Acer Aspire L3600 - osobní počítač

20. 11. 2007 20:50    Rubrika: Tiskové zprávy

Acer Aspire L3600: Digitální zábava ve velice malém provedení

Acer Aspire L3600 - osobní počítač

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

“Mini“ pro digitální domácí zábavu s nejvyšším výkonem

Společnost Acer, třetí největší prodejce osobních počítačů (zdroj: údaje firmy Gartner za 3. čtvrtletí 2007), dnes představila novou řadu kompaktních počítačů pro digitální zábavu Aspire L3600 se zcela novým neobyčejně malým tvarovým faktorem (uSFF). Počítač představuje dokonalou rovnováhu mezi velikostí, výkonem a spotřebou energie a vejde se dokonce do knihovny nebo do ložnice. Tato převratná konstrukce je rovněž neobyčejně univerzální, protože uživatelé mohou počítač používat ve vodorovné i svislé poloze.

Počítač řady Aspire L3600 ve zcela novém ultrakompaktním provedení je až 10x menší než běžný počítač velikosti tower. Vyznačuje se čistými liniemi a hladkými křivkami, přičemž zrcadlově černé provedení je vhodné do digitálního domova a hodí se ke stávající spotřební elektronice.

Malý a výkonný Aspire L3600 je plně vybavený osobní počítač, který splňuje požadavky uživatelů na výkon, menší rozměry a tichý provoz. Hlučnost pouhých 26 dB (což je o něco vyšší hodnota než 20 dB udávaná pro šepot) dokazuje, že Aspire L3600 je neobyčejně tichý počítač, který umožňuje poslech v nejvyšší kvalitě, a oceníte ho i ve chvílích odpočinku v obývacím pokoji.

Aspire L3600 dokáže splnit veškeré nároky domácích uživatelů. Počítač v neobyčejně atraktivním designu je sice malý, avšak může být vybaven pevným diskem s kapacitou až 750 GB a operační pamětí RAM až 4 GB. Ve spojení s velkými LCD monitory otvírá nové možnosti uživatelům, kteří požadují nejlepší možné spojení tichého provozu, kompaktní velikosti a velké kapacity s optimálním výkonem. Uvedené přednosti napovídají, že Aspire L3600 je vhodný i jako mediální centrum do digitální domácnosti, protože nabízí širokopásmový přístup k internetu i dostatečný prostor všem uživatelům pro stahování digitálního obsahu včetně nahrávek MP3 či videofilmů.

Počítač Aspire L3600, který využívá technologii Intel Viiv technology s podporou procesoru Intel Core 2 Duo1 a grafiky Intel Graphics Media Accelerator 3100 pro zvýšení kvality, je více než dobře připraven na současnou digitální zábavu. Na jediném výkonném zařízení můžete poslouchat hudbu, prohlížet si fotoalba, sestříhat si domácí video či sledovat filmy na DVD. Ve spojení s volitelnou bezdrátovou klávesnicí a myší představuje Aspire L3600 jedinečné mediální centrum s výjimečnou užitnou hodnotou.

Toto multimediální centrum nabízí rovněž zvuk a obraz ve vynikající kvalitě. Počítač Aspire L3600 je vybaven rozhraním DVI, které je určeno pro přenos videosignálu s vysokým rozlišením a zajišťuje ostrý obraz v bohatých barvách. L3600 reprodukuje neobyčejně čistý zvuk díky 5.1 kanálovému prostorovému zvuku s vysokým rozlišením, jehož úžasnou kvalitu lze ještě zlepšit nastavením vlastností na jednoduchém uživatelském rozhraní. K dokonalé čistotě zvuku dále přispívá vstup S/PDIF, který umožňuje volit nespočet poslechových režimů.

DVD a CD disky lze bez omezení vypalovat v elegantní štěrbinové optické mechanice DVD-RW, která vypaluje disky ve dvou formátech i dvouvrstvé disky. Disky lze snadno vkládat i vyjímat ze štěrbinové mechaniky bez ohledu na to, zda je počítač uložen ve vodorovné nebo svislé poloze.

Vybrané modely jsou vybaveny hybridní televizním tunerem (digitálním a analogovým), který podporuje hardwarové kódování streamů MPEG II při sledování a nahrávání televizních pořadů i záznamu videa. Tyto funkce spolu s bezdrátovým přístupem k lokální síti dokazují, že Aspire L3600 je neobyčejně vhodný počítač do ložnice, kde televizní tuner nejen nahradí další televizor, ale navíc i zaznamená televizní pořady.

Aspire L3600 se vyznačuje celkově krátkou dobou odezvy díky paměti DDRII až 2 GB s frekvencí až 800 MHz, přičemž dva kanály umožňují dosáhnout dvojnásobné rychlosti a účinnosti. Pevné disky SATA s kapacitou až 750 GB a čtečka paměťových karet (která podporuje karty MultiMediaCard (MMC), xD-Picture (xD), Secure Digital (SD), Memory Stick a Memory Stick PRO) poskytují dostatečně velkou kapacitu pro ukládání dat a dosahují podstatného zvýšení rychlosti při přístupu k datům a jejich vyhledávání.

Počítač řady Acer L3600 je dodáván s nainstalovaným originálním operačním systémem Windows Vista Home Premium nebo Home Basic. Doplňkový předinstalovaný software zahrnuje Microsoft Works a Office Trial, vlastní technologii Empowering společnosti Acer pro zvýšení výkonu systému, snížení hlučnosti, ochranu dat a snadnější obnovení systému a dále multimediální sadu Acer Arcade, Norton Internet Security 2007, Adobe Reader 7.0; CyberLink PowerDVD a NTI CD-Maker Gold.

Na všechny stolní osobní počítače je poskytována dvouletá záruka typu mail-in pro domácí zákazníky.

Tiskové zprávy

Diskuse