Acer Aspire L5100 - malý a výkonný osobní počítač

21. 11. 2007 18:53    Rubrika: Tiskové zprávy

Acer Aspire L5100: Digitální zábava ve velmi malém provedení

Acer Aspire L5100 - malý a výkonný osobní počítač

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Stylové centrum digitální zábavy

Společnost Acer, třetí největší prodejce osobních počítačů (zdroj: údaje firmy Gartner za 3. čtvrtletí 2007), představila novou řadu kompaktních počítačů pro digitální zábavu Aspire L5100 se zcela novým neobyčejně malým tvarovým faktorem (uSFF), které představují dokonalou rovnováhu mezi velikostí, výkonem a spotřebou energie.

Počítač řady Aspire L5100 ve zcela novém ultrakompaktním provedení je až 10x menší než běžný počítač velikosti tower. Vyznačuje se čistými liniemi a hladkými křivkami, přičemž zrcadlově černé provedení je vhodné do digitálního domova a hodí se ke stávající spotřební elektronice. Tato převratná konstrukce je rovněž neobyčejně univerzální, protože uživatelé mohou počítač používat ve vodorovné i svislé poloze.

Malý a výkonný Aspire L5100 je plně vybavený osobní počítač, který splňuje požadavky uživatelů na výkon, menší rozměry a tichý provoz. Hlučnost pouhých 26 dB (což je o něco vyšší hodnota než 20 dB udávaných pro šepot) dokazuje, že Aspire L5100 ke neobyčejně tichý počítač, který umožňuje poslech v nejvyšší kvalitě a oceníte ho i ve chvílích odpočinku v obývacím pokoji.

Aspire L5100 dokáže splnit veškeré nároky domácích uživatelů. Počítač v neobyčejně atraktivním designu je sice malý, avšak je vybaven pevným diskem s kapacitou až 750 GB a operační pamětí RAM až 4 GB. Ve spojení s velkými LCD monitory otvírá nové možnosti uživatelům, kteří požadují nejlepší možné spojení tichého provozu, kompaktní velikosti a velké kapacity s optimálním výkonem. Uvedené přednosti napovídají, že Aspire L5100 je vhodný i jako mediální centrum digitální domácnosti, protože zajistí širokopásmový přístup k internetu a nabídne všem uživatelům dostatečný prostor pro stahování digitálního obsahu včetně nahrávek MP3 a videofilmů.

Počítač Aspire L5100 je vybaven procesorem se dvěma jádry AMD Athlon 64 X2, čipsetem AMD 690G, integrovaným grafickým řadičem ATI Radeon X1250 s výstupem HDMI s podporou vysokého rozlišení 1080i a s integrovaným zvukem s vysokým rozlišením. Aspire L5100 představuje dokonalý doplněk televizorů HD-ready a moderních systémů pro zábavu: Výstup HDMI přenáší obrazový a zvukový signál v nejvyšší kvalitě jediným kabelem a platforma AMD LIVE! nabízí úplnou kontrolu nad oblíbeným digitálním obsahem, neboť umožňuje připojit, distribuovat a vyvolávat digitální mediální obsah současně v několika místnostech v domácnosti. Ve spojení s volitelnou bezdrátovou klávesnicí a myší představuje jedinečné mediální centrum s výjimečnou užitnou hodnotou.

L5100 zaručuje dokonalý poslech díky 5.1 kanálovému prostorovému zvuku s vysokým rozlišením, jehož úžasnou kvalitu lze ještě zlepšit nastavením vlastností zvuku na jednoduchém uživatelském rozhraní. K dokonalé čistotě zvuku dále přispívá vstup S/PDIF, který umožňuje volit nespočet poslechových režimů.

DVD a CD disky lze bez omezení vypalovat v elegantní štěrbinové optické mechanice DVD-RW, která vypaluje disky ve dvou formátech i dvouvrstvé disky. Disky lze snadno vkládat i vyjímat z mechaniky bez ohledu na to, zda je počítač uložen ve vodorovné nebo svislé poloze

Vybrané modely jsou vybaveny hybridní televizním tunerem (digitálním a analogovým), který podporuje hardwarové kódování streamů MPEG II při sledování a nahrávání televizních pořadů i záznamu videa. Tyto funkce spolu s bezdrátovým přístupem k lokální síti dokazují, že Aspire L5100 je neobyčejně vhodný počítač do ložnice, kde televizní tuner nejen nahradí další televizor, ale navíc umožňuje zaznamenat i televizní pořady.

Aspire L5100 se vyznačuje celkově krátkou dobou odezvy díky paměti DDRII až 4GB s frekvencí až 800 MHz, přičemž dva kanály umožňují dosáhnout dvojnásobné rychlosti a účinnosti. Pevné disky SATA s kapacitou až 750 GB a čtečka paměťových karet (která podporuje karty MultiMediaCard (MMC), xD-Picture (xD), Secure Digital (SD), Memory Stick a Memory Stick PRO) poskytují dostatečně velkou kapacitu pro ukládání dat a dosahují podstatného zvýšení rychlosti při přístupu k datům a jejich vyhledávání.

Počítač řady Aspire L5100 je dodáván s nainstalovaným originálním operačním systémem Windows Vista Home Premium. Doplňkový předinstalovaný software zahrnuje Microsoft Works a Office Trial, vlastní technologii Empowering společnosti Acer pro zvýšení výkonu systému, snížení hlučnosti, ochranu dat a snadnější obnovení systému a dále multimediální sadu Acer Arcade, Norton Internet Security 2007, Adobe Reader 7.0, CyberLink PowerDVD a NTI CD-Maker Gold.

Na počítač je poskytována dvouletá záruka typu mail-in pro domácí zákazníky.

Tiskové zprávy

Diskuse