Pracovníci dostávají až 100 zpráv denně, a to prostřednictvím hned několika různých prostředků, mimo jiné telefonů, záznamníků, vzkazů, e-mailů a rychlých zpráv. Musí tak využívat až 7 různých zdrojů a systémů. Přitom potřebují komunikovat kdekoliv a kdykoliv a počet kontaktních osob neustále roste. Počítač nahrazuje telefon jako hlavní komunikační prostředek a posílání rychlých zpráv se stává stále oblíbenějším komunikačním prostředkem. Řešením této situace je co největší propojení všech komunikačních kanálů, a to co možná nejjednodušším způsobem, které zaměstnancům umožní efektivní práci s potřebnými daty a informacemi z jakéhokoliv místa.

Společnost Microsoft proto uvádí řadu nových produktů určených pro jednotnou firemní komunikaci a VoIP software:

- Microsoft Office Communications Server 2007. Toto řešení umožňuje využívat možností VoIP, pracovat s videem, posílat rychlé zprávy, používat různé konferenční a prezentační nástroje, a to vše prostřednictvím aplikací, které již uživatelé dobře znají a používají. Jedná se např. o aplikace Microsoft Office nebo nové verze produktů Microsoft Dynamics ERP a Microsoft Dynamics CRM.

- Microsoft Office Communicator 2007. Software pro telefonování, posílání rychlých zpráv a video komunikaci v rámci firmy, který je možné využívat na počítači, na mobilním zařízení nebo kdekoliv přes internetový prohlížeč, a to i v české verzi.

- Microsoft Office Live Meeting. Nová generace pokročilých konferenčních nástrojů, která pracovníkům umožňuje vedení porad, sdílení dokumentů, zpracování video materiálů a nahrávání diskuzí na jakémkoliv počítači.

- Microsoft RoundTable. Toto zařízení umožňuje konferenční video hovory se záběrem všech účastníků v úhlu 360°, identifikuje a sleduje aktivního mluvčího a pořizuje nahrávky z jednotlivých diskuzí.

- Servisní balíček pro Microsoft Exchange Server 2007 (SP1). Aktualizace nejpoužívanější platformy pro e-mailové a hlasové zprávy, plánování a jednotnou firemní komunikaci, která umožní propojení jednotlivých aplikací.

Zkušenosti společností po celém světě ukazují, že využitím efektivnějších nástrojů a technologií lze docílit snížení nákladů na komunikaci o 25 až 30 procent. Velké mezinárodní firmy jako Volvo Group, Virgin Megastores, L’Occitane, Sanofi-Aventis a další oceňují především snadné nastavení a správu nových nástrojů, což jim přináší finanční a časové úspory a výrazně zvyšuje produktivitu jednotlivých zaměstnanců i pracovních týmů.

Stejné závěry přináší i studie konzultační a analytické společnosti Forrester Consulting (Network and Communications Essentials, únor 2007). Díky používání nástrojů jednotné firemní komunikace mohou společnosti podle této zprávy dosáhnout výrazného zvýšení produktivity a snížení nákladů. Detailní rozhovory se zákazníky, kteří již využívají nástroje společnosti Microsoft, ukázaly, že je možno dosáhnout návratnosti investic ve výši více než 500 procent do tří let od implementace řešení Office Communications Server 2007.

Úspěšné zavedení produktů pro jednotnou komunikaci společnosti Microsoft by se neobešlo bez celosvětová spolupráce s vybranými partnery. Mezi ně patří telekomunikační společnosti, nezávislí dodavatelé softwaru a v neposlední řadě výrobci telefonů a dalších koncových zařízení. Nové produkty a služby postavené na platformě jednotné firemní komunikace společnosti Microsoft tak oznámilo více než 50 firem, k nimž se řadí rovněž společnost Polycom.

Pro komfortní využití aplikačních možností Microsoft Office Communications Server jsou třeba vyspělá koncová zařízení, která uživatelům nabídnou špičkovou kvalitu přenášeného zvuku spolu se snadným a intuitivním ovládáním. Microsoft proto navázal strategickou spolupráci právě se společností Polycom, která je leaderem na trhu zařízení pro hlasovou a video komunikaci a již mnoho let stojí na špici technologických inovací v daném oboru. V rámci této spolupráce oznámil Polycom širokou podporu pro platformu Microsoft Office Communications Server 2007, jejímž konkrétním výsledkem jsou telefonní přístroje řady Polycom CX.

"Polycom hraje důležitou roli při zavádění produktu Office Communications Server 2007 pro firemní zákazníky. Zařízení řady CX zvyšují užitnou hodnotu řešení korporátní komunikace na bázi PC, tím že poskytují tradiční a dobře známé telefonní rozhraní k bohatým funkčním možnostem sady Office Communicator 2007 a Office Communications Server 2007," uvedl Kim Akers, hlavní manažer Unified Communications Group společnost Microsoft. "Ve spojení s vizí Microsoftu pro sjednocenou komunikaci umožňuje Polycom lidem navázat spojení a spolupracovat se svými partnery prostřednictvím nástrojů, které dobře znají a jsou zvyklí používat."

Díky spolupráci společností Polycom a Microsoft tak mají uživatelé k dispozici vyváženou nabídku několika koncových zařízení, která jim mohou nabídnout excelentní High Definition kvalitu přenášeného zvuku bez zkreslení a ozvěn, jakou se vyznačují telefonní přístroje Polycom CX100, CX200, CX400 a CX700.

Tiskové zprávy

Diskuse