Google - Analytics v češtině

14. 12. 2007 14:06    Rubrika: Tiskové zprávy

Google Analytics nyní k dispozici v češtině

Společnost Google spustí výkonný nástroj pro analýzu webu Google Analytics i v českém jazyce. Společnost to oznámila na konferenci eMetrics ve Washingtonu.

Google Analytics je bezplatné a velice výkonné řešení, které umožňuje marketingovým manažerům a majitelům stránek vyhodnocovat způsob, jímž uživatelé pracují s jejich stránkou, a tak zvyšovat jejich efektivitu. Google Analytics předkládá souhrny dat a statistických údajů přehledným způsobem, což uživateli umožňuje získat podklady pro dobrá rozhodnutí. Analýzy uživatel může dostávat e-mailem, procházet na webu,mapách nebo prostřednictvím prostého popisu.

„Ve společnosti Google usilujeme o to, abychom i českým inzerentům poskytli nástroj, jenž jim umožní měřit efektivitu jimi vynaložených nástrojů na marketing a oni pak budou na základě těchto informací optimalizovat své podnikání,“ říká Brian Clifton, který vede Web Analytics pro region Evropy, Blízkého východu a Afriky. „Google Analytics v českém jazyce nabídne českým inzerentům a majitelům webových stránek podstatně lepší informace o potřebám jejich klientů, pomůže jim zlepšit návratnost investic a v neposlední řadě přispěje i k tomu, že se zlepší elektronický obchod pro koncové zákazníky.Jsem rád, že se nám daří nabízet Google Analytics ve stále větším počtu jazyků. Celkem dnes tento nástroj nabízíme v 25 jazycích, což z něj činí jazykově nejrozšířenější nástroj pro webovou analýzu v IT odvětví.“

Česká verze Google Analytics bude součástí Google AdWords. Českým uživatelům nástroje AdWords se na obrazovce automaticky zobrazí lišta s českou verzí Web Analytics. Více informací o tom, jak začít pracovat s Google Analytics, najdete na internetové stránce http://www.google.com/analytics. Máte-li zájem se o Google Analytics dozvědět více, navštivte blog na adrese http:///analytics.blogspot.com. Na adrese http://www.google.com/analytics/video je pak k dispozici instruktážní video.