MEMOS Software - úspěch v zahraničí

3. 12. 2007 11:49    Rubrika: Tiskové zprávy

České softwarové firmy se prosazují na britském trhu

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Úspěchy českých softwarových firem v zahraničí už nejsou ničím ojedinělým. Nejnovější z nich zaznamenala společnost MEMOS Software, která britské společnosti TCO Solutions dodala na zakázku webovou aplikaci specificky zaměřenou pro její obchodní účely.

Mnoho firem dnes stojí před úkolem zavést webovou aplikaci takříkajíc „šitou na míru“. Rádi by prodávaly své zboží prostřednictvím webu, chtějí zavést firemní intranet či využít extranet pro zapojení svých zákazníků do business aktivit. Webové aplikace a internet dnes totiž nabývají na významu a na hodnotě v podnikání u stále více společností. Firmy strategicky plánují a propojují své webové aktivity se širšími cíli celé organizace.

Ne vždy však mají pro tento účel vhodné programátory a zkušenosti. Obracejí se proto na specializované softwarové společnosti, které požadované řešení dodají na klíč.

To byl i případ zakázky společnosti TCO Solutions z Velké Británie, která se zabývá tvorbou MSI instalačních balíčků. (Zjednodušeně lze říci, že technologie instalačních balíčků (technologie MSI) přináší mnohé výhody, zejména jednodušší distribuci a vyšší komfort při instalaci aplikací, protože je přímo součástí novějších verzí operačního systému Windows. Instalační balíčky MSI umožňují vzdálenou instalaci aplikace na PC jednotlivých uživatelů).

Britská firma se v této souvislosti obrátila na řešení do České republiky. Požadovala vytvoření webové aplikace pro své zákazníky, která by umožnila klientům společnosti přes webové rozhraní zadávat zakázky v podobě uploadu souborů, ze kterých budou tvořeny instalační msi balíčky.

Úkolu se ujala česká společnost MEMOS Software, která vyvíjí a integruje software na zakázku, včetně webových a intranet aplikací. Po dvou letech intenzivní vzájemné spolupráce dodala nyní svému zahraničnímu klientovi podle plánu finální podobu aplikace GPMS (Global Packaging Management System).

GPMS je webovou aplikací, která umožňuje společnosti TCO Solutions přehledně vykonávat a monitorovat veškerou svou činnost související s tvorbou instalačních balíčků software pro četné portfolio svých klientů, zejména z řad softwarových společností.

„TCO Solutions tak nyní, díky aplikaci GPMS od nás, disponuje rovněž robustním statistickým systémem pro účely četných výstupů v podobě statistik, grafů a reportů“, řekl v této souvislosti jednatel společnosti MEMOS Software Petr Kudláček. „Může se tak více soustředit na své zákazníky, lépe poznávat jejich požadavky a efektivněji řídit veškerý proces obchodních aktivit, včetně kontroly aktuálního stavu zakázky až po její dodání a tvorbu výstupů“.

Administrátorská část webové aplikace obsahuje data z pohledu pracovníků TCO. Vidí tedy zadané objednávky, mají možnost stáhnout nahrané soubory (klasickým způsobem pomocí linků), měnit status objednávek, přiřadit objednávku určenému packagerovi, kontrolovat hotové balíčky a vkládat do systému výsledné balíky. Administrátor má možnost také editovat data o uživatelích, přidávat uživatele apod.

Tiskové zprávy

Diskuse