Lenovo - nová továrna v Polsku

27. 11. 2007 14:39    Rubrika: Tiskové zprávy

Lenovo staví v Polsku svou první evropskou továrnu

Lenovo - nová továrna v Polsku

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Tento rok Lenovo oznámilo stavbu už pátého výrobního centra

Lenovo postaví novou továrnu a centrum služeb v průmyslové zóně v polském městě Legnica. Nové centrum bude sloužit zákazníkům z regionu Evropy, středního východu a Afriky (EMEA). Na starost bude mít jak výrobu a úpravy konfigurací, tak distribuci a logistiku stejně jako služby s přidanou hodnotou.

Hala v Legnici má plochu 30 tisíc metrů čtverečních a Nová továrna v Polsku, která bude stát v Dolním Slezsku, v průmyslové zóně v Legnici, by měla spustit výrobu ve 3. čtvrtletí roku 2008 s počáteční kapacitou až 5 miliónů počítačů ročně. Hodnota investice je odhadována na více než 20 miliónů dolarů (zhruba 400 miliónů Kč). Částka zahrnuje náklady na vybudování areálu, zařízení, platby, daně a další příspěvky místním, regionálním nebo národní ekonomice. Jakmile bude továrna v plném provozu, zaměstná zhruba 1000 lidí.

S novou továrnou v Polsku – už pátou investicí, kterou Lenovo tento rok oznamuje – se společnost Lenovo rozšiřuje na 4 kontinenty a do 5 zemí. Lenovo tento rok oznámilo postavení výrobních hal v Šanghaji v Číně; Severní Karolíně v USA, Baddi v Indii a v Monterrey v Mexiku.

Investicemi a uspokojením poptávky po produktech Lenovo v klíčových trzích, jako je EMEA, zefektivní Lenovo své náklady, zkrátí dodávky produktů a nabídne služby s přidanou hodnotou.

„Naše nová továrna v Polsku ukazuje worldsourcingovou strategii Lenova v akci,” vysvětluje Gerry Smith, SVP Global Supply Chain, Lenovo. „Ve světě s jedním jediným časovým pásmem „teď“, musí Lenovo hledat nové materiály, podporovat inovace, snoubit manažerské a technické talenty, a koncentrovat logistiku, infrastrukturu a výrobu kdekoli, kde jsou dobře dostupné – v tomto případě v Polsku. Nový areál přivádí naši výrobu blíže naším evropským, středněvýchodním a africkým zákazníkům, a to pomůže lépe optimalizovat náš dodavatelský kanál, posílí konkurenceschopnost a obslouží naši stále rostoucí zákaznickou základnu v oblasti EMEA.”

„Zaměstnat nejschopnější místní talenty a mezinárodní management, tzv. worldsourcing, to je naše strategie pro vybudování nejmodernějšího areálu v regionu EMEA. Jeho cílem bude dále zvyšovat spokojenost našich klientů,” doplňuje Milko van Duijl, president Lenovo EMEA a SVP Lenovo Group. „To, že jsme si vybrali pro evropskou továrnu právě Polsko a že do ní plánujeme implementovat naše nejlepší výrobní procesy, jasně dokazuje, že naše přítomnost v Evropě poroste a s tím i náš podíl na trhu.”

„Investice v sektoru informačních technologií jsou pro nás prioritou. Na jedné straně jsou spojeny s implementací nových technologií a na straně druhé vytvářejí nová pracovní místa pro řadu výborných polských specialistů v tomto oboru,“ říká Dr. Pawe\xB3 Wojciechowski, president PAIiIZ, polské investiční agentury.

Tiskové zprávy

Diskuse