Barracuda Networks - externí firewall nahradí Linux

3. 12. 2007 16:39    Rubrika: Tiskové zprávy

Externí firewally vytlačují jednoúčelové Linuxy

Společnost Barracuda Networks, jeden z nejznámějších světových výrobců velmi úspěšných firewallů pro antispam, antivir a antispyware, hlásí nárůst zájmu o externí spam firewally a antispamová řešení.

Stále více malých a středních společností v České republice přestává spoléhat na vyřazené počítače s nainstalovaným Linuxem, který až doposud používaly jako hlavní zabezpečení své počítačové sítě. Se vzrůstajícím množstvím nebezpečí v podobě jak nevyžádaných e-mailových zpráv, tak i virové nákazy šířící se prostřednictvím elektronické pošty, přestávají schopnosti těchto zařízení stačit, a nebo jejich administrace i údržba přesahuje finančně únosnou míru. Tam, kde byla dříve tato řešení nasazena z důvodu úspory finančních prostředků, je začínají naopak spotřebovávat.

Naopak externí spam firewally, které nabízejí vyšší míru spolehlivosti, a jejichž provoz vyžaduje ve srovnání s řešeními postavenými na Linuxových operačních systémech minimum údržby, již přestávají být výsadou pouze velkých korporací s rozsáhlými sítěmi čítajícími stovky pracovních stanic. Společnost Barracuda Networks nabízí hardwarové řešení pro ochranu všech síťových služeb: ochranu proti nevyžádané poště (Barracuda Networks Spam Firewall), spywaru i virům obsaženým ve webových stránkách (Barracuda Networks Web Filters).

Užitečnou novinkou je také ochrana komunikace vedená prostřednictvím známých programů ICQ nebo MSN Messenger, která je možná díky produktu Barracuda Networks IM Firewall. Pro řízení komunikace síťového provozu pak slouží Barracuda Networks Load Balancer, díky které nebudou VoIP hovory vypadávat ani při nejvyšším zatížení internetového připojení.

Nasazením produktů Barracuda Networks správci síti ani majitelé společností nic neriskují: po vyplnění jednoduchého formuláře na stránkách www.barracudanetworks.cz získají možnost bezplatného zapůjčení vybraného zařízení po dobu 14 dnů zcela zdarma.