Skype 3.6 pro Windows - High Quality Video

16. 11. 2007 16:15    Rubrika: Tiskové zprávy

Video hovory s vysokou kvalitou obrazu – High Quality Video – jsou nyní k dispozici ve verzi Skype 3.6 pro Windows

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Skype dnes vydala nejnovější verzi svého komunikačního software, jenž umožňuje uskutečňovat video hovory s vysokou kvalitou obrazu, označované jako „High Quality Video“, které jsou ostřejší, plynulejší a lepší, než jak jste dosud mohli video hovory na Skype™ zažít. Společnosti Skype a Logitech, celosvětově přední výrobce webových kamer, před dvěma týdny oznámily spolupráci na uvedení nového srovnávacího standardu pro video hovory přes Internet. Díky dnešnímu uvedení nové verze Skype™ 3.6 pro Windows je High Quality Video skutečností.

„Po našem nedávném oznámení si mnoho lidí uvědomilo, že ostré a plynulé video hovory věrné skutečnosti by měly být dostupné pro všechny, a nikoli pouze pro velké společnosti se složitým a nákladným vybavením pro pořádání video konferencí,“ řekl Gareth O’Loughlin, generální ředitel mobilních a hardwarových zařízení společnosti Skype. „Kdo měl možnost si High Quality Video již vyzkoušet, byl unesen jeho realističností. Dnes, s uvedením verze Skype 3.6 pro Windows, je Džin vypuštěn z láhve již navždy.“

Může to být táta, který bude číst pohádky svým dětem doma, zatímco je na cestách za prací, vnoučata nabízející svým prarodičům detailní záběr prvního zoubku, který jim vypadl, nebo kolegové, kteří se spojí z různých kontinentů, aby probrali obchodní nabídku – pro všechny nabízí High Quality Video na Skype dokonale detailní a čistý obraz, jenž jim pomůže být ještě lépe ve spojení se svými přáteli a rodinami, spolupracovníky a klienty.

High Quality Video (vyžaduje Skype 3.6 pro Windows a software Logitech QuickCam®, verze 11.5) umožňuje uskutečňovat video hovory s kvalitou obrazu VGA (640x480 pixelů) s obnovovacím kmitočtem až 30 snímků za sekundu (fps) pro uživatele širokopásmového (vysokorychlostního) připojení na Internet (přenosová rychlost 384 kbps a vyšší), webové kamery Logitech s certifikací pro High Quality Video a PC s dvoujádrovým procesorem (dual core). Výsledkem je, že si uživatelé mohou vychutnat výrazně ostřejší a plynulejší video hovory – a to i v režimu zobrazení na celou obrazovku.

High Quality Video je vyústěním společného úsilí společností Logitech a Skype, které je jedinečným skloubením softwaru Skype, webových kamer Logitech a od základu nově zpracovaných ovladačů v softwaru QuickCam – všechny tyto složky jsou optimalizovány pro vzájemnou spolupráci způsobem, jaký dosud na Skype nebylo možné dosáhnout. Nové drivery pro webové kamery Logitech jsou speciálně vyladěné, aby dokázaly rozpoznat, zda volající používá novou verzi aplikace Skype.

High Quality Video na Skype je možné používat pouze ve spojení s těmito modely webových kamer Logitech: Logitech® QuickCam® Pro 9000, Logitech® QuickCam® Pro for Notebooks a Logitech® QuickCam® Orbit AF (v Evropě označovaná jako Logitech® QuickCam® Sphere AF).

Cena a dostupnost
Skype 3.6 pro Windows podporuje 28 jazyků a je k dispozici ke stažení zdarma na skype.com. Software Logitech QuickCam verze 11.5 je možné bezplatně stáhnout na adrese www.logitech.com/downloads.

Webové kamery Logitech QuickCam Pro 9000 a Logitech QuickCam Pro for Notebooks jsou v současné době k dostání za doporučenou maloobchodní cenu s daní 2 990,-Kč (pro Slovensko 3 390,-Sk). Cena kamery Logitech QuickCam Orbit AF (QuickCam Sphere AF) je 3 690,-Kč (4 490,-Sk).

Tiskové zprávy

Diskuse