Samsung TruDirect SE-S204S - optická mechanika

27. 11. 2007 14:12    Rubrika: Tiskové zprávy

Optická mechanika Samsung: Vypalujte DVD bez použití pevného disku!

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Samsung Electronics Ltd., světová jednička na trhu digitální spotřební elektroniky a informačních technologií, představuje novou optickou mechaniku TruDirect™ SE-S204S. Tato mechanika spotřebitelům umožňuje vytvářet a vypalovat digitální obsah pomocí osobního počítače, ale bez nutnosti využití pevného disku. Vypalovačka TruDirect™ SE-S204S přináší zákazníkům snadný a rychlý záznam v reálném čase z takřka libovolného digitálního zařízení.

Vzhledem k rapidně se zvyšujícím prodejům videokamer a digitálních fotoaparátů – v roce 2008 se předpokládá prodej více než 100 milionů kusů těchto zařízení – je rozumné předpokládat, že zákazníci ocení možnost pohodlně a rychle vytvářet DVD. Podobně jako při nahrávání pomocí videorekordéru, mohou majitelé nyní snadno a rychle připojit své digitální zařízení, například videokameru, digitální fotoaparát či webovou kameru k počítači či notebooku, k němuž je připojena vypalovačka Samsung TruDirect SE-S204S a vypalovat rovnou na DVD.

„Samsung, jako vedoucí světový technologický inovátor, byl vždycky na špičce v oblasti technologií optických mechanik. Proto nyní, prostřednictvím nové mechaniky TruDirect SE-S204S, posunujeme jejich vývoj opět o další kus dopředu,“ řekl Richard Aguilera, western regional sales manager, divize Samsung Storage. „TruDirect SE-S204S umožňuje uživatelům převést jejich digitální videa a fotografie na DVD filmy tím nejsnazším a nepohodlnějším způsobem, který si dokážeme představit.“

Ve srovnání s použitím harddisku dokáže TruDirect SE-S204S dramaticky zkrátit čas potřebný k vytvoření filmového DVD, protože není nutné provádět pre-mastering ani multiplexování (spojení videa a zvuku do jednoho souboru), stejně jako odpadá potřeba vyrovnávací paměti. Tím Samsung umožňuje rychlé a snadné nahrávání osobních videozáznamů, fotografií i dat v reálném čase na DVD disky. Vytvořit DVD z jednohodinového videopřenosu tak trvá jednu hodinu a pět minut. Vytvořit DVD ze souboru, obsahujícího jednu hodinu záznamu z videokamery, zabere pouze 30 minut.

Kromě vytváření DVD, se může TruDirect SE-S204S pochlubit jedněmi z nejvyšších rychlostí mezi současnými optickými mechanikami. Zvládne zapisovat DVD+R a DVD-R disky až 20x rychlostí, zápis na DVD+R Dual Layer s 16x příliš nezaostává a na DVD-R Dual Layer a DVD-RAM dokáže zapisovat 12x rychlostí.

Tiskové zprávy

Diskuse