Acer - spolupráce s Mezinárodním olympijským výborem

12. 12. 2007 18:41    Rubrika: Tiskové zprávy

Acer se stane celosvětovým TOP partnerem olympijského hnutí v roce 2009

Smlouva s účinností od 1. ledna 2009 platí pro zimní olympijské hry ve Vancouveru a letní olympijské hry v Londýně, které se konají v roce 2012

Společnost Acer podepsala smlouvu s Mezinárodním olympijským výborem (MOV), podle níž se v roce 2009 stane partnerem olympijského hnutí v kategorii oficiální výpočetní technika pro zimní olympijské hry ve Vancouveru v roce 2010 a letní olympijské hry v Londýně v roce 2012.

Podle uzavřené smlouvy bude společnost Acer zapsána do seznamu celosvětových TOP partnerů pro vancouverské i londýnské olympijské hry.

V souladu s akviziční strategií společnosti Acer se bude na partnerské spolupráci podílet také společnost Gateway.

“Spolupráce s Mezinárodním olympijským výborem přinese nový neotřelý přístup,“ prohlásil Gianfranco Lanci, president Acer Inc. “Je to jako stát se součástí velké komunity mužů a žen, kteří sice mají různé pocity a emoce, avšak jsou motivování společným záměrem přispívat k otevřenému dialogu založenému na solidaritě a vzájemné podpoře. Z tohoto hlediska jsou rozdíly výhodné pro všechny strany a je to i v souladu s cílem společnosti Acer vyvíjet snadno použitelná technická řešení, která jsou určena pro skutečné lidi a skutečné potřeby.“

Ačkoli je sport týmová i individuální činnost, vždy je naplněn jedinečným duchem, který sbližuje kulturu, vědu, jazyky a pravidla. Stejně jako sport překonává bariéry tím, že uznává hodnotu rozdílů a význam společných cílů, také technika se vyvíjí stejným směrem a zprostředkovává komunikaci mezi lidmi.

“Univerzalita olympijských her na nás udělala velký dojem, protože sbližuje lidi, překonává předsudky a plně respektuje různorodost,” prohlásil J.T. Wang, výkonný ředitel Acer Inc. “To je základ našeho receptu na přeměnu společnosti Acer v celosvětově úspěšnou firmu. Jsme o tom skutečně přesvědčeni a řídíme se touto zásadou v naší každodenní práci.“

President MOV Jacques Rogge doplnil: “Jsme potěšeni, že můžeme přivítat společnost Acer v programu TOP Partner v roce 2009. Tato spolupráce poskytne olympijskému hnutí prostředky, které pomohou uspořádat olympijské hry ve Vancouveru a Londýně, zajistit technické vybavení, logistické služby a pracovníky pro výkon těch nejnáročnějších funkcí. Navíc tato spolupráce bude hrát významnou úlohu v podpoře olympijského hnutí a sportu na celém světě.“

Velká Británie a Severní Amerika jsou dvě oblasti, v nichž společnost Acer investovala v minulých letech větší prostředky, a to jak do umístění značky na trhu, tak do rozšíření prodeje. Rozpoznání značky a pozitivní výsledky na trhu, které společnost Acer v těchto oblastech zaznamenala, jí utvrdily v přesvědčení, že cesta směřující ke komplexnímu obchodnímu modelu, široké nabídce výrobků a řešení, výzkumu a vývoji nástrojů, jež poskytují odpovědi a řešení pro skutečné potřeby lidí, je správná.