Telefónica O2 - novinky s BlackBerry

21. 11. 2007 19:28    Rubrika: Tiskové zprávy

Telefónica O2 přináší novinky u služby BlackBerry

Společnost Telefónica O2 Czech Republic přichází s novou nabídkou tarifů pro všechny zákazníky, kteří využívají službu BlackBerry. Současně od 1. 12. 2007 uvádí novou verzi BlackBerry Internet Services (BIS), která zpřístupní využití této služby i malým a středním firmám. Pro provozování varianty BIS totiž není nutné instalovat a provozovat vlastní BlackBerry server, synchronizace s e?mailem zde probíhá pomocí běžných internetových protokolů (např. POP3 nebo IMAP4).

"Služba BlackBerry je velmi efektivní a žádaný způsob komunikace a proto nás těší, že ji můžeme neustále vylepšovat. Z naší strany se rozhodně nejedná o poslední krok a budeme v tomto trendu pokračovat i do budoucna" komentuje novou nabídku Matts Johansen, marketingový ředitel pro korporátní a podnikatelský segment společnosti Telefónica O2 a dodává: "Implementací varianty BIS a zavedením nových tarifů, které nejsou od nynějška limitovány žádnými objemy dat, se snažíme vyjít vstříc požadavkům našich zákazníků."

Nové tarify BlackBerry

Telefónica O2 jako první operátor nabízí neomezené tarify pro používání BlackBerry v ČR. S jejich příchodem končí stávající programy, které se automaticky převedou na neomezené varianty. Všichni noví a stávající zákazníci tak za stejné peníze získají vyšší přidanou hodnotu, jelikož při použití v ČR nebude nutné platit objemy dat přenesené nad rámec 4 MB. Společnost tímto krokem pokračuje ve své koncepci neustálého zlepšování produktů podle požadavků svých zákazníků. Uživatelům budou k dispozici celkem tři tarify, mezi kterými si mohou při používání služby vybrat. Nové tarify lze aktivovat od dnešního dne, jejich přehled je znázorněn v následujícím ceníku.

Ceník
Tarif - Kč(bez DPH)za měsíc - data v ČR - data v roamingu
BlackBerry - 499,00 - neomezeně - -
BlackBerry Roaming - 1 499,00 - neomezeně - 4 MB
BlackBerry Unlimited - 1 999,00 - neomezeně - 50 MB

V případě překročení 50 MB během dvou následujících měsíců u tarifu BlackBerry Unlimited, se z důvodu ochranného opatření, které má zabránit nadměrnému datovému provozu, zákazníkovi tarif převede na tarif BlackBerry Roaming. V tomto případě bude zákazník o změně informován formou SMS.

BlackBerry Internet Services

Kromě nových neomezených tarifů přináší Telefónica O2 ještě jednu důležitou inovaci. Jedná se o zpřístupnění služby BlackBerry pro zákazníky, kteří nechtějí nebo nemohou provozovat vlastní poštovní server. To bylo doposud limitujícím faktorem především u malých a středních firem. Mobilní přístup k poště je v tomto případě zajištěn pomocí Internetu, synchronizace probíhá přes POP3/IMAP4/Outlook Web Access. Používání této služby ocenění především zákazníci, kteří pracují s freemailovými schránkami. Mobilní zařízení BlackBerry lze totiž synchronizovat s až deseti různými e?mailovými účty u libovolných poskytovatelů. Tuto službu mohou také využít uživatelé klasické plné verze, kteří mohou tímto způsobem zdarma přistupovat ke svým soukromým poštovním schránkám. Při práci s poštou nejsou nijak limitováni, bez omezení lze také otevírat přílohy sady Office, dokumenty PDF a obrázky. Rozdílem oproti klasické verzi s vlastním serverem je nemožnost mobilní (online) synchronizace kontaktů a kalendáře, kterou je ale možné provádět ručně po připojení k počítači pomocí dodávaného USB kabelu.

Cena a použití

Po aktivaci služby se zákazník přihlásí přímo ze svého telefonu BlackBerry nebo z PC na webový server o2.blackberry.cz, kde si může nastavit synchronizaci s až 10ti emailovými účty. Varianta BIS je zpoplatněna pouze měsíčním paušálem, na jehož základě může službu bez omezení využívat.

Tarif - cena v Kč(bez DPH)za měsíc - data v rámci ČR - data v roamingu
BlackBerry Email - 399,00 - neomezeně - -
BlackBerry Email Roaming - 999,00 - neomezeně - 4 MB
BlackBerry Email Unlimited - 1 499,00 - neomezeně - 50 MB

Rovněž u varianty BIS se z důvodu ochranného opatření, které má zabránit nadměrnému datovému provozu, zákazníkovi v případě překročení 50 MB u tarifu BlackBerry Email Unlimited během dvou následujících měsíců, převede tarif na BlackBerry Email Roaming. Zákazník bude o změně informován formou SMS.

Navíc, pro uživatele plné verze BlackBerry (při využívání BES serveru) je BIS zdarma.