Hitachi CP-X417 - LCD projektor

18. 12. 2007 20:26    Rubrika: Tiskové zprávy

LCD projektorů pro obecné použití na trhu

Hitachi CP-X417 - LCD projektor

Nejvyšší projektor své řady ještě více rozšiřuje možnosti využití
pro široký okruh uživatelů díky novým výkonným funkcím a možnostem

Společnost Hitachi Digital Media Group dnes oznámila uvedení nového přírůstku mezi LCD projektory – modelu CP-X417. Mezi přednosti tohoto projektoru s jasem 3000 ANSI lumenů, které ještě více rozšiřují již tak vynikající funkce pro využitelnost této rodiny projektorů, patří možnosti práce v síti, jež může být propojena kabely nebo jako volitelné příslušenství i bezdrátově, digitální rozhraní HDMI a vylepšený intuitivní software pro propojení v síti. Tento vysoce výkonný projektor nabízí výjimečnou všestrannost a hodnotu a je ideální volbou pro širokou škálu aplikací v obchodním nebo vzdělávacím prostředí.

„Model CP-X417 jako nejvšestrannější víceúčelový a nejlépe zabezpečený projektor na trhu nabízí větší výkon a komfortní přednosti práce v sítích. Jednoduchost ovládání síťového softwaru při každodenní práci a řízení jednotlivých projektorů nebo jejich skupin spojených v síti přinese užitek všem uživatelům,“ poznamenává Axel Kutschke, hlavní ředitel divize prezentačních zařízení společnosti Hitachi Digital Media Group. „Díky možnosti připojení přes rozhraní HDMI, kterým byly dosud vybavovány pouze projektory nejvyšších tříd, a díky kompatibilitě s operačním systém Windows Vista splňuje tento projektor technologické nároky dneška a navíc i spolehlivou cestu do budoucí digitální éry bez omezení.“

Projektor CP-X417 nabízí možnost práce v sítích propojených kabelem a díky bezdrátové síťové kartě, která je k dispozici jako volitelný doplněk, také v bezdrátových sítích a poskytuje tak uživatelům celou řadu funkcí, jež posouvají možnosti využití tohoto projektoru na naprosto novou úroveň. Nový software zajišťuje rychlé a snadné připojení do sítě, přičemž rozhraní softwaru, využívající internetový prohlížeč, umožňuje řídit, diagnostikovat, monitorovat a kontrolovat celou řadu projektorů propojených v síti. Nežádoucí vynucené prostoje jsou minimalizovány stejně jako náklady na údržbu díky možnosti kontroly stavu používání lampy a čištění filtru. Je možné předprogramovat upozornění, která se budou e-mailem zasílat v okamžiku, kdy dojde k překročení nastavených limitů nebo při odpojení projektoru ze sítě, což ještě více přispívá ke zvýšení jeho zabezpečení. Jednotlivé projektory nebo jejich skupiny lze ovládat na dálku, takže je například možné na nich zobrazit výzvu k evakuaci díky funkci e-shot nebo šetřit energii a emise CO2 dálkovým vypnutím projektoru, který zůstal po prezentaci zapnutý. Dalšími přínosy pro uživatele jsou funkce jako možnost pořádat prezentace bez nutnosti používat PC nebo schopnost zobrazovat obraz až ze čtyř bezdrátově připojených počítačů současně.

S projektorem CP-X417 je pro uživatele hračkou snadno a rychle prezentovat dokonalý obraz díky jedinečným funkcím společnosti Hitachi jako je pojmenovávání vstupních zdrojů, možnost měnit frekvenci přenosu IR dálkového ovládání a speciální režimy pro promítání na bílou, černou nebo zelenou tabuli. Lze snadno pracovat i s moderními notebooky se širokoúhlým displejem – k tomu slouží přednastavená rozlišení, která zajišťují, aby se WXGA výstupy zobrazovaly vždy korektně. Při použití funkce denního režimu bude promítaný obraz plnější a živější i v jasně osvětleném prostředí díky vyšší saturaci barev. A pro ještě větší možnosti přizpůsobení vlastním potřebám slouží oblíbené tlačítko „My Button“.

Pro velkou část uživatelů je stále velmi důležité zabezpečení a ochrana projektoru před krádeží. Společnost Hitachi si v této oblasti udržuje vedoucí postavení na trhu, o čemž svědčí funkce jako detektor změny polohy, ocelový bezpečností třmen, ochrana kódem PIN na několika úrovních, neodstranitelný bezpečnostní štítek a zamykací bod systému Kensington. Ale stejně tak uživatelé chtějí obraz nejvyšší kvality, a proto je projektor CP-X417 vybaven funkcemi jako je ekvalizace gamma křivky, kterou nabízejí projektory pro domácí kino na nejvyšší úrovni.

LCD PROJEKTORY HITACHI CP-X417

HLAVNÍ FUNKCE A PŘEDNOSTI
PŘEHLED VLASTNOSTÍ

Použitelnost : Konstrukční vlastnosti vycházející ze zdravého rozumu zjednodušují každodenní používání a údržbu, ať je projektor přenášen nebo instalován napevno:
• Snadné připojení do sítě
• Tlačítko „My Button“, pojmenovávání vstupních zdrojů, režim pro denní světlo, změna frekvence infračerveného dálkového ovládání, přednastavené změny rozlišení.
• Režimy promítání na bílou, černou nebo zelenou tabuli.
• Rychlé přímé zapnutí a vypnutí během 5 sekund.
Náklady na údržbu
(cena vlastnictví): Údržba je snadná díky součástem s dlouhou životností, snadnému přístupu k lampě přes dvířka v horní části a výrobnímu číslu na boku projektoru.
• Snadná diagnostika a údržba přes síť.
• Elektrostatický filtr vzduchu na 400 hodin provozu
Objektiv: Objektiv s krátkou projekční vzdáleností promítá obraz s úhlopříčkou 60 palců (153 cm) na vzdálenost pouze 1,8 m. Optický posun objektivu 9:1. Manuální zoom 1,2.
Kvalita obrazu: Jasný a živý 3LCD systém s 8 bitovou barevnou hloubkou nabízí 16,7 miliónů barev. Jas 3000 ANSI lumenů (lm) v normálním režimu pomocí 3LCD panelů typu P-Si TFT s úhlopříčkou 0,63 palce (1,6 cm). Kontrastní poměr 400:1 a rozlišení XGA s vynikající kvalitou obrazu a kompatibilitou pro vysoké rozlišení (HD). Další funkce: postupné řádkování přizpůsobené pohybu (Motion Adaptive Progressive Scan) a vyrovnávání gamma křivky (Equalising Gamma).
Propojení v síti: Pomocí kabelu nebo bezdrátově jako volitelné příslušenství. Software pro snadné propojení v síti. Ovládání, kontrola a monitorování projektoru v síti. Prezentace bez nutnosti používat PC s možností bezdrátového přenosu.
Zabezpečení: Vynikající bezpečnostní ochrany na více úrovních snižují riziko krádeže.
Reproduktory: 1 x 7 W. Konektor stereo mini jack.
Úroveň hlučnosti: 29 dB v tichém režimu.
Digitální keystone: Automatická korekce vertikálního lichoběžníkového zkreslení (keystone), manuální korekce horizontálního lichoběžníkového zkreslení.
Vstupy: Duální RGB vstupy, jeden HDMI vstup.
Rozměry: Kompaktní 340 mm (Š) x 270 mm (H) x 117 mm (V).
Hmotnost: 4 kg