Canon imagePROGRAF - rozšíření nabídky

29. 11. 2007 16:19    Rubrika: Tiskové zprávy

Canon rozšiřuje nabídku velkoplošných tiskáren imagePROGRAF o 44“ a 60“ model

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

- Canon rozšiřuje nabídku velkoformátových tiskáren s 12-ti inkoustovým lnkoustem LUCIA
- 44“ imagePROGRAF iPF8100 a 60“ imagePROGRAF iPF9100 přinášejí zákazníkům inovované tiskové hlavy a nové monochromatické inkousty pro rychlejší tisk s vysokou kvalitou

Společnost Canon uvádí na trh nové velkoformátové tiskárny řady imagePROGRAF vyvinuté s důrazem na vysokou kvalitu fotografického tisku při zachování příznivých provozních nákladů. Nové modely doplňují nedávno představené tiskárny imagePROGRAF iPF5100 a imagePROGRAF iPF6100 vyhovující nejnáročnějším požadavkům zákazníků z oblasti grafického průmyslu.

Tiskárny imagePROGRAF iPF8100 a imagePROGRAF iPF9100 vybavené 80GB pevným diskem používají inovovaný systém 12-ti barevných pigmentových inkoustů LUCIA včetně čtyř nových monochromatických inkoustů (černý, matný černý, šedý a fotografický šedý). Spolu s červeným, modrým, zeleným, cyan, foto cyan, magenta, foto magenta a žlutým inkoustem zaručují nová barviva přirozené barevné podání fotografií s minimální zrnitostí a plynulými barevnými přechody.

Nové náplně minimalizují výskyt nežádoucí metamerie. Inkousty Canon LUCIA zajišťují zvyšují odolnost proti poškrábání.

„Canon v tomto roce nabídl profesionálním fotografům a grafickým studiím jedinečné portfolio špičkových tiskáren a spotřebního materiálu pro velkoplošný tisk,“ říká Martin Lucký, manažer CBS pro velkoformátový tisk. „Dnes představené tiskárny Canon zákazníkům přinášejí nové technologie, které opět zvyšují kvalitu tisku a umožňují tvorbu dokonalých velkoplošných výtisků a fotografických zvětšenin pro nejnáročnější prostředí.“

Oba modely imagePROGRAF iPF8100 i iPF9100 využívají nejnovější generaci pokročilého systému správy barev "Kyuanos", která zajišťuje shodnou barevnost v různých světelných podmínkách umělého osvětlení. Konzistenci barevného podání a přesnost barev zajišťuje snadno ovladatelná interní kalibrace barev.

Nové tiskárny Canon imagePROGRAF jsou vybaveny termální tiskovou technologií FINE (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering) a dvěma tiskovými hlavami s celkem 30 720 tryskami (2 560 trysek na barvu). Tato technologie umožňuje tiskárnám imagePROGRAF dosáhnout maximálního rozlišení 2400 x 1200 dpi díky přesné velikosti kapek inkoustu se stálým objemem 4 pikolitry. Tiskárna automaticky detekuje a čistí ucpané trysky a zabraňuje tak defektům v tisku, případně poškození tiskových hlav.

Tiskárny imagePROGRAF využívají propracované tiskové ovladače doplněné o aplikaci Digital Photo Front-Access, která uživatelům umožňuje prohlížení, správu a tisk fotografií z digitálních fotoaparátů. PosterArtist 2007, který Canon nabízí jako volitelný doplněk, umožňuje i začínajícím uživatelům vytvářet profesionálně vyhlížející plakáty a reklamní poutače.

Tiskárny imagePROGRAF iPF8100 a imagePROGRAF iPF9100 jsou na trhu dostupné od listopadu 2007.

Tiskové zprávy

Diskuse