Zprávy Google - česká verze

22. 11. 2007 20:16    Rubrika: Tiskové zprávy

Zprávy Google obsahují ode dneška i české zdroje

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Google News mají ode dneška i českou verzi. Zprávy Google seskupují poslední zprávy ze stovek různých zdrojů.

Zprávy Google jsou souhrnným zdrojem pro prohledávání zpráv, který uživatelům umožňuje sledovat zpravodajství v reálném čase, z různých úhlů pohledu a z tisíců zdrojů z celého světa. Místo toho, aby si o události přečetli jen jeden článek z jediného zpravodajského serveru, uživatelé Zpráv Google dostávají předloženo hned několik článků z řady různých publikací a mohou hledat příspěvky na jakékoli téma, které by je mohlo zajímat.

Kateřina Holcmanová, marketingová manažerka Google v České republice, zdůrazňuje: “Zprávy Google jsou přínosem jak pro uživatele, tak pro vydavatele. Naším posláním je pomáhat uživatelům najít články, které hledají, co nejrychleji. Uživatel se ze Zpráv Google dozvídá o titulcích nejnovějších zpráv z celého světa a pokud chce vědět víc, přechází pro plné znění zprávy na konkrétní stránky. Se Zprávami Google je snazší sledovat zpravodajství, uživatelé najdou více zpráv a také víc zpravodajských webů: nacházejí články na oblíbených místech, ale také na stránkách, o kterých ještě neslyšeli. Čtenáři najdou více článků a vydavatelé zase více návštěvníků svých stránek.”

Na Zprávách Google uvidíte jen titulky a krátké úryvky zprávy. Jakmile na titulek kliknete, čtete už článek na příslušném zpravodajském serveru. Tím, že se Google snaží shromažďovat články z řady různých zpravodajských webů na jednom místě, snaží se zpřístupnit zpravodajství více uživatelům a co je ještě zajímavější, povzbuzuje uživatele, aby četli více a objevovali více zdrojů.

“Zprávy Google jsou nesmírně zajímavým produktem. Služba vznikla jako bezprostřední reakce na události 11. září 2001, kdy se uživatelé internetu snažili získat veškeré dostupné informace, porovnat zprávy na toto téma z jednotlivých zdrojů a přečíst si různé pohledy na stejnou událost. Google jim tehdy vyšel vstříc vývojem této služby, která si hned získala popularitu po celém světě. Jsme rádi, že můžeme dnes nabídnout českým uživatelům možnost prohledávat i stovky českých zdrojů,” doplňuje Taťána le Moigne, která vede pobočku Googlu v České republice.

Spolu s českou verzí Zpráv Google si uživatelé mohou přidat do svých personalizovaných hlavních stránek iGoogle i miniaplikaci Zprávy Google a sledovat nejnovější zpravodajství na dané téma po celý den.

České Zprávy Google jsou k dispozici na adrese zpravy.google.cz. Se spuštěním českých Zpráv Google čítá rodina Google News 48 regionálních verzí v 19 různých jazycích.

Tiskové zprávy

Diskuse