HP certifikace EAL4+ - zabezpečení Linuxu

20. 12. 2007 18:49    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost HP získala vysokou mezinárodní certifikaci zabezpečení Linuxu

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost HP získala vysokou mezinárodní certifikaci zabezpečení Linuxu, která pomůže státním úřadům a podnikovým zákazníkům snížit náklady při implementaci bezpečných řešení na jejím standardizovaném hardwaru.

Certifikace Evaluation Assurance Level 4 (EAL4+) Common Criteria pro systém Red Hat Enterprise Linux 5 platí pro servery, pracovní stanice a notebooky HP.
Je součástí mezinárodně uznávaného standardu Common Criteria Evaluation and Validation Scheme (CCEVS), který používají státní úřady a podniky po celém světě k posuzování úrovně zabezpečení a záruky IT produktů. Standard CCEVS, vytvořený projektem National Information Assurance Partnership (NIAP), je výsledkem spolupráce mezi americkým Národním institutem standardů a technologií (National Institute of Standards and Technology) a Národní bezpečnostní agenturou (National Security Agency, NSA).

Společnost HP získala certifikaci EAL4+, což je nejvyšší úroveň záruky na nepozměněný komerční operační systém, pro Ochranný profil zabezpečení na základě popisků (Labeled Security Protection Profile, LSPP), Ochranný profil kontrolovaného přístupu (Controlled Access Protection Profile) a Ochranný profil řízení přístupu na základě rolí (Role-Based Access Control Protection Profile) pro Red Hat Enterprise Linux 5 na platformách HP Integrity, ProLiant a BladeSystem, na vybraných pracovních stanicích a osobních počítačích.
„Společnost HP investovala do procesu NIAP a od počátku tohoto programu získávala špičkové bezpečnostní certifikace Common Criteria,“ řekl Tom Hempfield, viceprezident Federal Business Organization, HP. „Naší prioritou je zajistit, aby se zákazníci mohli na HP obracet s poptávkou po potřebných nástrojích a odbornosti pro nasazení komerčních a open source řešení s maximálním stupněm zabezpečení.“

Bezpečné řešení i pro státní úřady
Na vývoji vlastností vyžadovaných pro certifikaci EAL4+ spolupracovalo HP se společností Red Hat a s linuxovou komunitou. Spolupráce zahrnovala příspěvky technologií, které pomohou zákazníkům integrovat Linux do smíšené sítě s dalšími důvěryhodnými operačními systémy. Tato certifikovaná produktová nabídka, která je součástí portfolia HP Secure Advantage, pomáhá společnostem chránit data a zdroje v celé firemní IT infrastruktuře a dosahovat lepších podnikatelských výsledků.

„Red Hat se společností HP konzistentně spolupracoval na získání certifikací Red Hat Enterprise Linux pro řešení HP,“ řekl Paul Cormier, výkonný viceprezident společnosti Red Hat pro technický vývoj. „Poslední bezpečnostní certifikace Common Criteria opět potvrzuje robustnost a spolehlivost Linuxu. Zabezpečení systémů je pro podnikové zákazníky hlavní starostí, zejména ve státním sektoru, a my se dlouhodobě snažíme zajistit, aby zákazníci mohli distribuci Red Hat Enterprise Linux s důvěrou svěřit svá nejkritičtější a soukromá data.“

Zvlášť důležitý je profil LSPP, neboť umožňuje společnosti HP a jejím partnerům vytvářet řešení s několika úrovněmi zabezpečení. Státní úřady a komerční subjekty tak mohou bezpečně spolupracovat sdílením aplikací s různými úrovněmi zabezpečení na jediném systému při plné záruce, že systém umožní pouze oprávněný přístup na příslušné úrovni.

Partnerem společnosti HP, který poskytuje hotové řešení přenosu dat mezi sítěmi s různými úrovněmi utajení, je společnost eXMeritus Software. Nedávno spolupracovala s HP na portování jeho aplikací ze systému Sun Solaris na Linux.
„Kombinace hardwaru HP a systému Red Hat Enterprise Linux nám poskytuje výkon, spolehlivost a zabezpečení, které potřebujeme pro implementaci vojenských a zpravodajských řešení překračujících několik domén,“ řekl Thomas Rooney, prezident a zakladatel společnosti eXMeritus Software. „Poslední certifikace nám umožňují implementovat naše nejbezpečnější systémy na podstatně širším spektru hardwaru, což pro zákazníky znamená vyšší výkon při celkově nižších provozních nákladech.“

Další informace o bezpečnostní certifikaci produktů HP pro Linux jsou k dispozici na webu www.hp.com/go/linuxsecurity.

Tiskové zprávy

Diskuse