DigitalUniverse - podcastový portál

20. 9. 2007 12:07    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Czech Data Systems, Apple IMC představuje nový podcastový portál DigitalUniverse http://podcasting.apple.cz

Společnost Czech Data Systems, Apple IMC představila nový podcastový portál DigitalUniverse. Reaguje tak na obrovský nástup podcastů po celém světě a zároveň chce vyprovokovat tvorbu podcastů v České republice. DigitalUniverse najdete na adrese http://podcasting.apple.cz.

"Podcasting představuje nový, revoluční způsob distribuce digitálních mediálních dat," řekl Petr Němeček, marketingový manager společnosti Czech Data Systems. "Spuštěním portálu DigitalUniverse chceme s tímto novým fenoménem více seznámit veřejnost a zároveň také podnítit domácí tvorbu podcastů."

Podcasting uživatelům přináší možnost přihlásit si zdarma odběr pořadů či relací podle svého výběru. Tento obsah je v jeho počítači následně automaticky aktualizován. V podobě podcastů je přitom možné distribuovat zvuková data či videa. Používá-li takový uživatel navíc přehrávač iPod nebo jiný přehrávač s podporou podcastů, může tyto pořady poslouchat nebo sledovat kdykoliv a kdekoliv bude chtít.

Portál DigitalUniverse bude zpočátku fungovat jako katalog českých podcastů s plnou podporou pro aplikaci iTunes. Uživatel klepne na odkaz příslušného podcastu a okamžitě dojde k jeho přidání do knihovny podcastů v iTunes. Následně bude přidána možnost tvorby vlastních podcastů. Zájemce tak prostřednictvím portálu DigitalUniverse získá možnost snadného publikování a hostování vlastních pořadů.