Hitachi CP-A100/ED-A110 - LCD projektor

17. 11. 2007 21:38    Rubrika: Tiskové zprávy

Nový projektor Hitachi s ultra krátkou projekční vzdáleností revolučně mění způsoby používání i zážitek z obrazu

Hitachi CP-A100/ED-A110 - LCD projektor

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Radikálně nová generace LCD projektorů přináší jedinečné možnosti spolu s vynikajícím výkonem, zabezpečením a kvalitou značky Hitachi

Společnost Hitachi Digital Media Group dnes představila LCD projektor CP-A100/ED-A110 LCD, který mění význam pojmu "ultra krátká projekční vzdálenost" a je revolucí ve způsobech, jakými se projektory používají ve vzdělávacím i obchodním sektoru. Zásadní zkrácení projekční vzdálenosti a uvedení projekce s velmi širokým úhlem znamená, že projektor CP-A100/ED-A110, který má navíc velmi tichý provoz, může být umístěn velmi blízko projekčního plátna. Tím se zvyšuje pohodlí při používání, komfort promítání i bezpečnost a eliminují se stínové efekty obvyklé u konvenčních projektorů. Díky průlomu v optických technologiích, který vznikl přímo v laboratořích společnosti Hitachi, se podařilo vytvořit naprosto nové možnosti zážitku pro všechny uživatele a obecenstvo při pouze minimálním navýšení ceny.

„Doposud nebyl nikdy na trhu k vidění projektor s takto výjimečně krátkou projekční vzdáleností – takovou, že změní způsob, jakým uživatelé projekční systémy používají. Mohou se více věnovat posluchačům a již se nebudou nikdy muset opatrně vyhýbat paprskům projektoru, takže jejich obecenstvo si bude moci vychutnat pohodlný a uvolněný zážitek ze sledování jasného obrazu bez stínů a s nízkou hlučností projektoru,“ poznamenal Axel Kutschke, hlavní manager divize Presentation Products společnosti Hitachi Digital Media Group.

Ultra krátká projekční vzdálenost projektoru CP-A100/ED-A110 umožňuje promítat na plátno s úhlopříčkou 60" (153 cm) ze vzdálenosti pouhých 42 cm. Tento výjimečný výkon je umožněn výhradně díky jedinečné optické technologii společnosti Hitachi, která zahrnuje čočky, hybridní prvky a zrcadla, jež odstraňují nutnost používat nákladné tradiční přístupy s horšími výsledky. Vzhledem k tomu, že projektor může být umístěn tak blízko plátna, nemá výsledný obraz žádné stínové efekty, které by mohly rušit sledování anebo funkčnost interaktivních tabulí, které si v této oblasti získávají stále větší oblibu.

Projektor CP-A100/ED-A110 byl navržen současně tak, aby fungoval samostatně anebo byl bez problémů propojen s nejlepšími interaktivními tabulemi na trhu. Díky tomu si mohou zákazníci s velkou volností vybírat řešení, která jim budou vyhovovat. Jelikož projektory a elektronické tabule mají rozdílnou životnost, mohou uživatelé své investiční záměry rozdělit a zakoupit tato zařízení zvlášť, čímž v nejvyšší míře zhodnotí prostředky vynaložené na technologii využívající interaktivní tabule.

Kromě celé této řady jedinečných funkcí jsou projektory CP-A100/ED-A110 navíc vybaveny všemi populárními funkcemi pro zajištění většího zabezpečení, použitelnosti, ceny vlastnictví a snadné údržby, které v současné době uživatelé od projektorů Hitachi očekávají. Vysoce kvalitní 3LCD panel u modelů CP-A100/ED-A110 poskytuje ostrý obraz bez roztřepení v rozlišení XGA. Tento produkt jako první nabízí jas 1500 lumenů v normálním režimu a 2000 lumenů v režimu zvýšeného jasu. Široký výběr možností připojení pro audio, video, počítače a sítě pomáhá zajistit snadné a všestranné použití. Zámek na PIN kód a vlastní obrazovka „MyScreen“ rovněž jištěná PIN kódem, zámek Kensington, bezpečnostní lišta z nerezové oceli a etikety chráněné proti poškození zvyšují zabezpečení na mnoha úrovních. Ještě vyšší úroveň zabezpečení poskytuje funkce zasílání varovných oznámení přes e-mail ve chvíli, kdy je projektor odpojen od sítě.

Velice nízká hlučnost projektoru CP-A100/ED-A110 je zčásti umožněna i díky vysoce účinnému filtru, jenž dokáže zachovat dané teplotní úrovně s využitím větráčku s nižšími otáčkami a tišším provozem. Součásti projektoru mají velmi dlouhou životnost – ale pokud by nakonec bylo nutné provést údržbu, přístup k lampě i filtru je velmi snadný, takže servisní činnost je velmi omezena a projektor tak zaručuje nejnižší možné náklady na vlastnictví.

LCD projektor Hitachi CP-A100/ED-A110
Hlavní funkce a přednosti
Přehled vlastností

Výkon: Ultra krátká projekční vzdálenost vytvoří obraz s úhlopříčkou 60" (153 cm) ze vzdálenosti pouhých 42 cm od středu zrcadla. Nabízí nové způsoby využití projekčních systémů s nebo bez spojení s interaktivními tabulemi. Promítaný obraz je velký, bez stínů, jasný a stabilní.

Všestrannost: Vyvážený design zajišťuje mocný a všestranný výkon bez kompromisů pro diváky, uživatele i majitele. Konstrukce respektuje principy zdravého rozumu a zjednodušuje tak každodenní používání a údržbu v jakémkoli prostředí.

Optika: Jedinečná optická technologie společnosti Hitachi umožňuje dosáhnout výjimečně krátké projekční vzdálenosti bez zásadního navýšení ceny, které bývá s podobnými systémy obvykle spojeno.

Cena vlastnictví:
Snadná údržba díky součástem s dlouhou životností, včetně lampy a filtru, a navíc snadný přístup pomocí prakticky umístěných dvířek lampy, filtru i štítků s výrobním číslem.

Kvalita obrazu:
Živá 8 bitová hloubka zpracování barev pomocí 3LCD nabízí 16,7 miliónů barev s rozlišením XGA pro skvělý zážitek ze sledování. Vysoce výkonný světelný systém Hitachi dosahuje jasu 2000 lumenů v režimu zvýšeného jasu a 1500 lumenů v normálním režimu.

Bezpečnost:
Vynikající zabezpečení na několika úrovních snižuje riziko krádeže, včetně PIN zámků, bezpečnostní lišty, zámku Kensington a upozornění přes e-mail v okamžiku, kdy je projektor odpojen od datové sítě.

Možnosti připojení:
Dva RGB vstupy, jeden RGB výstup. Jeden audio vstup i výstup, konektor RJ-45 pro připojení k síti pomocí kabelu.

Tiskové zprávy

Diskuse