BenQ W20000, W5000, CP220c, MP723, MP730 - nové projektory

12. 12. 2007 08:07    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost BenQ rozšiřuje svou nabídku projektorů s WXGA rozlišením určených pro firemní použití o model MP730 – s nativním širokoúhlým obrazem pro firemní a výukové aplikace a konektorem HDMI pro obraz ze zdrojů s vysokým rozlišením. Se svítivostí 2200 ANSI lumenů, technologií společnosti Texas Instrument BrilliantColor™, 3D color managementem a korekcí barvy podle pozadí, na které se promítá, bude obraz z projektoru MP730 ve skvělé kvalitě za všech okolností. Projektor MP730 navíc díky provedení v kombinaci elegantního lesklého černého povrchu s koženým povrchem a odnímatelným ovládacím panelem zaujme každého diváka.

BenQ  W20000, W5000, CP220c, MP723, MP730 - nové projektory

BenQ rozšiřuje řadu WXGA projektorů o model MP730

Technologie BrilliantColor™ zvyšuje o 50 % jas v středotónových barvách, barvy jsou pak zářivější a přesnější. S 3D color managementem může uživatel nastavovat nezávisle hodnoty odstínu, nasycení a úrovně barev červené, zelené, modré, azurové, purpurové a žluté. Díky korekci barvy pozadí může uživatel nastavit barvy promítané projektorem v souladu s pozadím tak, aby výsledný obraz nebyl barevně zkreslený.

Po boku se skvělou obrazovou kvalitou a vysokým jasem je BenQ MP730 vybaven řadou užitečných prvků, včetně odnímatelného ovládacího panelu pro snadné zabezpečení, HDMI konektorem pro obraz z HD zdrojů a krytem lampy umístěným na vrchní straně projektoru pro snadnou a rychlou výměnu.

Mezi praktické funkce, kterými je projektor vybaven, patří například Lamp Care, který umožňuje uživateli vypínat a zapínat projektor v krátkých časových úsecích bez toho, aby musel mít obavy o životnost lampy, funkce Splash Screen Lock pro přidání loga společnosti nebo obrázu do promítaného obrazu, rychlé vyhledání zdroje signálu, zvuková signalizace zapnutí a vypnutí projektoru nebo časovač prezentací, který udrží prezentaci ve správném tempu tak, aby skončila skončila včas.

BenQ projektor MP723 – skvělá obrazová kvalita do učeben

Společnost BenQ představila digitální projektor MP723 jako kompletní řešení pro široké spektrum použití od zasedaček po učebny. Projektor vyzařuje obraz s vysokou svítivostí 3300 ANSI lumenů a díky technologiím BrilliantColor™, UNISHAPE, 3D color management a korekce barvy promítaného povrchu zaručí skvělou obrazovou kvalitu. BenQ MP723 je kombinací lesklého černého povrchu a černé kůže s odnímatelnými ovládacím panelem a je tak nejen nezbytným, ale i elegantním společníkem při prezentacích.

Technologie BrilliantColor™ od společnosti Texas Instrument zvyšuje o 50 % jas v středotónových barvách, barvy jsou pak zářivější a přesnější. UNISHAPE technologie mění intenzitu vyzařovaného světla lampy synchronně se zrcátky a barevným kolečkem v projektoru a zvyšuje tak jas až o 40 % současně s posílením specifické barvy podle promítacího režimu. S 3D color managementem může uživatel nastavovat nezávisle hodnoty odstínu, nasycení a úrovně barev červené, zelené, modré, azurové, purpurové a žluté. Díky korekci barvy pozadí může uživatel nastavit barvy promítané projektorem v souladu s pozadím tak, aby výsledný obraz nebyl barevně zkreslený.

Po boku se skvělou obrazovou kvalitou a vysokým jasem je BenQ MP723 vybaven řadou užitečných prvků, které usnadňují uživatelům ovládaní. Projektor MP723 je vybaven odnímatelným ovládacím panelem, který umožňuje snadno zabezpečit projektor. S funkcí Lamp Care, novou inteligentní ochranou lampy, může uživatel vypínat a zapínat projektor v krátkých časových úsecích bez toho, aby musel mít obavy o životnost lampy. Projektor automaticky detekuje, jestli je lampa dostatečně chladná pro restartování, nebo je nutné ji ještě ochladit. S Lamp Care je lampa chráněna od přehřátí a zničení, pro zajištění bezproblémového chodu při prezentacích.

Díky krytu lampy umístěnému na vrchní straně projektoru MP723 bude její výměna otázkou chvilky. S funkcemi Splash Screen Lock a MyScreen si může uživatel snadno nastavit zobrazení firemního loga nebo obrázku při každé prezentaci. Díky rychlému vyhledání zdroje signálu nebude prezentátor nucen čekat dlouhé minuty na obraz z projektoru. Dalšími užitečnými funkcemi jsou například zvukový signál při zapnutí a vypnutí projektoru nebo časovač prezentací, který udrží prezentátora ve správném tempu pro ukončení prezentace dle plánu. Projektor BenQ MP723 zaručí kvalitní obraz a snadné ovládání díky množství praktických funkcí.

Ultra-kompaktní projektor CP220c s hmotností pouhých 1,8 kg

Společnost BenQ dále představila digitální projektor CP220c – přenosný projekční nástroj pro mobilní profesionály. CP220c má rozlišení 1024 \xD7 768, vysokou svítivost 2000 ANSI lumenů a optiku Carl Zeiss pro vysoce kvalitní obraz. S hmotností pouhých 1,8 kg může být CP220c snadno přemisťován z místnosti do místnosti a díky množství užitečných funkcí jako například zchlazení po odpojení od sítě, automatická detekce zdroje a automatické nastavení lichoběžníkovitosti bude spolehlivým partnerem každého mobilního prezentátora. Ovládací panel CP220c je z leštěného kovu, tělo je zhotoveno z hořčíkové slitiny.

Funkce rychlého zchlazení (Off & Go) umožňuje prezentátorovi odpojit projektor od sítě hned po prezentaci, protože díky vestavěným obvodům se CP220c automaticky zchladí ventilátorem, i když je odpojen od sítě. Automatické nastavení lichoběžníkovitosti kontroluje úhel natočení projektoru a nastaví optimálně promítaný obraz okamžitě, bez nutnosti zásahu uživatele. Projektor CP220c je možné zabezpečit uživatelským heslem a zabránit tak nechtěnému užívání. Projektor je také vybaven dálkovým ovladačem a množstvím vstupů pro připojení PC nebo dalších video zdrojů.

Společnost BenQ vybavila projektor exkluzivní technologií pro korekci barev a jejich přesné zobrazení. Díky této technologii, v kombinaci s barevným kolečkem se zlatým poměrem stran, dosahuje projektor větší sytosti barev, širšího barevného rozsahu a věrných barev. Projektor podporuje standard sRGB pro zachování barevné věrnosti mezi různými zobrazovacími zařízeními.

BenQ W20000 a W5000 - projektory pro domácí kino

Společnost BenQ dále rozšiřuje řadu full 1080p HD projektorů o nové modely BenQ W20000 a W5000. Projektory jsou vybaveny BenQ technologií Senseye, DLP čipem společnosti Texas Instruments s rozlišením 1080p a vysoce výkonným HQV (Hollywood Quality Video) video procesorem a produkují obraz s plným rozlišením 1080p s vysokým kontrastním poměrem 20000:1 (10000:1 u W5000) ze všech dostupných zařízení od konvenčního videorekordéru po nejnovější HD DVD a Blu-ray DVD.

Projektory BenQ W5000 a W20000 zaručují vysoce kvalitní obraz díky svým vestavěným technologiím. Projektory vylepšují kontrast obrazu pomocí technologie duální clony, takže světlé scény mohou být světlejší a tmavé scény ještě tmavší. Oba projektory jsou osazeny technologií DynamicBlack™ vyvinutou společností BenQ společně s Texas Instruments. Tato technologie analyzuje příchozí videosignál a otvírá a zavírá projektorovou clonu pro maximální přizpůsobení světla v promítané scéně. Tak dosáhne maximálního kontrastu jako v reálném světě.

Pro optimální přizpůsobení projektoru promítanému obsahu může uživatel zvolit jeden ze čtyř projekčních režimů (kino, dynamický, standardní, foto) nebo využít tři uživatelsky nastavitelné režimy. Projektory BenQ W5000 a W20000 podporují video formáty 480p, 576p, 720p, 1080i a 1080p. Ať je to HDTV, Blu-ray disk nebo video hry, uživatel si může vychutnat nejnovější video formáty v plném HD rozlišení.

S technologiemi Senseye od BenQ, BrilliantColor™ od společnosti Texas Instrument a ViDi od společnosti Philips je obraz z obou projektorů při jasu 1200 ANSI lumenů vždy barevně věrný tak jako ve skutečnosti, a to i v modrých a červených odstínech, které činí problémy jiným projektorům. Technologie BrilliantColor™ zajistí vyšší úroveň jasu posílením středotónových barev, ViDi technologie zvyšuje jas posílením určitých barev v různých aplikačních režimech pro jasnější a čistší barvy.

S hlučností pouhých 25 dB si diváci s projektory W5000 a W20000 vychutnají tiché scény filmu bez rušení. Projektory jsou vybaveny dvěma HDMI vstupy, vestavěnou kalibrací ISFccc (ISF Certified Calibration Controls) a optikou Panamorph™ pro zážitek z velké obrazovky s širokoúhlým obrazem v poměru 2,35:1 jako ve skutečném kině. Oba projektory podporují 1080p při snímkové frekvenci 24 sn/s – tedy formát Blu-ray disků a filmových profesionálů. S nejnovějšími projektory BenQ pro domácí kino si mohou diváci vychutnat vysoce kvalitní filmový zážitek v pohodlí obývacího pokoje.