HP OpenCall Media Platform 4.0

20. 12. 2007 08:46    Rubrika: Tiskové zprávy

HP zdokonaluje platformu, která pomáhá mobilním operátorům poskytovat personalizované, interaktivní multimediální služby

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost HP oznámila uvedení zdokonaleného nástroje, které pomůže telekomunikačním operátorům urychlit jejich růst poskytováním širokého spektra personalizovaných, interaktivních multimediálních služeb v mobilních a širokopásmových sítích. HP OpenCall Media Platform 4.0 představuje řešení, který zajišťuje spojování hovorů a zvláštní digitální zpracování vyžadované pro multimediální služby, například videoslužby nebo posílání multimediálních zpráv. Efektivním zpracováním multimédií pomáhá HP OpenCall Media Platform operátorům poskytovat atraktivnější služby, generovat větší tržby a upevňovat věrnost zákazníků.

Vyspělá technologie platformy pro širokopásmové a bezdrátové sítě zprostředkovává uživatelům mobilních zařízení a počítačů celou řadu nejmodernějších mobilních služeb: interaktivní systémy hlasové a video odezvy, multimediální portály s videem a hudbou, videozprávy, videoblogy, audio a videokonference, sdílení videa, televizní vysílání s možností zapojení diváků (participation TV) nebo personalizovaná video zvonění.

HP OpenCall Media Platform umožňuje provozovat několik interaktivních multimediálních služeb na jediné platformě, takže operátoři mohou konsolidovat mnoho starších systémů a dále snížit náklady. Řešení HP OpenCall Media Platform používá více než 100 operátorů ve 45 zemích.

„Komfortní, personalizované služby znamenají větší příjmy pro operátory a nižší fluktuaci zákazníků,“ řekl Steve Dietch, viceprezident marketingu pro OpenCall Software, HP. „Mediální platforma HP OpenCall poskytuje tyto možnosti uživatelům i operátorům s využitím mnohaletých inovací a praktických zkušeností.“

Flexibilita pro telekomunikační operátory
Řešení HP OpenCall Media Platform je postaveno na uznávaných standardech, což operátorům zaručuje vysokou flexibilitu. Mohou jej nasadit buď prostřednictvím webových služeb s technologiemi VoiceXML a Java™, nebo v prostředí další generace webu založené na architektuře IMS (Internet Protocol Multimedia Subsystem).

Z důvodu větší flexibility spoléhá HP OpenCall Media Platform na otevřený standardní hardware, jako jsou rackové a blade servery s operačním systémem Linux. Toto flexibilní, na standardech založené pojetí poskytuje telekomunikačním operátorům možnost dlouhodobého rozvoje se zaručenou ochranou investic. Navíc jim pomáhá snižovat náklady a rychleji uvádět nové služby na trh.

Programovací rozhraní platformy usnadňuje vývojářům vytváření nápaditých, atraktivních nových služeb, které přitáhnou zákazníky a vygenerují tržby. Společnost HP vybudovala rozsáhlou komunitu partnerů a vývojářů vytvářejících nové služby založené na softwaru OpenCall.

HP OpenCall Media Platform podporuje různé typy sítí: starší sítě s přepojováním okruhů, sítě 2G pro hlas a data, i sítě 3G pro hlas, data a multimédia, digitální sítě a také širokopásmové (internetové) sítě pro přístup k datově náročnějšímu obsahu.

Připraveno pro IMS
HP OpenCall Media Platform 4.0 podporuje technologii MRF (Media Resource Function), takže ji lze nasadit do vznikajících sítí IMS.

Klíčovou vlastností funkce MRF je to, že díky ní HP OpenCall Media Platform v sítích IMS podporuje simultánní kombinování hlasových, datových a multimediálních služeb v reálném čase. V síti IMS mohou například uživatelé bezdrátově sestavit zvukovou nebo video konferenci a sdílet obrázky, videa a informace o přítomnosti účastníků hovoru v jediné integrované relaci, která z pohledu uživatelů funguje naprosto hladce.

Odborní analytici očekávají, že spojováním sad služeb, jež podporují nabitý životní styl mobilních uživatelů, pomohou sítě IMS zvýšit průměrné tržby na uživatele.

Další informace o portfoliu softwaru HP OpenCall jsou k dispozici na webu www.hp.com/go/opencall/ocmp.

Tiskové zprávy

Diskuse